Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamdowasypytanie

czy to nadżerka?

Polecane posty

Gość mamdowasypytanie

HEJ DZIEWCZYNY! mam pewien problem. Odczuwam ból przy stosunku (nawet przez caly stosunek), oraz przy wkladaniu tamponów. Czym jest to spowodowane? Czy moze to byc nadżerka? podobno dotyka bardzod uzy procent kobiet. Do tego biorę tabletki antykoncepcyjne - czy jest to przeciwskazaniem do zabiegu pozbycia się nadżerki? Jakie badania wykonac, by stwierdzic czy to ona czy to nie ona? ;) Prosze o odpowiedz, będę wdzęczna, pozdrawiam!

Gość Mika27
Zgłoś się do ginekologa, może on stwierdzić czy to nadżerka przy badaniu. Nadżerki można się pozbyć ale nie są wskazane zabiegi przed urodzeniem pierwszego dziecka. Jeśli jest mała można ją podleczyć farmakologicznie. Jeśli chodzi o tabletki i nadżerkę to zdania są podzielone. Moja pani ginekolog odradzała, znowu inny lekarz mówił że to nie ma wpływu więc do końca nie wiem jak to jest. Pozdrawiam :)

Gość mamdowasypytanie
dzięki za odpowiedź :) ktoś ma jeszcze jakieś zdanie? :)

Gość wsciekła
zasuwaj do lekarza !!!!!!!!! a nie szukaj porad internetowych !!!!!!

Gość mamdowasypytanie
:) i tak mialam zamiar isc, po rostu chcialam wiedziec jakie badania się wykonuje zeby to sprawdzic :)

Gość jolcia65
nadrzerkę może też stwierdzić badanie cytologiczne

Gość Mika27
Nadżerkę może stwierdzić badanie ogólne, wykonane przez ginekologa. Badanie cytologiczne stwierdza o możliwości wystąpienia np komórek nowotworowych.