Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyszny i elegancki obiad

do łososia wino białe czy czerwone?

Polecane posty

Gość pyszny i elegancki obiad

Postanowiłam zrobić pyszny obiad we dwoje. Wybrałam łososia chociaż nigdy nie robiłam, dzwonki bardzo ładnie wyglądaja na talerzu:) Doradźcie jakie dobrać do niego dodatki na talerzu, sałata, cytryna, cos jeszcze? No i jakie winko białe czy czerwone? (do ryb chyba biale?????) A może macie jakieś sprawdzone przepisy na pyszne danie? Na łososia bądż coś innego? Serdecznie dziękuje za pomoc:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koniecznie biale
oczywiscie schlodzone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pyszny i elegancki obiad
A jeszcze jedno pytanie.... Z czym się je łososia? Bo np zwykłe filety z ziemniakami czy frytkami a łosoś? Chodzi też o to by móc sie troszke najeść bo to OBIAD:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koniecznie czerwone
białe wino to się pije do kurczaka albo z gwinta pod sklepem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aleeeeeee
biale ( zawsze schlodzone) do ryb i serow ( moze do jeszcze czegos ) czerwone to glownie mieso

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja znam taki wierszyk
;] Ryby, drób i cielęcina lubią tylko białe wina zaś pod woły, sarny wieprze jest czerwone wino lepsze. Frukty, deser i łakotki lubią tylko wina słodkie. A szampana - wie i kiep można podczas, po i przed."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja znam taki wierszyk
a nad wina wszyskich marek najlepsiejszy jest browarek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pyszny i elegancki obiad
łosoś się przypalił Może podac do niego pół litra aby zabić smród?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pyszny i elegancki obiad
to juz wiem ze bedzie biale wino ale.... Z czym podać łososia? ziemniaki gotowane, pieczone czy frytki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pyszny i elegancki obiad
a może zwykłe kartofle tłuczone z pokrzywą?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mój ex robił pysznego łososia:) Zwykle nie jadam ryb, bo nie lubię, ale łosoś w jego wydaniu jest przepyszny. Podawał go z cytryną i jakimś sosem nie wiem dokładnie jaki to był, do tego pieczywo a nie ziemniaki, czy makaron. Aha i my wina nie mieliśmy, bo on był abstynentem, ale do ryb to chyba białe pasuje lepiej ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pyszny i elegancki obiad
Chyba wiadomo które to podszywy... Nie chce mi sie zaczerniać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Justyn4
Łosoś jest specyficzną rybą o różowym mięsie i mocnym, charakterystycznym smaku. Jest to ryba, do której możemy podawać czerwone wino. W wersji pieczonej fajnie smakuje z czerwonym winem ze szczepu pinot noir.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podaj podaj
podaj do tego pieczone talarki ziemniakow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agniesia0023
do ryb tylko biale sie pije

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gfgddhgg
dzwonki to są w kościele, a o rybie mówi się DZWONKA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kandan
Absolutnie nie czerwone - to pasuje raczej do dziczyzny czy czerwonego mięsa. A do ryb to wino białe, idealnie półwytrawne. Nie chcę sugerować konkretnej nazwy wina bo to również zależy jaka to potrawa. W Centrum Wina ci pomogą, mają też dostawę do domu, więc może tak spróbuj?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Raczej białe wytrawne o łagodnym charakterze, np. eger. Jedno z moim ulubionych win. Najlepsze właśnie do ryb i białych mięs. Doskonały i lekki aperitif. Dodatkowo nie kosztuje dużo bo tylko 35 zł na dekanter.pl Od czasu do czasu warto zamówić butelkę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ooolkaaa
jeśli lubicie wina wytrawne to bez wątpienia polecam http://www.wina.com.pl/product/l,accademia,dei,racemi/apulia,%28puglia%29/albarello,salento,rosso-cc3.xhtml

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość modnalaura
Czerwone wino i ryby - odpada! Tylko białe. A do łososia można podać jakąś fajną sałatkę, może z bobem? Teraz go wszędzie pełno :) Ja uwielbiam łososia w białym winie z cytrynką mmm.... często chodzę do solery do delikatesów, tam mają mega duży wybór win i nawet w przystępnej cenie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×