Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mhmhmhmh

czy to hirustyzm.??

Polecane posty

Gość mhmhmhmh

mam 15 lat i lekkie włoski nad górną wargą nie są jakies specjalnie ciemne ale jak sie patrzy pod słonce to widac troche ;( i sie jakos zaczelam zastanawiać czy to jest po prostu naturalne w okresie dojrzewania czy raczej trzeba sie udac do specjalisty.? pozdrawiam :)

Gość blablabla444
hej ja mam tak samo :( odpowie ktos.?? blagaaam

Gość INGA*23
hej dziewczyny! Pisalam juz wczesniej na innym forum ale nikt nieodpowiedzial. O tym z jaka choroba mam doczynienia dowiedzialam sie pare miesiecy temu ginekolog zapisal mi diane 35 jesli ktoras z was ja brala prosze napiszcie czy pomaga. Z tym problemem zmagam sie od od jakis 6 lat. Zaczelo sie niewinie jakies dluzsze wloski na brzuchu i rekach potem drobne czarne nad gorna warga (o tym ze mialam wlochate nogi jak facet nie wspominam). Dzis mam 23 l. przyzwyczailam sie, depilacja to codziennosc, mowie sobie "trudno widac tak musi byc". Nauczylam sie bardzo o siebie dbac. Chco wiem ze to nie zginie chcem wygladac jak kobieta nosic sukienki i szpilki. Nie chem czuc sie gorsza od innych. Moze na codzien mi sie to udaje, ale nikt nie wie co musze przechodzic by wygladac jak inne, nikt oprocz was dziewczyny. Mam chlopaka on wie tylko ze bede brac diane 35 i ze mam problemy z hormonami. Boje sie mu powiedziec prawde, tak naprawe czekam na jakis moment kiedy poczuje sie pewniej. A tak naprawde miedzy nami kocham go, i dlatego chcem zeby widzial we mnie kobiete anie moje ochydne klaki. Boje sie ze nie zrozumie, wysmieje mnie i odejdzie. Ja nauczylam sie z tym jakos zyc. Ta choroba nauczyla mnie sily w zyciu, czasem zdaza mi sie jednak plakac mysle wtedy ze odejde od mojego chlopaka bo nie chcem go skazywac na to co jest moim ciezarem i wtedy mysle ze nic nie znacze jakos kobieta. My dziewczyny wiemy co to za choroba, musimy ja jakos akceptowac (co nie znaczy ze kochac), najgorzej jest z bliskimi ktorych kochamy i boimy sie im powiedziec prawda - tak jak w moim przypadku. Zostalyscie mi tylko wy. prosze odpiszcie INGA

Gość kisskiss
do inga a powiedziła ci ten ginekolog czy masz PCO i dlatego ci diane przepisał ?? zrobił ci badania?? bo tylko na podstawie badań moze stwierdzic czy przepisać ci diane. hirsuryzm przez inne horby jest wywoływany przez horoby tarczycy , przerost nadnerczy wiec wizyta u endokryno cie czeka a tak poza tym to z włosów nei da sie wyleczyc ja przynajmniej nie potrafie ale z tym zyje i nei jest to delikatny wąsik bo to nei hirsutyzm ale mocne ciemne włochy na nogach rekach brzuchu....