Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annabelle

jak zadbac o brzuch po cesarce???

Polecane posty

Gość annabelle

no jak??? co robilyscie aby brzuch wrocil do poprzedniego stanu? po cc troche to trudniejsze, bo jest rana... po jakim czasie mozna zaczac cwiczyc? mozna nosic pas poporodowy?

Gość aliiicja
no właśnie piszcie bo jatez chciala bym wiedzieć, niestety moj wyglada okropnie, co z tego ze zrzuciłam wszystkie kg nawet wiecej jak skora na brzuchu jest bardzo obwisła:( i wyglada to u mnie tak jakbym miala wielkie sadlo :(

Gość aksa
a ja nic nie robiłam tylko dwa lata piersią karmiłam , a jak sie piersią karmi to mięśnie brzucha same pracują .Nie wiem czy zrozumiale to napisałam ale jak moja córka ssała pierś to cały brzuch miałam w skurczach .A dziś wyglądam prawie jak nastolatka ;-)

no blizna jest :( niestety ale trudniej moze cwiczyc z obaw by blizna sie nie rozeszła ja sie bałam dlatego pływałam i szybko schudłam i brzuch płąski

no wiesz do tej pani wyzej ty miałs pokarm wiec mogłas karmic ja nie miałam nic mleka w piersiach :( pozatym nie karmila bym 2 lata

dziewczyny jestem 8, 5 miesiaca po cesarce, brzuch przwie taki jak przed ciaza,-3 cm wiecej w obwodzie, ale to chyba juz zostanie bo troche mi sie miednicarozszerzyla ale blizna mi znika -smaruje konsekwentnie contratubexem 2 razy dziennie i mma jeszcze jakies 3 cm na srodku-bo tu bylo najgrubiej- oczywiscie bez przesady po bokach tez jest kreseczka ale trzeba sie przyjrzec, tak jak po oparzeniu zelazkiem,

ja mam ok 8 cm nie jest za bardzo widoczna ale ja ja czuje i długo nie mogłam sie przyzwyczaic do dziwnego uczucia wokół blizny taka dretwa skóra

no 8 cm nad sama pipką wiec nie widac za bardzo ja miałam nie planowana cc po 10 godzinach mekki musieki zrobic ja sie troche podłamałam bo nie mialm mleka mały iwecznie płakał walczyłam miesiac by go karmic miałam straszne odpażenia wokół krocza no i blizna maż mnie wspierał smarował odparzenia kremami bo ja sie zgiąc nie mogłam ( to było fatalne uczucie ) tłumaczył że jestem piekna i jest ok

Gość aliiicja
myszko no to masz szczescie , bo moja blizna ma dokladnie 17 cm!!! nieprzesadzam właśnie zmierzyłam tylko po bokach po jakieć 3 cm jest koloru skory a reszta to taka nieregularna fioletowa krecha :( dodam że w ciąży przytyłam tylko 13kg a teraz waze o troche mniej niż PRZED ciążą ale brzuchol mam niestety większy:(

Gość aliiicja
niewiem:( ale byłam fatalnie zszyta, bo było to pożno , po terminie 15 dni, cały dzien podpięta do kroplowek i nic, skorcze ogromne a rozwarcia zero dopiero po 14 godz zdecydowali o cesarce, polozne naciskaly a lekarz normalnie olewal sprawe blizna to nie regolarna krecha tylko takie coś poszarpane, niechciala sie goić przez 2 mies, a ćwiczyć mi lekarz(inny) pozwolił dopiero po 5 mies. od porodu

no to też przeszłas koszmar ja też połozna masowały cudowały i ciągle słyszałm URODZISZ !!! no i nie urodziłąm mały żle sie w koncu ułozył był za duzy i tyle

Gość helle7
wszystko zalezy od jakosci skory na brzuchu. Moja kolezanka mimo cwiczen i zdrowego odzywiania sie ma obwisla skore.

Gość aliiicja
moja ważyła 3200 i miała 28 cm dlugosci wiec niebyla grubaskiem, ok 18 przyszla do mnie polozna i powiedziala, ze miela nadzieje ze urodze na ich zmianie bo na drugiej bedzie ciężko, no to mnie pocieszyla, i tak ciągnęli urodziłam 21.30 przez cc w znieczuleniu dolędżwiowym.

Gość aliiicja
sorki za pomyłkę 58 cm dł. :D a nie 28 :D

moj Benio miał 3600 i 56 cm ja dostałam 3 kroplówki 2 zstrzyki i 2 czopki kilkanascie masaży szyjki i NIC !!!

Gość aliiicja
no widzis z czasem tak bywa, poprostu organizm sie do porodu nieprzygotowal i tyle. A i niewiem czy to coś zmienia ale ja mam ogrooomne rozstępy, sięgają powyżej pąpka:( część już zbledła troche, ale to tylko zaslyga codziennych pilingow i smarowania kremem, nawet niektore z nich są prawie niewidoczne, a jeszcze 5 mies. temu jak ubralam dopasowana bluzke, to przebijaly przez nia takie krechy.;)

e tam jestes piekną mamusią mąż i tak widzi w tobie seksi laske :D nie wiem od czego to zależy mam na mysli poród bo czasem szczuplutkie rodza same a pulchne nie nie wiem ja nie mam żadnych pozostałosci po ciaży no tylko blizna

Gość aliiicja
no wlaśnie mama mi tez to kiedyś powiedziala, ze szczuplym jest urodzić latwiej, ale czemu...? :D A ja do szczuplych sie raczej niezaliczam, ale gruba tez nie jestem.

Gość batalia baxis
ja tez mialam cesarke...nie wiem jak w pl kroja ..ale w niemczech super...mam bardzo mala blizne..bardzo nisko...i to jest ostatnia rzezc ktora w wygladzie mi przeszkadza:)...

Gość aliiicja
żeby coś wyjaśnić, mimo tego, że jest taka paskudna, to mi ta blizna nieprzeszkadza, drażni mnie tylko to znieczulone miejsce nad nia i pod nią, ale to nic tylko ten brzuch😭

mi ona też juz nie przeszkadza choc ciężko mi było sie przełamac by swobodnie dotykac ręką moja głupota teraz juz jest dobrze

Gość annabelle
mi ta blizna nie przeszkadza. i tak jest zupelnie niewidoczna, nawet w majtkach biodrowkach. bardziej chodzi mi co z tym brzuchem zrobic, by byl plaski i ladny. po cc przeciez nie mozna trzaskac brzuszkow, a i pasa raczej nie mozna nosic, bo sciska blizne. pozniej to wiadomo, ze juz mozna, ale ja jestem 5tygodni i po cc i na dzien dzisiejszy nie wolno mi nic. a brzuch jest brzydki. nie tyle ze wystajacy, co jakis taki bezksztaltny i miekki jak poducha... karmie piersia, ale zadnych skurczy miesni nie zauwazylam. owszem na poczatku kurczyla sie macica to czulam, ale zeby miesnie to nie... i nie za bardzo wiem jak o ten brzuchol zadbac, skoro najskutecznieje metody sa zabronione:(

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin