Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miungwa

METODY RELAKSACYJNE !!!

Polecane posty

No wlasnie... Jakie znacie metody relaksacyjne ? Jestem dzis bardzo zestresowana, wiec ... ? :P

zależy - gdzie jesteś i na co możesz sobie pozwolić. najprościej - ulubiona muzyka, spacer dłuugaśny, żucie gumy, ćwiczenia fizyczne, masaż relaksacyjny, oddychanie.....

Gość klepsyderka
Duży kabaczek i masło roślinne ...

Gość ghegegiiiizzzzttt
masaz glowy

trening autogenny, który teoretycznie może byc przeprowadzany wszędzie nie mówię o standardowym treningu autogennym, ale wymyślonym dla własnych potrzeb, położ się albo usiadź wygodnie, rozluźniej się całkowicie, tak aby twoje myśli płynęły swobodnie i wyobraź sobie jakies miejsce lub sytuacje, w której czułabys sie przyjemnie ja np często huśtam się hamaku, leniwie, delikatnie...(w tym wyobrazeniu), na poczatku nie będzie pewnie pomagać, ale po jakims czasie, nie dosc, że bedziesz tworzyć kolejne obrazy historii, to zobaczysz efekty... powodzenia:]

Gość Hanyssssss
Big Penetrator ... ONLY!

Gość Lujza P.
Ja rozciagam sobie delikatnie wargi większe, rozkoszne uczucie. Nawet nie muszę już zciągać spodni. Chwytam je bezposrednio przy wylocie nogawek ...

I poprosze jeszcze o rady "Jak zrelaksowac sie w pracy ?" Bo oczywiscie hamak i wibrator odpada :P

Gość Emil Wąskowicz
Nie masz wibratora w pracy? To jak ty wytrzymujesz 8 godzin?

Gość Alex Żiwago
Żeby nie tracić czasu, możesz zawsze trenować, układając usta w kształt litery "O"

autorko, może poczyatsz dokładnie co napisałam? wyobrażenie o tym, że sie hustam na hamaku:O wyraxnie napisane było w nawiasie, o to własnie chodzi:O dosłownie zadziwiaja mnie niektórzy ludzie:O

No przeciez czytam :O Nie moge zamknac oczu w pracy i przez pol godziny odplywac bo pensji nie dostane :O O wibrator pytalam szefa i tez nic z tego :O

zastanwiam sie gdzie napisałam pół godizny, ale pewnie to już jest taka zapora, żeby przypadkiem się nie wysilic troszkę, mentalnośc taka ludzka, że chcieliby dużó od razu, skutecznie, ale bez minimalnego wysiłku z własnej strony mi wystarcza kilka minut tak poza tym wybacz, ale na relaksację taka własnie będziesz potrzebowac co najmniej kilku minut, jesli Twój szef sie na to nie zgadza, to nie zawracaj nam głowy, albo faktycznie kup sobie gume do zucia jak pomaga, będzie mogła pracowac i relaksowac sie jednoczesnie:O

Boze :O Ale fochy strzelasz :O Myslalam ze jest po prostu kilka prostych cwiczen zeby odreagowac i tyle :O Np. wlasnie oddychanie...(propozycja "ze niby nic") Ze nie trzeba od razu "odplywac" :O

to nie pisz metody relaksacyjne a fochów nie strzelam, podaje Ci cos co jest skuteczne, ale jesli Ci sie nie chce, to okey, przeciez nie będe Cie zmuszac, tylko najpierw mówiłas, ze za długo, teraz, że nie zamkniesz oczu...:O a trzy wdechy i wydechy neistety sprawy nie załatwią

Chce mi sie... I w domu Twoje rady wykorzystam. Ino zadalam pytanie pomocnicze dotyczace pracy :P

Gość do noelia
a po jakim czasie widac efekty? ja mam nagranie takigo treningu wiec bebe go stosowac bo bardzo nerwowa jestem mam chyba fobie spoleczna

o takie nagrania sa fajne, nie moge powiedziec ile to potrwa, bo to będzie zależalo od Ciebie, wazna jest systematyka, wtedy stopniowo nabywa sie pożądane umiejętności, powodzenia:]

Gość Tomaszczuk
Polecam nagrania relaksacyjne z www.drbach.pl można je ściągnąć z zakładki download.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaa!!
ściągam to, posłucham, może pomogą, jak nie to skasuje z komputera