Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fanka fana florki

dzien dobry Torn !! ...

Polecane posty

...przywuaz ,ze zawsze moglam przeleciec przez srodek nago ..z wytatuowanym Twym imieniem na piersiach ..ale CI tego oszczedzilam ...;)... ..bo widzisz...ja tak wiele dla Ciebie jestem gotowa uczynic ;)..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A blade to mogą być :classic_cool: aby kształtne . Piersi w Cieście wolałbym jakiś sos bo boję się że piersi zepsuje tym ciastem 😭 Piersi po Tajsku , coś o masażu tajskim słyszałem :classic_cool: ale o piersiach po Tajsku nic :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kurczak po tajsku z zielonym groszkiem 0,5 kg piersi z kurczaka , 60 g swiezego imbiru 2 zabki czosnku 4 lyzeczki oleju 1/4 lyzki samal oelek 5 lyzek jasnego sosu sojowego pieprz. groszek (1-2 puszki) ok 150-200ml bulionu drbiowego maka ziemniaczana sol Miesa pokroic w paski , obrac imbir i czosnek , posiekac wymieszac z olejem i pasta ,sosem sojowym i pieprzem .Dodac do marynaty mieso i wstawic do lodowki na 3-4 h Na rozgrzany wok porcjami nakladac mieso z odrbina marynaty , obsmazyc mieszajac . Dodac groszek oraz bulion wymieszany z 1/2 lyzeczki maki ziemniaczanej. Smazyc 6 minut mieszajac . Pierś kurczaka w sosie winogronowym 4 filety z piersi kurczaka 6 szalotek lub 3 cebule 4 łyżki masła mała kiść winogron kieliszek białego wytrawnego wina 1/2 szklanki bulionu drobiowego 4 gałązki świeżego tymianku łyżeczka startej skórki z cytryny 1/3 szklanki śmietany łyżka soku z cytryny sól, biały pieprz Cebulki obrać i posiekać. Filety z kurczaka opłukać i osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Winogrona umyć, przepołowić, usunąć pestki. Masło rozgrzać na dużej patelni, zeszklić cebulę. Włożyć filety z kurczaka, smażyć około 5 minut z każdej strony. Następnie wlać bulion oraz wino i dusić na małym ogniu 15 minut. Mięso zdjąć z patelni. Do sosu włożyć skórkę cytrynową i winogrona, gotować 4 minuty. Tymianek posiekać, dodać do sosu ze śmietaną i sokiem z cytryny. Sos zagotować, przyprawić solą i pieprzem, polać nim mięso. ..A sos to z proszku zawsze mozesz ...http://www.bdsklep.pl/images/winiary_pomysl_na_kurczaka_po_chinsku_fix_m.jpg http://www.opinie.senior.pl/grafika/Winiary/Pomysl-na-Kurczaka-z-pieczarkami,13169_1.jpg ..a masaz tajski ..to dopiero po obiedzie ;)...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×