Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mea-

nasze ROCZNIAKI

Polecane posty

o mało bym nie poroniła musiałam leżeć i zażywać tabletki Duphaston nie no lepiej nie wspominać tamtycha czasów,ale tak było najgorzej do 4 m-ca a póżniej już było ok,a dość że musiałam leżeć to jeszcze mnie męczyły wymioty.

dodam jeszcze,że upały też niebyły dla mnie najgorsze (czerwiec,lipiec,sierpień) tylko opuchnięte stopy miałam

dziewczyny mam prosbe rzuccie jakimis przepisami na obiadki , wiem ze w necie jest tego od groma , ale mi chodzi o takie przetestowane bo nie raz to juz nie wiem co ugotowac malutkiej bo tylko miesko plus ziemniaki , zupa jarzynowa no to nudne staje sie w koncu . Mam urzadzenie do gotowania na parze , moze ktoras z Was tez korzysta z takiego urzadzenia i ma fajne pomysly na posilki ? Pozdrawiam

ja swojemu synkowi daje na obiadek to co my jemy np: zupa pomidorowa z ryzem,ogorkowa,barszcz czerwony itp. Czasami kupuje udziec z indyka miele przez maszynke daje jajko ,bulke i robie mu pulpety w sosie koperkowym z ziemniakami on to uwielbia:) uwielbia tez jajecznice na maselku,berlinki,kanapeczki serki danio-on chyba zreszta wszystko lubi:) ostatnio coraz mniej chce mleka zjada ok 120 ml i troche mnie to niepokoi .

moja mleko pije tylko raz 210 ml , ale je kaszki na mleku to chyba nie jest tak zle ? kanapki tez jej daje z dzemem bardzo lubi , jajecznice tez , mam zamiar zrobic jej ryz z tartym jablkiem dawala ktoras moze ? a i jeszcze uwielbia tarta marchwke z jablkiem . A pomidorowa robisz z swiezych pomidorow czy dajesz przecier pomidorowy . Lubi tez buraczki tare .No i serki danio tez je nie ma na nic uczulenia wiec generalnie karmienie nie jest problemem tylko czasem wydaje mi sie ze troche monotoni mam w kuchni a moze wydaje mi sie tylko

moj synek dzis konczy 13 miesiecy i tez sie zaczyna buntowac jak mu nie chce dac to płacz gada dużo mama tata dada baba dzidzi , nie ma , ide jest bardzo ruchliwy i szybki

Do pomodorowej daje przecier i smietane ,synkowi nic nie jest:) nie dawalam jablka z ryzem bo nie lubi tartego tylko w kawalku.

Nasz synek tez buntownik i placz jak czegos nie dostanie .ostatnio wsadzil palca do klatki z chomikiem i ten go ugryzl :( placzu troche bylo ale na szczescie nie groznie:) pogoda teraz kiepska i to siedzenie w domu wykancza mnie bo brak pomyslow na zabawy i malemu glupotki do glowki przychodza:)

moja jeszcze tarte bo ma tylko trzy zeby wiec obawiam sie ze bylby problem z pogryzieniem chyba

moj synek ma 8 zebow i radzi sobie z gryzieniem. napiszcie ile waza wasze dzieciaki i spia w dziem .moj wazy 10 kg i w dzien spi 2 razy po 1,5 godz lub raz ok 3 godzin:)

a więc tak moja Ewelka ma dopiero 2 ząbki i jakoś sobie radzi z gryzieniem,a waży 12 kg a w dzień śpi raz lub dwa razy dziennie ale za to wieczór przesypia mi ładnie usypia mi koło 22--23 i budzi mi się 9-10 rano :-)

więc mój Benio ma 10 zębów śpi mało 1 drzemka 30 min druga po obiedzie 45 min to wszytko :D waży 11 kg

hej :) witajcie Myszka i Kasha nasze \"Małe\" ważyło ostatnio 12 kg, ma 8 zębów, a śpi w sumie w ciągu dnia ok. 2 h. czasem ciut więcej czy nieco mniej - rożnie. Je powoli już to co my, mleczka max 200-230 3x dziennie, choć ostatnio mniej chętnie. Z rodzeństwem to jeszcze nie wiemy...;) a ja i chciałabym, i boję się :P;) Wróciliśmy od dziadków i ogarniam chatkę póki jeszcze śpi, no i udało mi się tu wreszcie do Was zajrzeć ;):)

też już dajemy "normalne" zupy i dania, trochę jeszcze rozdrabiam oczywiście, ostatnio zaczęliśmy jeść serki typu "bakuś" czy "danio", kefirek już też. Podobno ok. roczku apetyt może maleć i ja to akurat zauważam, uspokoiłam się przeczytawszy, że to swoista norma: dziecko zaczyna chodzić, jest zaabsorbowane światem i też mniej dynamicznie rośnie.

chyba się obudził wiec na razie zmykam ;)jeszcze spytam - jesteście teraz na wychowawczych czy może pracujecie ? tęsknicie za pracą ? ja akurat na wychow. cdn:) na razie

ja jestem na wychowawczym ,ale chcialabym wrocic do pracy.Jak na razie jest to nie mozliwe,bo szkoda mi oddac malego do zlobka a na opiekunke mnie nie stac:( dopiero przedszkole jak bedzie mial 3 lata ale to jeszcze duzo czasu:) Moj wlasnie spi ale starszy syn ze szkoly wrocil i w lekcjach pomoc musze wiec tez zmykam :) :) papaap

Malalla...też planuję być do 3 rż. i nie wyobrażam sobie dania dziecka do żłobka, choć rozumiem, jeśli jest akurat taki mus....:O na wychow. jestem z naszej przemyślanej decyzji i mojej gotowości rezygnacji z pracy na ten czas. Za robotą swoją nie tęsknię specjalnie, odwiedziłam ludzi, twierdzili że jest \"gorzej niż było\" -więc w sumie nie mam czego żałować :P Jednak owszem takie wypadnięcie z życia \"społecznego\" tak nagle jest niełatwe i trzeba czasu by się przestawić. Bycie mamą na cały etat bywa trudne ;)

moja wazy ok 10 kg spi raz w ciagu dnia dwie godziny najlepiej jak usnie ok 12 to spi do 14 i potem miedzy 19 a 20 idzie spac i przesypia do ok 4 wtedy mleko musze jej dac i spi do 8 rano , wysypiam sie w nocy nie moge narzekac , teraz ida jej zeby slini sie okropnie i bola ja dziasla na razie mamy trzy zeby dwie dolne jedynki i jedna dolna dwojke , moglyby juz wyjsc na gorze . Dzisiaj strasznie marudzi i juz padnieta jestem jeszcze kolacja kapiel i spac . Mieszkam w Anglii i u nas dopiero 18 jest no i leje dzisiaj caly dzien a ostatnio byla taka piekna pogoda .

skonczyl mi sie macierzynski teraz ,ale chyba nie wroce do pracy , czy tesknie za praca ? nie wiem bardziej za ludzmi ale obawiam sie ze za dzieckiem tesknilabym bardziej . Zobacze jeszcze co zrobie ale chyba wybiore zycie kury domowej jeszcze przez nastepny rok hihihi

Kasha, no ja też kura :D:P haha A kiedyś mi się zdawało, że to ostatnia rzecz jaką mogłabym zaakceptować :P;) a teraz - proszę ! :classic_cool: :D;) a w Anglii jest dłuższy macierzyński czy ja źle kumam ?? nie wiem czy u nas też nie bedzie kolejnego zębiszcza, bo po dłuższej przerwie coś się znów dzieje - pchanie rączek do buzi, ślinienie się...

a mnie dziś plechy bolą....ach te słodkie kilogramy....:P

jesli chodzi o jedzenie to u nas mleko z kaszką rano i wieczorem a w ciagu dnia raz to obiad normalny to co my np. dzic kopytka i wołowina i ogórek :D je kanapki , serki tylko waniliowe :D i duzo owoców :) czasem ze słoika czasem świeże

ja jestem na wychowawczym bo nie chce by maly chodzil do złobka jeszce nie teraz moze jak bedzie mial 2 lata to moze może

a jeszcze a propos jedzonka, jak dajecie jajko ? tzn. już całe, normalna jajecznica np., czy jakaś udziwniona, na parze itd. ? ? :P

co do jajek to ja daje jajecznice na maselku smazona.Jajka na twardo nie dawalam jeszcze ale musze sprobowac mu dac:) bo na miekko to chyba nie mozna,nie wiem.

dzięki Malallaa... - też myślę że z na miękko to chyba ostrożnie (?), dotąd dawałam samo żółtko wg zaleceń parę razy w tyg., ale jajeczniczkę na maśle sądzę, że już na pewno śmiało można ;) dobranoc

Mea tutaj urlop macierzynski platny trwa 39 tyg plus mozna wziac 12 tyg bezplatnego ja wykorzystalam to wszystko i teraz decyzja co robic dalej . Co do jajka to jajecznice na masle podawalam i jajko na miekko tez nie wiedzialam ze takiego jajka nie mozna , na szczescie nic jej nie bylo ufff . Czy wasze dzieciaczki juz chodza i jak tak to kiedy zaczely stawiac samodzielnie kroczki , moja na razie tylko przy meblach i zaczela teraz sie puszczac i laduje na pupie , pare razy grzmotnela na plecy i glowa w podloge , teraz juz stara sie ladowac na pupie . Zawsze myslalam ze najgorszy jest okres kiedy dziecko jest noworodkiem , ale teraz potrzebuje najwiecej uwagi zeby sobie krzywdy nie zrobilo . A ten usmiech rano jak stoi w lozeczku i wola mama jest niesamowity . Wasze dzieci spia z wami czy same , bo moja spi sama w lozeczku i na szczescie nie musze jej usypiac , czasem jak cos ja boli albo ma potrzebe pobycia ze mna i sie tego ostro domaga to biore ja do lozka , ale jak zasnie to do lozeczka wkladam .