Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betty boop 21

I co dalej?

Polecane posty

Gość betty boop 21

wlasnie dzisiaj rano wykonałam test ciazowy i wyszedł pozytywny z czego sie bardzo ciesze, na dniach udam sie do lekarza aby moja ciaze potwierdzic;-) mam takie pytanie wlasnie konczy mi sie umowa o prace i dostane kolejna czy jak powiem szefowej ze jestem w ciazy moze mi nie przedłuzyc? czy jak mi przedluzy a bede na zwolnieniu otrzymam 100% wynagrodzenia? dziewczynki kochane jezeli jestescie zorientowane to prosze piszcie. buziaki dla was;-)

Gość ło matko i córko
zalezy do kiedy ta umowa, jak przypuszczam to początek ciązy i jeśli przypuszczasz, ze i tak mozesz miec nie przedłuzóną umowę, to poinformuj szefową szybko jak tylko potwierdzisz, wtedy masz przedłuzona nie dalej jak do konca ciązy. Ale nie wiem jak to dokładnie jest - moze ktoś bedzie lepiej zorientowany, ja stawiam na szczerość, jak masz miec przedluzona umowe bo jestes dobrym pracownikiem, a szefowa jest "człowiekiem", to i tak przedłuzy.

z tego co ja wiem to szefowa może nie przedłużyć Ci umowy do trzeciego miesiąca ciąży. Później już musi do końca ciąży. jeśli będziesz na zwolnieniu L4 dostaniesz 100 procent stawki z przepracowanych 12 miesięcy. właściwie nie jestem pewna. może ktoś mnie poprawi.

Gość betty boop 21
nie rozumiem do 3 mc-a moze nie przedłuzyc a pozniej do konca ciazy musi??? mam umowe o prace, aktualnie ubiegam sie o umowe na czas nieokreslony i szefowa obiecala mi ja dac jak skoncze ta która mialam na 2 lata...

Gość a z tego co ja wiem
to od chwili poczecia Ty jestes pod ochrona , kiedys był okres 12 tygodni, teraz od samego początku i jesli to jest umowa na czas okreslony to przedłuza Ci do momentu porodu, albo dłuzej zalezy na jaki okres, a jesli to 3 umowa Twoja to juz musi Ci przedłuzyc na czas nieokreslony.Ja na Twoim miejscu poczekałabym az Ci przedłuzy, bo przeciez pracowac w ciazy mozesz jesli zdrowie Ci na to pozwoli , tak jak długo jak tylko bedziesz miała siły:)ale nie martw sie juz jestes pod ochrona:) POwodzenia dla Ciebie i Twojej Dzidzi:)))) ja moja nosze juz prawie 6m-c pod serduszkiem:))

nie wiem tak coś słyszałam. ale może to plotka. ale tak czy tak to sie wyda więc chyba lepiej żebyś powiedziała od razu jak potwierdzisz.

przedłużeniu automatycznemu umowy aż do porodu ulega umowa na czas określony której rozwiązanie przypada po 3 miesiącu ciąży. Jeżeli umowa na czas określony ulega rozwiązaniu przed 3 miesiącem ciązy nie ma konieczności automatyznego przedłużania.

Gość ehehehe
Ja bym na Twym miejscu nie mówila nic , poczekaj az Ci przedłuzy umowe!!!! bo powieesz ona Ci nie przedłuzy, a powód moze dac kazdy, ze nie byla z Ciebie zadowolona itd:) przeciez to wczesna ciaza!!!a w ciazy dodatkowy dochod sie jak najbardziej przyda,

Gość też myśle to co
to co wyżej, na razie nic nie mówić, poczekać, przecież gdybyś nie robiła testu to dopiero po dwóch trzech miesiącach pomyslałbyć że jesteś w ciąży, brak okresu może być przyczyną wielu czynników, albo skąpy okres.... pracodawcy są różni... zależy też od układów, stosunków... a jak sie pojawia ciąża to pracodawca widzi tylko problemy - zwolnienia lekarskie, macierzyński, być może wychowawczy, choroby dziecka potem,

Gość asaka tak było dawniej
teraz prawo chroni od poczęcia, nikt Cię nie zwolni i jeśli to twoja druga już umowa, to trzecia musi być na czas nieokreślony.

Gość betty boop 21
macie racje, przeczekam, kolejna umowe dostane pod koniec pazdziernika, tylko co ona da mi umowe a ja jej wyjade ze jestem w ciazy??? kiedy jej powiedziec ze jestem? jaki okres po podpisaniu nowej umowy? wiecie zaczna sie wymioty to sie skapnie taka głupia to chyba nie jest;-) DO "a z tego co ja wiem" gratuluje" ja sie tak strasznie ciesze ze bede mama, mam nadzieje ze test sie nie pomylil a do lekarza musze poczekac na wizyte bo moj doktor bedzie mial wolne terminy za jakies 2 tygodnie. myslicie ze moge zaczekac te 2 tygodnie? okres powinnam miec 21 jednak nie dostalam i zrobilam test wyszedl pozytywny i juz widze objawy wieksze obolale piersi i siusianie co minuta;-) od 3 miesiecy łykam kwas foliowy co moge robic jeszcze zanim odwiedze doktora? a co najlepsze w ogole nie chce mi sie jesc i chudne.... czy to normalne??? buziaki