Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mea-

nasze ROCZNIAKI

Polecane posty

jakie są ? piszcie :) pozdrawiam -mama rocznego malucha ps. mój zaczyna się \"buntować\" troszkę ostatnio, mały artysta - płaczek :P;)

Gość malalalallaall
tez mam rocznego:) smieszny jest taki tanczy gada po swojemu super sa takie dzieci:)

moja już wiele umie ostatnio też zaczyna się buntowac np dzisiaj w markecie i dużo mów po swojemu ale już zaczyna zrozumiale np:da,ne,mama,tata,baba i takie tam juz umie rozpoznawac kto jest kto.Wie jak robi krówka,poprostu jednym słowem też z niej artystka

jasne, że super :) tańce, śmieszna mowa, minki, naśladowanie, pierwsze kroki....:) Twój skarb już chodzi ? a z tym wiążą się jak wiadomo czyhajace zagrożenia :O uruchamiam oczy i ręce dookoła głowy :P mój jest baaaardzo ruchliwy i ..szybki ! :D słodyczy tyleż co chwil grozy czasem !;) echh

Aneta, mój Synuś też od jakichś 2 tygodni przejawia buntownicze zachowania, na razie Go obserwujemy, bo to świeże i nie wiemy o co biega ;)

zaczeła juz chodzić 2 tc przed roczkiem,też jest strasznie ruchliwa.Już wiele razy zaliczyła potkniecie się ;-).Fakt kochane sa takie urwiski

Gość malalalallaall
mojmu synkowi dzis wloski podcielismy bo wszyscy mowili jaka ladna dziewczynka:( a mnie krew zalewala:)

Moja skonczy roczek 6 pazdziernika , jest bardzo wesola i lubi reklamy w tv , ma swoje ulubione i tak smiesznie szybko raczkuje i staje i patrzy jak tylko uslyszy ze wlasnie leci jej ulubiona reklama , jeszcze nie chodzi tylko przy meblach no i wiadomo trzeba pilnowac

normalnie skóra mi cierpnie co taki szkrab może zwojować, taki mały "narwaniec" :P puszczamy Małego do chodzenia i niby już sam "lata", ale najczęściej prowadzimy jeszcze za rączkę, albo na szelkach póki co. Oczywiście wszelkie niedostępne miejsca i rzeczy najbardziej Go rajcują :P

Malala... to mamy to samo: tez mówią na naszego że to dziewczynka ;) przez włoski chyba szczególnie :) zresztą miał być dziewczynką " w planach ":P:D

mojej przestały już cieszyć te "niedostępne miejsca i rzeczy" już dała sobie spokój jak narazie

jedno co mnie niepokoi ostatnio to spanie głównie na 1 ulubionym boczku, uporczywie zmieniam Synkowi na drugi bok, ale wiadomo że w nocy to jest wręcz nie do upilnowania ...:O teraz kształtuje się glówka, nie chcę żeby mi się spłaszczał :(

moja w tej chwili bardzo interesuja smieci , normalnie tylko sie zagapie a ona juz jest przy koszu z szelmowskim usmieszkiem na buzi

niestety już się trochę zniekształcił, no ale to jakiś nawyk już od urodzenia właściwie, jak tak oglądam wczesne fotki. Okropnie mnie to martwi.

ahaa, chodzimy dla pewności co miesiąc do kontroli, nawet jak nic kompletnie się nie dzieje; i tak zawsze mam listę pytań ;):P nasza pediatra powtarzała, że mam się tą główką nie martwić... no i co Wy na to ??

mea spokojnie bez paniki ja też zamartwiałam się że moja będzie miała zniekształconą główke a tu wszystko się wyrównało i jest dobrze

tak zupełnie samo ? wiesz, On mi najchętniej wybiera tylko ten jeden bok....od zawsze

zupełnie to nie tak samo podczas snu w dzień przekładam Ewele raz na jeden bok raz na drugi raz mi spała na pleckach,a jedyna rada jaką moge ci dać to jesli Twój mały przekreca się na ten sam bok na którym lubi spać to podłóż mu pod plecki zwinięty ręcznik czy tam poduszke i podeprzyj mu plecki

chyba już wszyscy poszli spać :) ja też zmykam nara

jak się mają nasze Roczniaki kochane ?? :):):) u nas pada więc raczej siedzimy dziś w domku

chyba musimy kupić nowy fotelik, bo stary już jest za mały - taki do 13 kg bodajże był

Hejka wszystkim u mnie też pada i też siedzimy w domku a zatem Ewelka ma dobry humorek i szaleje po domku :-)

Gość malalalallaall
Witam! mea- u nas w planach tez miala byc dziewczynka ale nie udalo sie:) cieszy mnie to teraz bo wiadomo faceci w zyciu maja latwiej:) bylam w tesco bo promocja na pampersy za 72+ chusteczki zaplacilam 45 zl.mysle,ze warto:) moj synus to wszystko do kibla wrzuca -smoczki,butelki to co ma w reku a i w smieciach tez uwielbia grzebac:) ach te nasze roczniaki sa slodkie:)

Malalaa... no chyba jednak łatwiej ;) też się tak pocieszałam jak nam nagle lekarz obwieścił, że dziedzic będzie ;):D nie mam siostry, a braci więc jakoś łatwiej mi było sobie wyobrazić bycie mamą chłopca jednak...:) Anetka, nie robiłam dokładnego rozeznania jeszcze, ale jakiś w przedziale 13-30-ileś kg chyba widziałam, może taki warto ? hmm.. pewnie już by starczył na trochę. A myślicie babeczki o rodzeństwie dla maluchów ??? czy już mają takowe ?;) skończyłam furę prasowania, Młody śpi więc zajrzałam do Was ;) Mąż ma teraz trochę wolnego i jakoś mi lżej ze wszystkim, weselej, raźniej. Tak w ogóle to 2 osoby na 1 roczniaka to niezbędne minimum - nie sądzicie ?? :P;) pozdrawiam !!

Gość malalalallaall
moj roczniak ma brata 11 lat:) dlatego tak chcialam dziewczynke ale coz:) ciesze sie ze jest zdrowy i taki kochany:) tez teraz spi i moge tu wejsc i poczytac:0

narazie mamy tylko Ewelke i Bogu dziękuje że ja mamy a nad następnym to myślałam ale boje się kolejnej ciąży boje się przechodzić przez to samo ;-(