Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiącaSie

spadki cukru w organiźmie

Polecane posty

Gość martwiącaSie

Czasem czuje ze spada mi cukier w organizmie i czuje sie słabo drżą mi ręce i musze zjeść coś slodkiego. poziom cukru mam dobry, wiec co mogą oznaczać takie objawy??

Gość do jaka niedowaga
Że sobie wkręcasz potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego. Jak masz dobry poziom cukru to nic ci nie jest.

Gość do jaka niedowaga
Ludzie mogę obywać się w ogóle bez cukru, przynajmniej w sensie słodzonych potraw.

Gość martwiącaSie
nic sobie nie wkręcam, przeciez czuję że coś jest nie tak! jest słaba,drżą mi ręce, poce sie wtedy nadmiernie. moja babcia chorowa na cukrzyce...może będę ją miała.

Gość witam serdecznie
Mam to samo,poziom cukru 80 a mną trzęsie na maksa i czuje jakbym miała zemdlec

Gość panterka25
martwiaca sie tez tak mam jestem bardzo szczuplutka, 43kg, 160cm, wlasciwie to niedowaga sadzilam, ze moze to jest zwiazane z tym, po prostu moj organizm nie ma zapasow energii w postaci warstwy tluszczyku:) nawet jak zjem porzadne sniadanie to po kilku godzinach jak czegos w miedzyczasie nie przekasze potrafi mi sie zrobic slabo, tak wlasnie czuje jakby mi spadl poziom cukru we krwi i wtedy nie ma bata musze zjeesc cos slodkiego zeby sie poczuc lepiej (czesto nosze slodycze w torebce) lubisz slodycze\\?? bo mnie strasznie do nich ciagnie

Gość co za idiotki
Cukrzyca, durne niunie, polega na podniesieniu a nie spadku cukru we krwi!!!!!!! Spada to co najwyżej po insulinie.

Gość panterka25
do co za idiotki sama jestes idiotka ludzie maja problem z poziomem cukru we krwi w dwoch kierunkach jedni moga miec za wysoki inni za niski poziom ekspertem widze nie jestes wiec sie tak nie rzucaj, jezeli nie umiesz nic wniesc do dyskusji, procz baaardzo niskiego poziomu

Gość martwiącaSie
panterka25 masz rację! po co sie wogóle odzywać jeżeli sie nie człowiek nie zna. w końcu nie zmyśliłyśmy sobie tego wszystkiego! a że sie nie znam przypuszczałam że może być to cukrzyca.

Gość panterka25
martwiaca sie a jaki masz parametry:)? chodzi mi o wage i wzrost

Gość martwiącaSie
mam 166 wzrostu i 58 kg.

Gość dziewczyny też tak mam
ale myslę, że sięgacie po słodkie, bo to jest taki zapychacz. Spada Wam poziom cukru we krwi, czujecie głód więc sięgacie po słodkie, proponuję spróbować z kanapką zamiast batonika:) Działa, sprawdziłam na sobie.

Gość panterka25
martwiaca sie a ile wazysz i jaki masz wzrost?

Gość martwiącaSie
w sumie to zauwazylam ze jak jestem niewyspana, albo zmeczona to mam tak najczesciej.

Gość panterka25
o sory za powtorke pytania

Gość martwiącaSie
ostatnio robilam badania na tarczce i wyszlo mi że mam nadczynność i muszę iść do endokrynologa. może ma to coś z TYM wspólnego.już sama nie wiem;/

Gość panterka25
ja mysle, ze warto sobie przebadac tez hormony ja musze znikac, ale chyba dobrze by bylo sie przejsc do lekarza i przekopac troche info w internecie na ten temat

Gość panterka25
marwtiaca jak najbardziej moze miec cos wspolnego

Gość panterka25
marwtiaca jak najbardziej moze miec cos wspolnego

Gość panterka25
dobrze, ze sie wybierasz do endokrynologa, zinterpetuje ci wyniki i moze zagadka sie rozwiaze:)

Gość martwiącaSie
do ego endokrynologa musze sier wybrac ale zawsze cos i nie mam czasu. a wiem że ze zdrowiem nie ma żartów;/

Gość tururuurr
to jest możliwe. ja tez tak mama. niby waga ok.. ale i tak jestem za chuda.... to z niejedzenia... zawsze wtedy rpzychodze mam niskie ciśnienie zjadam 2 jajka herbate i jest mi ok ... babcia mi tak powiedziała.. bo wiem ze jesm rzadko ale duzo... a takto trzbea jess czesto i po trochu.... ;) cukier tez mam w normie....

Gość mam to
samo. Zdiagnozowane. Hipoglikemia reaktywna. Dziadostwo. Najlepiej dla pewności zrobić przedłużoną krzywą cukrową z oznaczeniem insuliny.

Gość bema51
Pierwszy raz dowiedzialam sie, ze mam cukrzyce II stopnia w 96r, w szpitalu.Ale po lekach nie bylo lepiej, tylko gorzej. Lekarz I kontaktu odstawil mi leki, poniewac cukier naczczo mialam ok. O tym, ze mam spadki cukru dowiedzialam sie z tv. Kiedy powiedzialam o tym lekarzowi, powiedzial, ze to mozna sprawdzic, tylko w czasie wystepowania objawow. Ale wtedy kiedy one wystepowaly, nie dalo sie dojsc do przychodni. Po wypiciu czegos slodkiego wszystko wracalo do normy. W 98r. zostalam zaproszona na badania do poradni Diabetologicznej i okazalo sie, ze cukrzycy nie ma. Od tamtego roku do 2010, badalam poziom cukru kilkakrotnie i bylo ok., ale objawy spadku cukru od czasu do czasu wystepowaly. Ostatnio czulam sie zle, co raz czesciej spadki cukru, bole w okolicy serca, sucha skora, zawroty glowy, lekarz I kontaktu, powiedzial mi: "starosc nie radosc", ale na moja usilna prosbe, o skierowanie na badanie cukru, skierowanie w koncu dal i okazalo sie, ze rano jest prawie 200. Badanie krzywej cukru wykazalo cukrzyce. Skierowanie do diabetologa i cala procedura. Niestety nie dotrwalam do wyznaczonej wizyty. Ktoregos rana poczulam sie tak zle, ze wezwalam pogotowie i zostalam przewieziona do szpitala. Juz na izbie okazalo sie, ze sa zaburzenia elektrolitowe, podwyzszone cisnienie, podwyzszony cukier. Badania komputerowe wykazaly narosl na nadnerczu, ktora moze byc przyczyna powyzszego. Obecnie czekam na wizyte do endokrynologa (jeszcze 2 tygodnie), a spadki cukru zdarzaja sie prawie codziennie i to po 2-ch godzinach od posilku. Teraz mam glukometr i moge to kontrolowac. Cukier spada mi nawet do 50 mg/dl i wtedy jest kiepsko - kolatanie serca, drzenie calego ciala, zaburzenia widzenia i bardzo zle samopoczucie.