Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zzzzaniepokojona

Co robić kiedy wiem, że mąż koleżanki Ją bije ????

Polecane posty

Gość Zzzzaniepokojona

Kiedyś się przyjaxniłysmy, potem nasze drogi się rozeszły a teraz razem pracujemy. Wiem, że Jej mąz Ją bije. To już nie ta sama dziewczyna co kiedyś.... Dziś jest małomówna i skryta. Kiedyś przyszła z lekko podbitym okiem, a było to gdy już sie domyslałam co święci się u Niej w domu. KIedy Ją zapytałam czy ktoś Ją uderzył to odburknęła mi że mam się nie interesować . :o Nie wiem czy wogóle mam się wtrącac... Dodam, że znam osobiście Jej męża i wiem, że od zawsze był to człowiek porywczy. Co zrobić w takiej sytuacji ? Jak zareagować ?

Gość trudna.....
sytuacja... jakbys wiedziala kiedy jest u nich awantura, to mozesz zglosic anonimowo... najlepiej byloby gdyby ta kolezanka sama poszukala pomocy (chocby anonimowo)... mozesz tez powiedziec moze komus z jej bliskich?

Gość taka jedna z internetu
oj, to nie takie proste. Ja mam też sytuację, że podejrzewam męża mojej koleżanki, że On pozwala sobie na rękoczyny w stosunku do Niej. Kiedyś miała po prostu "słabsze dni" i otworzyła się tu i ówdzie. Ale potem się wycofała i udaje, że wszystko ok. My wiemy, ż enie jest ok, ale co mamy zrobić? Jeśli ofiara sama nie prosi o pomoc, trudno jest pomagać wbrew czyjejś woli... gdyby chodziło o dziecko, to co innego, ale tu chodzi i dorosłe osoby.

Gość trudna.....
koniecznie sprobuj z nia porozmawiac! fachowej pomocy moze szukac tez anonimowo np. na www.niebieskalinia.pl (tam telefon i forum anonimowe)