Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barabarasadonil

pranie mozgu sektajak mu pomoc ?

Polecane posty

Gość barabarasadonil

spotkalam dzis ,,stara milosc,, te pierwsza prawdziwa nie widzielismy sie chyba z osiem lat pochodzimy z malego miastasteczka po maturze on wyjechal i ja rowniez od czasu do czasu slyszalam dziwne plotki ze jest w jakiejś sekcie czy czyms podobnym to male miasteczko i ludzie lubia takie sensacje no i dzis go spotkalam calkiem przypadkiem wyglada nie za dobrze jest chudy i widac ze przepracowany mieszka w Anglii na jakiejs farmie czy osadzie gdzie zyja wspolnie i pracuja jego przyjaciele tak powiedzal ani razu nie spojrzal mi w oczy byl nieobecny zupelnie inny niz kiedys wiem ze kazdy sie zmienia ale mnie to przerazilo zapytalam czy ma zone lub dziewczyne powiedzial ze nie i ze nie bedzie mial przyjechal tylko zalatwic formalnosci bo zmienia imię mowil jeszcze wiele dziwnych rzeczy zaprosilam go na kawe- odmowli chciala bym z nim pogadac kiedys tyle nas laczylo sama nie wiem co o tym myslec jak mozna mu pomoc ? co powinni zrobic przyjaciele? co powinna zrobic rodzina? znacie takie przypadki? on twierdzi ze jest szczesliwy

Gość majamaja
nie pomozesz......w zaden sposob

Gość daj mi znak mały znak
tak, powtarzasz się btw. nie ma co ise wtrącać na siłę do cudzego życia

Gość no jeszcze powstanie
kolejna -" on jest w sekcie - jak mu pomoc" "pomocy - ja tez jestem w sekcie co zrobi "

Gość barabarasadonil
wiem ale tam nikt nie odpowiada wiec pomyslalam ze zmienie tytul wybaczcie ze powtarzam temat ale nie moge przestac myslec

Gość Artur Borubar
Zawsze możesz załóżyć mu ochraniacz na zęby i przywiązać do kaloryfera, wtedy nogi se nie odgryzie i zostanie w ojczyznie...

Gość frffe
wrzuć w wyszukiwarkę słowa-klucze np "wyciągnąć z sekty", "sekta forum rodziców" itd itp może znajdziesz jakieś forum specjalistyczne...

Kazdy w sekcie twierdzi ze jest szczesliwy. Typowe pranie mozgu. Bedzie bolec dopiero jak sie bedzie go stamtad wyciagac. Ale trzeba. Dla jego wlasnego dobra. Przyjaciele raczej duzo nie moga zrobic poza tym zeby wspierac rodzine. Tu glowna odpowiedzialnosc ciazy na rodzicach. Porozmawiaj z nimi. Powiedz o swoich domyslach. W wielu miastach sa osrodki zajmuje sie wyciaganiem z sekt. Czesto dzialaja przy Kosciolach. Wrzuc zapytanie w google lub zapytaj o to jakiegos ksiedza. Ja Ci dokladnie nie powiem jak to zrobic, nie znam sie na tym az tak dobrze. Studiuje pedagogike ale jestem dopiero na poczatku studiow wiec Ci zbyt fachowo nie pomoge i jedyne co radze i polecam to kontakt z takim centrum o jakim pisalam wyzej.