Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mea-

nasze ROCZNIAKI

Polecane posty

cześć Kawa dla kota - pewnie że można, zwłaszcza jak masz roczniaka lub \"okołoroczniaka\" :D;) witaj ! pozdrowienia dla wszystkich

Cześć 🖐️ Moja małolata zasnęła wyczerpana dzisiejszym spacerem :) Mam chwilę dla siebie. Kawa, ciastko i komputer, tak postanowiłam spędzić najbliższą godzinę. Co z wami?

Sliczna jest Twoja malutka a jak ma na imie? nie wygonimy,az takie okropne nie jestesmy :) Dzis nie mam czasu na dluzsze pisanie ,bo wszyscy w domu i kazdy chce do kompa.Dlatego nie lubie weekendow ,bo mi marudza za uchem :)

heej ! witamy małego \"Okołoroczniaczka\" :D;) mój synek widział tę Pannę ( - a właśnie: jak ma na imię ? ) - w kompie na fotce i był cały happy :D kobieciarz jeden...:P;) Edytko, jak tam roczek ?? czekamy na relację ;) a ja miałam dziś trochę wojaży, nie było mnie cały dzień, podróżowałam z moją Babcią po \"miejscach świętych\" i jestem nieco wyczerpana ;) pozdrawiam :)

oczywiście wieeelkie sto lat dla Adasia z okzaji ukończenia roczku !!!!! 🌻

Witam :) Ja rowniez skladam zyczenia malemu Adasiowi :) duza zdrowka Maluszku . Jak sie udal roczek? ,moze jakies fotki zobaczymy i co wybral ? Dziewczyny mam takie pytanie ile razy mleko pija Wasze dziciaczki ? Bo moj tylko raz ,rano ok 6 wypija ok 200ml .W ciagu dnia jakis serek,monte czy kanapiki z serem zoltym lub topionym.Zawsze na kolacje dawalam mu kaszki mleczno-ryzowe ale ostatnio ich nie chce.Pluje ta kasza wiec dalam spokoj i na kolacje zjada kanapeczki,parowke,jajecznice.Nie powinnien czasem jesc mleka dwa razy dziennie ? Powiedzcie jak to u WAs.Dziekuje. Dzis pogoda fajna ,moj maly zbieral liscie :) Podreptalismy sobie ok 2 godz i teraz spi . mea jak wypoczynek u tesciow? Ja z moimi to zobacze sie na swieta ,bo jak pisalam sa od nas 300 km.

Moje dziecko dwa razy dziennie wypija butlę mleka 200ml, rano i wieczorem, a popołudniu daje jej normalnie już obiady, troszkę zupki, jakieś gotowane jarzyny + gotowanego kurczaka. 🖐️ My już po obiedzie, młoda śpi, mamy czas dla siebie, muszę trochę mieszkanie ogarnąć, bo dzisiaj teściowie przychodzą.

hello !!! Mallalllal - na ogół mój je obecnie średnio 200-230 ml 2 razy dziennie, na ogół na pierwsze śniadanie i na kolację przed snem. Z tego co wiem to max. ilość mleczka na teraz to ok. 600 ml na dzień. Dziękuję, świetnie się tu czujemy: Mały ma więcej kontaktów rodzinnych, przestrzeni, mnóstwo miłości dziadków, Babcia to największy autorytet i wielu rzeczy Go uczy...:):) a właśnie - święta blisko :);) zakup prezentów..brr..nie mam pomysłów... witaj Ałć :)🌻

Głowa mnie coś dzisiaj boli i nic z popołudniowego spaceru, bo deszcz pada, więc nic innego mi nie pozostaje jak, przygotować obiad.

ach Ałć = Kawa... ;) ale bystra jestem :P:P teraz się skapnęłam ;) Fajne imię ma córeczka :classic_cool: u nas tez szaro - buro, siedzimy w domku, taki sobie zwykły dzień...:) pozdrowienia

mój roczny synek, chodzi już od 2 miesiecy więc pierwsze kroki, zapomniałam jak juz wygladaja. ładnie je sam, pokazuje co che, mówi mama, tata, baba, dziadzia, tak, nie, dada, i na razie to mu wystarczy. umie nasladować kota, psa, krowę i kure. i wali w drzwi łazienki jak zrobi kupala.

a jeśli chodzi o jedzenie, to mleko 4 x dziennie pije na zmianę z kaszkami, czasem mleko jako kakao do normalnego śniadania, rożnie, generalnie zjada prawie"dorosłe"sniadania, obiady, kolacje i podwieczorki.

Gość edyta 73
Witam wszystkie mamusie :-)) Dzięki za życzonka,przepraszam że się nie odzywałam,ale jakoś brak mi czasu.Impreza udana,Adasiowi się co prawda świeczki nie udało zdmuchnąć,ale siostrzyczka mu pomogła.Próbował dmuchać(uczyliśmy się cały tydzień)lecz jednak za słabo.Po dmuchaniu świeczki były wróżby.Adaś pewnie uczonym zostanie,bo najpierw wybrał książeczkę :-),następnie obrączkę(była ciocia,która powiedziała,że też się kładzie-oznacza to,ze starym kawalerem nie zostanie),pieniążki były jako trzecie.To już rok,tak szybko zleciało.Wspominaliśmy z mężem jak Adaś się rodził i na porodówce mąż z wrażenia dwa razy wywalił kroplówkę do której byłam podłączona ,a na drugi dzień przyszedł do mnie w odwiedziny w tym samym stroju fiselinowym(taki garniturek z apteki) co był przy porodzie-pod takim jeszcze był wrażeniem.:-) Czy wasze dzieciaczki też tak mało śpią???Adaś to godzinka,a półtorej to max. Co do jedzonka to wypija rano i wieczorem 200,a w czsie dnia kaszka,jogurcik,obiadek,owoce,jajko,bułeczka z drobiową wędlinką.Sera żółtego jeszcze nie dawałam.A dawałyście może naleśniczki?

Gość edyta 73
Mea,mala...musicie mi podpowiedzieć jak wstawia się zdjęcia i takie fikuśne suwaczki.Niedawno znalazłam to forum,wcześniej nawet o tym nie pomyślałam.Nawet nie wiem dlaczego ja wyświetlam się na czerwono,a Wy na czarno? pozdrawiam i życzę kolorowych snów

Kochane Mamcie! powstał portal specjalnie dla rodziców mojmalec.pl ogromnie polecam bo można wrzucać fotki naszych pociech za darmo bez limitu, dodawać ogłoszenia i najfajniejsze - stworzyć pamiętnik naszych skarbów:) zalogujcie się i chwalcie się swoimi szczęściami!:)

Witam :) Moj maly tez spi,obiad moja mama dzis ugotowala :) ja rano sprzatalam. Teraz kawa i kafe .Pogoda dzis byla super moj latal w samym sweterku i jak zwylke sciaga czapke,co ja sie z nim mam :) Fajnie,ze roczek sie udal :) u nas tez czesto wspominamy porod ahhaah a jest co :) Posmialam sie z Twojego meza :) Musisz haslo wpisac i bedziesz na czarno a z tymi suwaczkami to nie wiem jak to sie robi , zdjecia dodalam do fotosika i skopiowalam link. Nie jest trudne :) Nalesniki dawalam ale mojemu jakos chyba nie podeszly,zupami pluje mam wrazenie ,ze woli konkretny obiad jakies miesko z sosem ale zupy tez powinien . Przeszlam z nan na bebiko bananowe i wiecie,ze bardziej mu smakuje.

Moja też zupami pluje, nie wszystkimi, bo np. wszystko co zawiera w sobie kalafiora zje, ale reszta jej nie podchodzi, też stanowczo jakieś mięso z sosem i kluski, koniecznie muszą być kluski.

Ucze mojego Patryka robic na nocnik , siku mu jakos wychodzi bo sadzam co jakis 45 min i robi ,gorzej z kupa .Dzis poszlam zrobic mu jedzonko a on bawil sie sam bardzo grzecznie :) Wchodze a on caly wymazany kupa :( wypadla mu ze spodni i caly sie wymazal. Dziewczyny rece i buzie mial w kupie a jaki byl szczesliwy :) Dobrze,ze stalo sie to na podlodze a nie na dywanie,bo wtedy bym miala roboty.Musze kupic mu jakies majeteczki bo teraz chodzi w takich letnich po domu.

Co do kupy to przypomnialo mi sie cos : Moja szwagierka robila obiad i dziecko samo sie bawilo ,po pewnym czasie przychodzi do niej i pokazuje jakie ma brudne rece a ona -dziecko gdzie ty sie tak ta czekolada wysmarowales :) i oblizala raczki a to byla... kupa hehe Dzis jak moj Smyk tak zrobil to mi sie ta historia przypomniala:) Mysle,ze nikogo nie uraze tym opowiadaniem .

heej ! :) wpadłam dziś do domku do męża ;) :) Malec u dziadków, a ja tu pichcę ulubione mężusia danko. Wreszcie sobie chwilę pobędziemy tylko we dwoje...❤️ odezwę się później

...no właśnie: gdzie ? ;):P co u Was, jak weekendzik ? pozdrowienia ps. nie oglądam "tańca z łyżwami", ale po incydencie Doda-Steczka dzisiaj lookam na program :P:P co za żen chwilami ! :P Aha Dziewczyny, mają Wasze Bobaski te pchacze może ? na czym to w ogóle polega i czy warto ??