Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gynoid

cisza nocna o 8 rano?

Polecane posty

Gość gynoid

od ktorej do ktorej obowiazuje cisza nocna .czy moge sluchac muzyki o 8 rano bardzo glosno?.mam problem z sasiadem ktory mi wykreca glowny bezpiecznik na klatce i odlacza mi prad w calym mieszkaniu.wtedy biore mlotek i uderzam nim o podloge i kaloryfer on w momencie przybiega na dzwi oddaje bezpiecznik i zaczyna dzec ryja ,proboje mnie bic i straszy policjom .co zrobic nastepnym razem ?

Gość dwudziesty pierwszy dzien dupy
tez bym ci wykrecala :o nie kazdy wstaje o 8 rano :o

Gość 22___________6

Gość A tak to jest
Art. 51. § 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. § 2. Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. § 3. Podżeganie i pomocnictwo są karalne. Jeśli przeczytasz uważnie powyższe przepisy kodeksu wykroczeń, zauważysz, że karalne jest zakłócanie nie tylko spoczynku nocnego ale także ogólne zakłócanie spokoju (które może mieć miejsce także poza godzinami spoczynku nocnego). Oczywiście to, co będzie mogło być uznane za zakłócanie spoczynku nocnego (np. prowadzenie remontu mieszkania) nie zawsze będzie stanowiło zakłócenie spokoju w dzień, gdyż kryteria oceny będą tu z pewnością różne. Co do pory nocnej, to nie ma ścisłej definicji tego pojęcia w prawie wykroczeń. Jednak przy jego wykładni (i przy braku innych wskazówek) można się posiłkować m.in. pojęciem pory nocnej z kodeksu postępowania karnego, wg którego jest to czas od 22 do 6 (jedna z reguł wykładni mówi że - co do zasady - ustawodawca tym samym pojęciom nadaje taką samą treść na obszarze całego systemu prawnego). Innymi wskazówkami przy wykładni pory nocnej dla potrzeb kodeksu wykroczeń mogą być moim zdaniem uregulowania prawne niższego rzędu niż ustawa, które należy uwzględnić przed definicją z k.p.k. (regulamin porządkowy wspólnoty mieszkaniowej, czy spółdzielni mieszkaniowej, porządek dnia w wojsku itp.), a w ostateczności nawet np. przyjęte w danym miejscu i czasie zwyczaje.

Gość gynoid
najlepszy w tym jest ze on ma tylko 30 lat ,sytuacja powtorzyla sie parokrotnie ,cos krzyczy ze nie moze uslyszec swoich mysli ,ze nie slyszy telewizora moze to objawy jakies choroby:)