Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renata1963

Moje dziecko uprawia seks!!!

Polecane posty

Gość renata1963

Właśnie się dowiedziałam, że moja córka uprawiała seks. Jestem zupełnie zdezorientowana, nie wiem co mam robić. Zawsze była dobrym dzieckiem, dobrze się uczyła, wydawało się że jest rozsądna i odpowiedzialna... Zupełnie nie wiem, jak mam jej przemowić do rozsądku - ona ma dopiero 20 lat, ze swoim chłopakiem jest raptem nieco ponad rok - to nie jest czas na seks!!! Pomóżcie, proszę

no nie przesadzasz trochę??? Toż to dorosła kobieta... Ja w jej wieku byłam już mężatką :D

Gość jejuuuuu
To chyba nie prowokacja zadna ?? Myslalam, ze napiszesz ze ma 15 lat i uprawia seks ( to bylby problem), ale ona ma 20 !!! I to normalne, takie sa jej potrzeby a ty musisz to zaakceptowac i wierzyc, ze jest odpowiedzialna.

Ja mam 20 i mam już dziecko a jakoś życia mi to nie zniszczyło. Szkołę skończyłam, jestem szczęśliwa z tatusiem dziecka i moi rodzice jak i teściowie ( chłopak w moim wieku) są szczęśliwi że są dziadkami. Chyba nie masz co przemawiać do rozsądku 20 letniej dziewczynie bo już decyduje sama o sobie. Jedynie możesz z nią porozmawiać o antykoncepcji jeśli nie chcesz być jeszcze babcią i córka nie jest gotowa na bycie mamą ( ale ona musi tak uważać nie Ty). Uważaj bo jak zaczniesz przemawiać jej " do rozsądku" to może się od Ciebie odwrócić i może się to gorzej skończyć, lepiej ją wspierać i rozmawiać jak kobieta z kobietą

Gość grryy
a w jakim celu chcesz jej przemówic do rozsądku ? dziewictwo juz stracila a jeśli boisz sie ciąży , no cóż,z tego co piszez to rozsądna dziewczyna wiec nie powinnas sie martwic :)

Gość renata1963
No właśnie ona też tak zareagowała, że niby jest dorosła i w ogóle była bardzo zdziwiona, że tak się zmartwiłam. Zresztą to nie jest tylko kwestia wieku, gdyby była mężata, to pewnie nie byłoby to dla mnie dziwne, ale mówię jest z tym chłopakiem krótko. Po portu nie wydaje mi się żeby była wystarczająco dojrzała. ja czekałam znacznie dłużej, miałam 23 lata, zrobiłam to z moim późiejszym mężem, jej ojcem...

Gość do Catarinki
oj chyba sie trochę pogubiłaś, piszesz, ze masz 20lat...w niku 71(to zdaje sie Twoj rocznik), A w stopce masz swoją date slubu 2004?czyli co? wyszlas za mąż mając lat 16????doprawdy zastanawiające....

Gość do rafinki
masz ładną curke ;>

Gość usialalala
Renata-trzeba isc z duchem czasu, a ty bez obrazy, ale utknęąłś chyba w latach 80tych. teraz jest zupelnie inaczej,nasze matki wychodziły za mąż majac lat 20 20pare i sex uprawialy dopiero po slubie i to pewnie po ciemku;-) trzeba z wielu źrodeł wody spróbowac zeby wiedziec gdzie jest najlepsza, to po pierwsze, po drugie-trochę wiecej zaufania do wlasnego dziecka, a po trzecie rok to kawał czasu-skoro się kochają to niech ta milosc bedzie spełniona.musisz to zaakceptowac, ze twoje dziecko jest juz dorosłe. nie zachowuj się jak kwoka, która nie dopuszcza mysli,ze piskleta dorastają i wciąz chce je trzymac pod swoimi skrzydlami.

Gość renata1963
Ja zdaje sobie spawę ze teraz dzieciaki zaczynają wcześniej, że rodzące 14-latki to już wcale nie takie dziwy, ale nigdy nie sądziłam, że moja będzie jedną z nich (tzn, nie jest, nie przesadzajmy :-P), po porstu zupełnie się tego nie spodziewałam... Nie zrozumcie mnie źle, ufam jej (w kwestii antykoncepcji na przykład - jak już to zrobiła to pewnie rozsądnie), ale 20 lat to wcale nie dużo. Czyli na prawdę uważacie, że powinnam przejść nad tym do porządku dziennego?

Gość Marna Prowokacja9
ale sie daliscie nabrac na PROWOKACJE

Gość grryy
Renatko , oczywiscie ze tak , powinnas przejsc nad tym do porzadku dziennego .

autorko rozumiem ze dla ciebie to szok że z malenkiej córeczki twoja córka stała sie kobietą ale ona ma 20 lat i jest z kims ponad rok wiec to normalne że chce sie kochać wiec daj spokój

Gość juliiiiiiiiii
a idz sie paluj tepa idiotko jak to przeczytalam to mi sie zygac zachcialo...na jakim ty swiecie zyjesz...nie wazne ze to robi tylko z kim to robi. a z tego co wiem to ze swoim chlopakiem...gorzej by chyba bylo jak by sie kurwila pod latarnia albo w jakiejs dyskotece,,a ona poprostu kulturalnie ze swoim chlopakiem uprawia seks......przeciez to normalne!!!

Gość do tej wyżej
chyba jesteś sflustrowana:-P i po co te obelgi-normalnie pełna kultura-wspłczuję twoim rodzicom...

20 lat to młoda córka ja miałam 21 jak już byłam mężatką, to już dorosłą kobieta. teraz 15 latki uprawiaja seks a ty 20 lat..........

71 kierunkowy do Wrocławia - tu mieszkam 2004 w stopce nie pisze że ślub data od kiedy jesteśmy parą nie małżeństwem ( wiem wiem w poście napisałam teściowie i szwagierka ale to z przyzwyczajenia bo już nie długo ślub) :) Do autorki - zostaje Ci zaakceptować wybór córki... to że jest z chłopakiem nie cały rok to nie jest jeszcze taka tragedia, może zostaną razem i będą małżeństwem, a nawet jeśli nie to i tak to wybór córki, a wiem po sobie że mnie by szlak trafił gdyby matka próbowała przemówić mi do rozsądku jak to określiłaś

Gość ciesz sie
ze twoja corka ma 20 a nie 13 :P ja jak mialam 20 lat to wyszłam za mąż i jakoś żyje cieszę się życiem dodam ,że jeszcze nie mam dzieci i nie miałam ;) pozdrawiam

Gość Myxchaa
Moze tak odswiezyc temat? ;)