Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośka21

jestem w ciązy

Polecane posty

Gość gośka21

wcziraj zrobiłam test pozytywny dzis drugi pozytywny stosumek miałam trzy tygodnie temu kiedy mam isc na pierwsza wizyte do ginekologa zeby ciąże potwierdzic na 100%

Gość gośka21
ale ja jestem troche przy sobie czy to prawda ze u grubszych gorzej jest stwierdzic ciąze pzrez usg

jesli to podszyw to bardzo marny... O ile sie nie myle, to bicie serduszka juz widac na usg od 4 tygodnia, wiec mozesz sie jeszcze te kilka dni wstrzymac i pedziesz miala pewnosc.

Gość gośka21
wiec zaczekam jeszcze z tydzien i pujde

Gość martynika125
Gośka - jak lekarz będzie miał dobry sprzęt, to powinien potwierdzić ok.5-tygodniową ciążę:) Ciążę liczysz do pierwszego dnia ostatniej miesiączki, a nie od przytulanek niezapominajka - nie wprowadzaj w błąd - 3tc wypada jeszcze przed planowanym terminem miesiączki - żaden test, ani lekarz choćby pękł nic w 3 tygodniu nie wypatrzy! Ani tym bardziej 1 4 tygodniu serduszko! Serduszko zaczyna bić w 21 dniu po zapłodnieniu, a na USG najwcześniej jesteś w stanie je wychwycić w 7-8 tygodniu. Gośka - tak więc policz sobie ile minęło od dnia ostatniej miesiączki - jeżeli co najmniej 5-6tygodniu to śmiało wal do gina - na pewno wypatrzy już pęcherzyk ciążowy. Ale na bicie serduszka będziesz pewnie musiała jeszcze trochę poczekać:)

Gość martynika125
miało być oczywiście w 4, a nie w 14 tygodniu;)

Gość gośka21
od miesiaczki jest juz 5 tygodni a od przytulanek 3 wiec ide w poniedziałek i mysle ze poprzedniczka miała na mysli 3 tygodnie od przytulanek a nie od miesiaczki