Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic nie wiem

Cypr - parę pytań

Polecane posty

Gość nic nie wiem

W odpowiedzi na wysłane przeze mnie CV w sprawei pracy, pracodawca pyta mnie o wynagrodzenie jakim byłabym zainteresowana - czy ktoś się orientuje jakie są zarobki na Cyprze, co w ogóle sądzicie o wyjeździe tam?

Gość nic nie wiem
nikt nic nie poradzi?

Gość minojka
Też jestem zainteresowana tematem. Czy ktoś pracował na Cyprze w branży hotelarskiej np. ? Słyszę różne opinie, jedni mówią,że nie płacą, inni,że nie ma z tym problemu. Jak ewentualnie znaleźć tam pracę, w sieci szukać, czy są jakieś agencje, które to załatwiają?

Gość cheapandchic
lepiej wyjechac do Dubaju do pracy,

Gość minojka
W jakim charakterze? Nałożnicy emira? Dziękuję, postoję..... To co z tym Cyprem? Serio, nikt nie był?

Gość londynska
debilko, jest wiele ofetr pray w Dubaju dla osob wyksztalconych jak rowniez to sklepow takich jak H&M itp. Bylas kiedys w dubaju ? Jesli nie to sie nie odzywaj i kis dupe tam gdzie jestes. Zeby byc czyjas naloznica nie trzeba jechac do Dubaju ! Glodnemu chleb na mysli !

Gość minojka
Londyńsko, dziękuję za wyzwanie mnie od debilek. Szalenie to kulturalne i takie..."wykształcone"....:P Życze powodzenia w Dubaju, tylko na słownictwo tam uważaj, bo jak np.klienta wyzwiesz do debili to długo nie pożyjesz - nie w islamskiej kulturze i tradycji. Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo słońca i dużo pieniążków od bogatych arabskich sponsorów. Ja wolę Cypr.

Gość cyprusanna555
Przeczytalam wlasnie odpowiedzi na Twoje pytanie i jestem oburzona faktem,ze chcialas uzyskac tutaj informacje a zamiast tego otrzymujesz jakies bezsensowne i obrazliwe odpowiedzi-przykre to ,ze czlowiek obraza drugiego czlowieka zamiast starac sie cos doradzic czy pomoc.Ja mieszkam 5 lat na Cyprze-Nikozja-wiec jezeli mieszkasz na Cyprze i bedziesz miala problem z zalatwieniem czegos lub bedziesz chciala uzyskac informacje -chetnie pomoge.Mialam to szczescie w zyciu,ze jezeli potrzebowalam pomocy i mialam trudna sytuacje spotykalam dobrych ludzi ktorzy mogli mi pomoc -tego tez Tobie zycze.

Gość prooopozycja:)
cyprusssanaaaaaaa.. wiesz niezmiernie ci zazdroszcze...:) byłam tam w zeszłym roku i po prostu .. jeszcze mam przed oczami piękno tego kraju:) był czas ze zastanawiałam sie nad wyjazdem z rodzina tam .. do pracy ale po kalkulacjach okazało się ze pod względem finansowym najlepsza bedzie Anglia:(... Mam nadzieje ze jeszcze tam wróce... Mam pytanie, mogłabys napisać jakie są tam koszty trzymania? wynajęcia małegomieszkania.. i dochodów dla piekarza...? Będę Ci bardzo wdzieczna:) podaje meila: ewa.zraju@wp.pl

ta sie wtrace, i powiem ci szczerze daruj sobie grecje, spedzilam w niej 4 l, kiedys jeszcze jakos to sie oplacało ale teraz zarbki sa porownywalne do polski, ja odradzam zarobkowo grecje, a mysle ze na cuyprze jest podobnie. ja chodz znam grecki, juz tam do pracy bym nie pojechała, jedynie na wakacje do tesciow, bo co jak ci ale meza z tamdad przywiozłam i narazie w pl mieszkamy:?) chenie ci odp na wiecej pytan

ja mieszkam na Cyprze juz długi czas, i ze znalezieniem pracy nie miałam żadnego problemu. Skończyłam studia pedagogiczne, i pracuje w przedszkolu grecko-angielskim. Podstawa tutaj jest angielski i grecki jest bardzo mile widziany. Cypr jest niezależnym państwem.

Gość gość
Mieszkam na Cyprze już 3 lata i zdecydowanie polecam tą wyspę zarówno na spędzenie urlopu, jak i miejsce, gdzie można podjąć pracę. Ludzie są bardzo sympatyczni, życzliwie nastawieni oraz mają luźne podejście do życia. Może zarobki nie są jakieś bardzo wysokie, ale klimat jaki tu panuje sprawia, że nabieramy optymizmu i jesteśmy w stanie zakochać się w tym miejscu. Zapraszam również na moją autorską stronę poświęconą wyspie Cypr: www.cypr.link