Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coooo

czy prac pieluszki tetrowe zakupione przed uzyciem ?

Polecane posty

no jasne a będziesz tetrówek używać? ja przy pierwszym przeprałam w normalnym proszku i płynie potem wyprasowałam przy drugim wogóle tetry nie używałam

Gość Akyszka
Tak, wyprać (moze nawet wygotowac) poprasować i prasować przed kazdym uzyciem przez conajmniej 2 tygodnie

dla noworodka tak, jesli na raczkujacego lub chodzącego to już niekoniecznie, wg uznania :D

Ja piorę wszystko co kupuje (tetra, ciuchy, pościel itp) i wyparzam akcesoria. Nigdy nie wiadomo gdzie to leżało więc lepiej wyprać jak masz zamiar np. przecierać dziecku buzie

Gość Tez ciekawy
tak tak tak wyprac i wyprasowac, my kupilismy nowe tetrowe, tak do podlozenia do slinienia i innych takich pomocy :) i po praniu wyszly nich jakies kulki, zawalily cala pralke a na calych pieluchach byly czarne kuleczki, dziwne to bylo potem trezba bylo wygotowac i wyczyscic cala pralke.

Gość oczywiscie ze trzeba wyprac
a ty jak kupujesz sobie majtki to ich nie przepierasz ?

Warto wyprać wszystko co się kupuje - nie tylko dla dziecka ale dla dorosłych też, gdyż nowe tekstylia traktowane są środkami zmniejszającymi gniecenie się w transporcie i utrwalającymi barwniki - żeby np. przy długim przechowywani nie wyblakły - dlatego nie tylko dla higieny ale nawet bezpieczeństwa należy przeprać wszystko co nowe i będzie miało kontakt bezpośredni ze skórą lub co gorsza ustami dziecka.