Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mummum

kiedy skonczy sie maternity pay

Polecane posty

Gość mummum

Hej. Jestem na maternity leave. W listopadzie dostane ostetnie pieniadze. Do pracy wracam pod koniec lutego(wykorzystuje maternity do maximum) czy w tym czasie naleza mi sie jakies piniadze ? Tak na prawde do pracy nie wrocew ale moj pracodawca jeszcze o tym nie wie. Czy moge sie starac o zasilek ? Mam pr\zepracowane kupe lat wiec tu problemu nie bedzie.

Gość bcuiwsbc
nic poza podstawowymi benefitami cisie nie nalezy.

Gość mummum
co masz na mysli piszac podstawowe benefity ? Dostaje child benefit i child tax credit

Gość betisz
osoba z tym literowym nickiem pod twoim postem ma racje, nalezy ci sie najwyzej child tax credit i child benefit,z tego co wiem ten pierwszy to 18 funtow tygodniowo a ten drugi niewiele wiecej. Takze kochana, jak nie pojdziesz do pracy to twoj partner musi miec bardzo dobre zarobki zeby utrzymac poziom zycia "sprzed ciazy". Anglia to taki sam kraj jak kazdy inny i tu nikt bez powodu komus na wieki wiekow super zasilkow wyplacac nie bedzie.

Gość mummum
Takze kochana, jak nie pojdziesz do pracy to twoj partner musi miec bardzo dobre zarobki zeby utrzymac poziom zycia "sprzed ciazy". Anglia to taki sam kraj jak kazdy inny i tu nikt bez powodu komus na wieki wiekow super zasilkow wyplacac nie bedzie oszczec sobie slow kobieto, nic o mnie nie wiesz, partner , poziom zycia, po co takie komentarze... Akurat Anglia to nie taki sam kraj jak kazdy inny:) kazdy kraj jest inny, rany skad w ludziach tyle jadu ???? Przepracowalam w tym kraju 11 lat, pierwszy raz pytam o zasilek, bo chce dluzej z dzieckiem posiedziec a tu od razu seria jak z karabinu pada. Chore jest to polskie spoleczenstwo.

Gość betisz
chcialam ci udzielic rzeczowej rady na temat zasilkow, pytasz co ci sie nalezy, to ci napisalam, chcialam tylko podkreslic ze sa to bardzo niewielkie pieniadze- takie, ze jak sie nie pojdzie do pracy, to one w zaden sposob nie sa w stanie zrekompensowac prawdziwych kosztow zycia. Nie uwazam zeby to bylo cos zlego ze chcesz to wiedziec aby je zaczac pobierac, masz do tego prawo i byloby nawet zle gdybys sie nimi nie zainteresowala. nie winie cie za to ze po tylu latach pracy interesujesz sie co za to mozesz dostac, to naturalne i dobre!!!! Podkreslam jednak, ze sa to symbolicznee pieniadze!!!!!!

Gość ddlldldldld
Rusz dupę do roboty a nie licz na benefity. Polskie dziadostwo, tu wam się nei chce pracować, "w tym kraju" wam źle, jedziecie gdzie indziej i odstawiacie to samo.

Gość lllllllllllllillllllllllli
z tego co wiem partner pracuje ty nie masz dochodow, sa zerowe wiec dostajesz chb +wtc+wt jesli chcesz wiedziec ile dostaniecie wejdz na ich strone tam wpisuje sie dane twoje i partnera i obliczysz sobie ile dostaniecie,mozesz tez starac sie o benefit na chate to nie wiele ale zawsze cos,pozatym ale nie jestem pewna mozesz pracowac 16 g tygodniowo legalnie a nie legalnie to ile chcesz i masz mozliwosc zawsze na zmywak na pare godzin do restauracji potrzebuja lub do sprzatania jesli tak dlugo tu jestes to nie bedzie dla ciebie to zaden problem .i ne przejmuj sie opiniami ludzi ktorzy nie maja pojecia o potrzebach rodziny!!!!jesli jest ktos zaradny to dacie rade pomysl sobie ze w polsce to jest dopiero tragedia miec malenkie dziecko i zyc z jednej pensji a jakos daja rade!!!pozdrowienia