Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam

czy to choroba

Polecane posty

Gość tak się zastanawiam

Od jakiegoś czasu myślę co innego a mówię coś innego. Np. mówię mężowi, że idę do jakiegoś konkretnego miejsca a myślę o innym miejscu. Wiem, że to głupio brzmi ale jakbyście się z kimś umówili w danym miejscu i poszli gdzieś indziej, to już nie jest takie śmieszne. :O Zdarza mi się też przestawiać cyfry w przepisywaniu liczb. Wiem, że ostatnio mam problem z koncentracją, staram się pilnować, ale choćbym nie wiem jak się starała, to i tak zrobię jakiś błąd :O Może ktoś miał podobny problem i poradził sobie z nim ??

Gość to sprawa koncentracji
polecam tran, zwłaszcza na jesieni i dużo doużo świeżego powietrza oraz snu

Gość polecami wypoczynek
i ginko biloba ewentualnie inne leki na koncentracje i poprawienie pamieci, jesli po powiedzmy miesiącu dalej bedzie to samo tzreba bedzie isc do lekarza. ale chyba to nic strasznego - tylko przemęczenie,

Gość polecami wypoczynek
tran tu za duzo nie da:/ tylko ginko biloba

Gość tak się zastanawiam
Kiedyś kupiłam bilobil ... przeterminował się, bo zapomniałam go zażywać :O Myślicie, że jakieś ziołowe specyfiki pomogą ?? Jak długo musiałabym je zażywać, żeby były jakieś efekty ??

Gość ddddddddddfffffffffffffffffff
ziolowe bardzo dlugo he. ale ginko biloba przynosi niezle efekty dosc szybko-przynajmniej u mnie. o ile to nie jest jakies neurologiczne schorzenie to wystarczy ci dobry odpoczynek i przeczekanie przesilenia jesiennego

Gość tak się zastanawiam
Jak sprawdzić, czy to nie jest neurologiczne schorzenie?? Myślisz, że mogłabym z czymś takim iść do lekarza?

jesli jestes starsza osobą to na pewno...jesli mlodą to najpierw zero stresu, dużo odpoczynku i dopiero przy braku poprawy. Zresztą...pamietasz jakiś konkretny początek tego zjawiska?

to tylko lekarz bylby w stanie stwierdzic a do niego mozesz sie zlogosic jesli: trwa to juz dlugo, pogarsza sie, nie mozesz nad tym zapanowac. ale tez uwazam ze najpierw powinnas sie wyspac - wez sobie witaminy Olimp dla kobiet- dadza ci troche sily zyciowej ;) nie jedz duzo cukru, bo jak jest go za duzo te bedziesz zmeczona itd itd. pij duzo wody- to sporo nie kosztuje a moze ci pomoc

Gość tak się zastanawiam
To się dzieje od jakichś 2 lat. Przeżyłam silny stres. Obawiam się, że to mogą być jakieś skutki uboczne. :O

e to zadna zylka w mozgu ci nie pekla- po prostu musisz wrocic do rownowagi psychicznej. wyciszyc.

Gość oooooooooolka
to migiem do psychologa,jak miałaś silny stres jest to jego wynik.Tak odpisuję na Twój topic bo mialam podobnie,po 3 latachh od "dziur w pamieci"dostałam ciezką depresję. 2 lata leczylam się na depresję.

Gość tak się zastanawiam
No ale co ja temu lekarzowi mam powiedzieć ?? .. że mi się cyferki przestawiają ? .. że zapominam, co przed chwilą powiedziałam?? Mam 39 lat. Przecież nie jestem jeszcze staruszką!

no ze mialas stres i ze masz takie problemy-powiedz to tak jak opisalas tu.

Gość salamandrrra
silna depresja też daje takie objawy... oczywiście, własnie to powiedz lekarzowi, a dodatkowo wybierz się zarówno do neurologa jak i do psychiatry I magnez z vit. b polecam

Gość tak się zastanawiam
Zrobię jak radzicie. Wybiorę się najpierw do lekarza rodzinnego. Ona mi powie co dalej. :classic_cool: Dzięki wszystkim za pomoc i życzę miłego dnia :)