Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gupia babula

do psiarzy

Polecane posty

Gość gupia babula

mam pieska będzie miał 6 m-cy i waży ok 30 kg mam z nim wielki problem mianowicie jak tylko mnie widzi wypuszczam go z kojca, otwieram drzwi cokolwiek pies skacze po mnie, na mnie i prawie mnie przewraca. wiem, że się cieszy, ale ja prawie leże na ziemi i jestem cała brudna. staram się go odtrącać mówię stanowczo NIE WOLNO , ale to nic nie daje;/ czy są jakies sposoby na oduczenie go?a raczej ich bo jest ich dwóch:)

Gość wwefrag
Pamiętaj, że skacząć, krzycząc, śmiejąc się czy piszcząc zachęcasz psa do takich akcji. Ja swojego kiedy zaczął skakać przyciskałam do ziemi i łapałam za jego kark mówiąc nie wolno...podziałało

Gość singapore
ja swoje oduczyłam ignorowaniem, po otworzeniu drzwi unikałam kontaktu wzrokowego, dopiero po kilku minutach do nich podchodziłam, miziałam za uszkiem i Bóg wie co jeszcze. najpierw były w szoku, bo zmiany gwałtowne, ale po przyzwyczajeniu się tylko czekają pod drzwiami, żebym na nie spojrzała :D

Gość gupia babula
nie, nie absolutnie nie śmieje się bo bardzo mnie to denewuje staram się je odpychac, ale to nic nie daje. a rzeczywiscie spróbuję przycisnąc go za kark troszkę . już to kiedyś stosowałam jak mnie podgryzały.. ojj okropne bestie:)

Gość załamanazałamana
jak skacze trzeba nadepnac lekko na tylne łapy po kilku razach sie oduczy

Gość gupia babula
nie da się odejsc bo biegną za mną, nie da się schować, nie da się naprawdę. ich się nie da zignorować one na to nie pozwolą:o

Gość pani_z_okienka
ja znam skuteczny sposób. po prostu nie reaguj na jego wesołe skakanie, i inne dowody radości. działa w 100% ale oczywiscie nie od pierwszego dnia. pies zrozumie , ze nie warto tak robić i się przyzwyczai. wydaje, mi się, ze ten sposób jest lepszy niz w/w bo pies rozumie co się dzieje i że ma tego nie robić. a kiedy przyciska się gpo do ziemi on myśli, że właściciel jest wobec niego oschły, nie zawsze rozumie dlaczego jest tak traktowany. powodzenia:)

Gość musztarda
Musisz go odpychać, zrzucać z siebie jego przednie łapy, do skutku.