Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suchaaaaaaaaaaaaaaaaa jak

sucha skóra , a wlaściwie czerwone plamy

Polecane posty

Mam skórę wrażliwą na twardą wodę i suche powietrze , a niestety od jakiegoś czasu jestem na takie warunki skazana 😭 . Kiedy przebywam w innym miejscu nie mam z tym problemu , a skóra jest ładna i gładka . czy ktos ma taki problem jak ja? Znacie dobry krem nawilżający i cos na te czerwone suche plamy??

Gość cholera............... ...
te same objawy od jakiegos czasu...czy te plamy tez Cie ciut swedza? ja mam tak pierwszy raz w zyciu..w ogole cala skora jest sucha...ale te plamy... zaczelam juz sobie wkrecac atopowe zapalenie skory...

Gość upoupupupupup
upupupupu

Gość maskraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nikt nie pomoze??

Gość andzisaaa
tez to mialam, i tez myslalam, ze to atopowe zapalenie. Mialam prawie cale czolo w plamkach, ktore swedzialy troche, ale za pierwszym razem pilam wapno i pomoglo, tylko teraz znowu mam ale jedna plamke pod okiem i stosuje linomag masc i troche pomaga, alechyba udam sie z tym do dermatologa, bo i tak lecze sie na tradzik to przy okazji i oto sie zapytam.

dzieki za odzew , faktycznie te plamy troche swędzą . Pamiętam jak byłam dzieckiem to przez jakis czas miałam masakryczną twarz , całą w tych "liszajach" pomogła mi maść ale nazwy nie pamiętam :/ tylko wiem , że była z jakimiś sterydami :O . Nie mogę praktycznie używać żadnych podkładów bo nastepnego dnia stan skóry się pogarsza :O .

Gość andzisaaa
tez stosowalam masc pimafucort, bo mialam tez takie placki czerwe na dloni (dermatolog nazwola to wypryskami suchosci) i masc super pomogla, ale boje sie ja stosowac na twarz...

Gość ja z kolei...
uwazam ze to wina mojego zelu do mycia twarzy. mam sklonnosc do niedoskonalosci i uzywam loreala pure zone z peelingiem. Jest to jedyny kosmetyk tego typu ktory posiadam (wysuszajacy)i chyba jego wlasnie powinnam obnarczyc wina za moje problemy- ktorych wczesniej nie bylo...mysle ze popreostu cera mi sie zmienia na starosc -mam 22 lata ;) i z tlustej staje sie sucha i wrazliwa. dzis ide po jakis zel do mysia dla skory wrazliwej i suchej. mam nadzieje ze to tylko o tochodzi...