Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgjkg.j

czy na wychowowczym pracodawca cos płaci ???

Polecane posty

Gość hgjkg.j

jestem pracownikiem poczty polskiej i ide na wychowawczy, bede dostawac jakas kase ??

Gość bywalecI
no jeszcze czrego :D idzie sobie na 3 lata urlopu i jeszcze jej za to plac :D

Gość jakkkkka
jak sie ma umowę na stałe - tak jak ja to Zus płaci przez dwa lata wychowawczy 400 coś tam złotych.A ostatni rok wychowawczego nie płaci - dodatkowo jak ktoś ma niskie dochody to dochodzi do tego jeszcze ze 100 zł

od kiedy to zus placi za wychowawczy, juz od dobrych paru lat tak nie jest,placi opieka i to tylko ajk na czlonka rodziny nie wychodza zbyt wysokie dochody

Gość moja dzidzia
powiem jak jest naprawde, jak sie ma niskie dochody razem z mezem i masz umowe na czas ktory przekracza ten valy wychowawczy to dostaniesz rowno 400zl od miasta, plus 48 zl rodzinnego, tez od miasta, w niektorych miastach to jest z opieki a w niektorych z urzedu miasta, jest to platne przez dwa lata do 4go roku zycia dziecka, a trzeci rok juz jest bezplatny,

jest to platne przez dwa lata do 4go roku zycia dziecka, a trzeci rok juz jest bezplatny, mozesz mi wyjasnic ostatnie twoje zdanie?

ok :) wiec przez dwa lata otrzymuje sie kase 400zl, a trzeci rok na wychowawczym jest juz bez kasy, ale caly wychowawczy mozesz wykorzystac tylko do 4go roku zycia dziecka.. juz chyba inaczej sie nie da :)

wychowawczegomozna wziąć 3 lata do ukonczenia przez dziecko 4 roku zycia ale platne sa tylko 2 tzn trzeci rok mozesz sobie siedziec ale bez kasy i tylko wtedy gdy masz umowe tak dluga ze sie konczy po zakonczniu wychowawczego bo jak masz np umowe na 1,5 roku to wychowawczego tez mozesz wziac 1,5 roku a nie 3