Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osiemnastolatka3111

help! co zrobić z tym trądzikiem?

Polecane posty

Gość osiemnastolatka3111

mam trądzik, niestety i nie wiem co z nim zrobić. moja cera jest mieszana, mam zaskórniki krostki( nie tylko w strefie T)- i jak narazie prawie żaden kosmetyk na mnie nie działa. pomyslałam wiec, że moze wy mi pomożecie. następnym problemem jest to że wiele kosmetyków mnie uczula(mam czerwone policzki)np. tonik z clear&clear lub cleraskin z avonu. nivea visage young też nic nie pomaga. doradzicie mi jakiś żel ,peeling i tonik do twarzy (niekoniecznie z tej samej serii). myślałam ostatnio o l\'oreal pure zone ale słyszałam że strasznie wysusza,( a z tym też bedą problemy) wiec wcale nie mam pomysłu. pomóżcie...

Gość osiemnastolatka3111
i czy sama maść wystarczy?

Gość gramwbierki
Do pielegnajci twarzy powinnas uzywac kosmetykow delikatnych a z tradzikiem walczyc jakimis masciami czy lekami (tu przyda sie wizyta u dermatologa). Mozesz sprobowac skinorenu lub acne dermu na poczatek, jak chcesz na wlasna reke sie leczyc. Jesli chodzi o mycie twarzy to zel bez SLS (nie bedzie podraznial skory). Ja znalazlam taki z Lirene Nawilzajaco-kojacy. Wlasciwie jedny zel po ktorym twarz mnie nie szczypie. Do zmywania makijazu uzywam mleczka z Kolastyny z serii z Oliwkami. Ciagle jednak szukam dobrego kremu nawilazajcego, po ktorym skora by nie szczypala albo za szybko sie nie pzresuszlaa, i takiego jezcze nie znalazlam :(

Gość =99=
może ci wysus przestan używac pudró podkładów itp myj twarz szarym mydłem możesz kupic tormentiol takamaść na pryszcze, bardzo dobraodstaw te wszystkie chemiczne kosmetyki przede wszystkim

Gość gramwbierki
99: Jak nie uzwayc podkladu jesli na wtarzy sa przebarwienia? Jakos do ludzi tzreba pzreciez wyjsc.

Gość osiemnastolatka3111
tormentiolu używałam nie pomógł. u kosmetyczki byłam i przepisała mi differin 0,1 % (mała tubka 30g - 40 zł) i też nie pomógł. spróbuje maście cynkowej. jak nic nie da to znów do dermatologa polecę. w koncu on się na tym zna, wiec może coś doradzi. :)

Gość zainwestuj
w wizyte u dermatologa i w vichy normaderm, i bedziesz miala z glowy:)

Gość sibi
kosmetyki naturalne polecam ,ja dzieki tym kosmetykom i półproduktom mam ładną cerę,oczyszczoną i promienną.polecam topik natura górą

Gość sibi
sebamed owszem nie ma sls ale ma peg i parafinum zapychające i edte poczytaj o tych składnikach że nie służa skórze,albo bedą słuzyc na jakiś czas.ja polecam mydło alep premium ,a na poczatek mycie płatkami owsianymi które pierwsze moczy się w wodzi e goracej,świetnie oczyszczają zanieczyszczona skóre

Gość Pipila
Odpowiedz to : ISOTREXIN gel. u dermatologa i na recepte... efekt widac juz nastepnego dnia :)

Gość sibi
to jest retinoid który bedzie dość wysuszał,róznie ludzie na to reagują,jednym schodzi skóra a drudzy sa nonstop czerwoni:) ale coś za coś

Gość Pipila
to nie schodzi skóra tylko to ten żel sie tak złuszcza następnego dnia, ale łatwo to usunąć mleczkiem do makijażu :) Bo jak sie go nalozy na skóre to wyglada to tak jakby przejechal po niej ślimak tak sie swieci :) po paru godzinach tak to zasycha ze zaczyna sie zluszczac- ALE TO NIE SKORA SIE ZLUSZCZA!! a pryszcze przysychaja i staja sie coraz mniejsze..