Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość segsdgdsgdsgdsgd

tylko sie nie smiejcie, ze juz sie za to biore

Polecane posty

Gość segsdgdsgdsgdsgd

No więc wybralam sobie temat maturalny.. "Rola rodziców w kształtowaniu charakteru i postawy życiowej młodego człowieka-bohatera literackiego" Wstępnie biore pod uwage (kwestia eliminacji) "Granice", "Gnój", "Ferdydurke" tylko no.. nie przychodzi mi do głowy nic w sensie pozytywnych oddziaływan rodziców na charakter i postawe zyciową.. moze ma ktos rowniez pomysly do negatywnych przykładów..

Ja bym dodała jeszcze \'Przedwiośnie\', negatywne może \'Rozmowy z katem\' (chociaż nie pamiętam dokładnie)?? Może \'Chłopi\' jeszcze??

Gość segsdgdsgdsgdsgd
tak ale myslalam o tym, bo w granicy wiadomo, ze bohater powiela bledy ojca.. w gnoju - bohater odsuwa sie bo ma swiadomosc, ze popelni schemat jakiego sam doswiadczył a moze cos pozytywnego.. gdzie wychowanie przyczyniło sie do tego, iz dziecko postepowało w zyciu dobrze.. kierowało sie zasadami wpojonymi przez rodziców albo np. gdzie brak rodziców nie wykształcił pods. zasad moralnych..

nie ma sie co smiac w kncu do 30 wrzesnia tematy maturalne trzeba wybrac ja biore temat \" z Bogiem przeciw Bogu bez Boga omow roznorodnosc pozstaw egzystencjalnych w literaturze\"

Gość buty
może jeszcze wziąć pod uwagę "Moralność pani Dulskiej" albo "Noce i dni" ?

Gość segsdgdsgdsgdsgd
no nie do 30 wrzesnia bo ostatnia deklaracje sklada sie w styczniu...

Gość segsdgdsgdsgdsgd
tak wiem, ale chodzi mi o pozytywne wplywy... ze dzieki wychowaniu, milosci jakiej zaznali w domu rodzinnym sa to ludzie prawi nie godzący sie na zło.. ;)

choddzi mi o te wstepne lepiej wczesniej zaczac niz za pozno :D moze cos doradzicie do mojej prezentacji?

przeciw Bogu.. hmm \"Kordian\" i w ogóle chyba caly romantyzm.. z Bogiem.. to sredniowiecze..? bez Boga...hmmm Friedrich Nietsche.. i jego hasło \"Bóg umarł\" ? o np. Jądro Ciemnosci Conrada...