Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do wyboru i nie do koloru

administracja czy anglistyka?

Polecane posty

nie bój się, ten mój kuzyn, o którym pisałam pod pomarańczowym nickiem nie umiał anglika wogóle, do nauki tez mu się nie spieszyło a teraz... rozmawia prawie jak jakiś Anglik:D dużo nauczysz się przez osłuchanie. jak wybrała anglistykę w Hiszpanii

no ale on sie uczyl ang zeby sie dogadac,a ja odrazu mialabym isc na anglistyke:P

to przez rok ucz się języka, a potem na studia. to jest niezłe rozwiązanie, możesz w tym czasie znaleźć jakąś dorywczą pracę. Kuzyn opiekuje się dzieckiem 4 letnim. w czasie gdy mają kilku godzinną przerwę w zająciach ze względu na upały (przerwa jest w południe). Rodzice wtedy pracują i chętnie szukają osób do opieki nad dziećmi

hm tylko ze ulatwieniem jakims byloby to ze studiowalabym to samo z moja siostra bo tez zaczyna wiec moglaby mi jakos pomoc musze przyznac ze znajac siebie pewnie ta administracja wcale mi sie nie spodoba,ale za to tu z wszystkim latwiej i sie dogadac itd

tak teraz zaczyna,eh nie wiem:(

po administracji w Polsce nie wiele będziesz mieć mozliwości. A po anglistyce w Hiszpanii, jeśli sie zdecydujesz wrócić po studiach do Polski będziesz rozchwytywana przez pracodawców:D aż ci zazdroszczę:P mam nadzieję, ze podejmiesz dobrą decyzję zgodną ze swoim serduchem:) mykam i powodzenia życzę:)

tylko najpierw trzeba miec farta skonczyc te anglistyke:D

a o administracji slyszalam ze raczej nudna jest i tak samo malo ciekawe oferty pracy po niej,a wiadomo ze nie chce studiowac 5lat zeby pracowac za 2tys do reki:(

Gość ja tylko przegladam
wybralabym chyba te anglist,ale takze bym sie obawiala oblania egz a takze tego ze w obcym kraju jestes skazana na obcokrajowcow z ktorymi niekoniecznie dogadasz sie tak jak z polakiem:D

o tym tez myslalam

Gość kolejna anglistka
i co wybralas? ja jestem absolwentka anglistyki, ale nie polecam nikomu tego kierunku.... :( no chyba ze w polaczeniu z innymi studiami.