Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturaaa

czym sie rozni matura pods od rozszerz z HISTORII I WOSU?

Polecane posty

Gość maturaaa

prosze porownajcie mi czym rozni sie matura podstawowa i rozszerzona * z WOSu * z historii dziekuje :)

Gość agnesss 1990
hista: podst: malo map, duzo tabelek do uzupelnienia (wpisz wladce, wydarzenie) rozszerz: duzo tekstow zrodlowych -> wg mnie latwiejszych niz w podstawowej, duzo obrazow, dziel, dac tytul mapie, wypracowanie... moglam pomylic bo tez zdaje w tym roku i tez sie uciesze jak ktos mnie uswiadomi =D

Gość ja zdawałam w tym roku
wos rozszerzony :P wybrałam rozsz, bo słyszałam, że łatwiej przez teksty źródłowe, rozprawka, ogólnie dużo 'lania wody'.. no i się przejechałam, bo w tym roku było wyjątkowo trudne, ale ważne, że zdałam ;-) więc wos jest do zdania bez uczenia się, wystarczy ruszyć głową ;-) podstawa jest trochę łatwiejsza może.. ale na pewno lepiej liczona np masz zadanie i 3 podpunkty prawda/fałsz - to na rozsz. jest za 1 punkt, a w podstawie za 3 punkty.. czyli strzelasz albo po prostu jednego nie wiesz - i masz 2 na 3 dobrze, jedno źle to na rozsz nie dostaniesz żadnego punktu (0/1) a na podstawie masz 2 (2/3) :P