Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruchliwosć brzuszka

ruchliwość dziecka

Polecane posty

Gość ruchliwosć brzuszka

w brzuszku. Moje bardzo mało się rusza ma swoje godziny 9-10 troszkę, 16-17 i 22-23 trochę może między czasie lekko kopnie ,sporadycznie martwić się? cieszyć, że później bedzie spokojne? jak było u was?

Gość to sprawa
bardzo indywidualna, wazne że sie rusza. Nie ma co sie martwic. Moja dzidzia byla bardzo leniwa , czasami musialam wymuszac jej ruchy poprzez mocne poruszanie brzusiem. A moze dziecko ma juz mało miejsca? kótry to msc?

a w którym jesteś tygodniu? mój wiercipiętek do jakiego 25-26 tygodnia był spokojnym dzieckiem, ale im jest większy tym częściej i mocniej dokazuje :) teraz to czasem sie zastanawiam czy on wogóle śpi, bo ciągle coś tam majstruje w brzuszku.

Gość nie ma powodu do zmartwien
Ja też tym bardzo się martwiłam bo moja córcia była b.mało ruchliwa, nie raz już jechałam do szpitala, bo się bałam... Ponadto piłam b.dużo mleka to pobudza dzidzię i się rusza:) Więc nie martw się ale znam to uczucie, aż za dobrze:((

Gość ruchliwosć brzuszka
29 tydzień, ale synek od pierwszych ruchów miał regularoność (z czasem ja zaobserwowałam) i styl leniuszka

Gość ruchliwosć brzuszka
a jak Wasze dzieci po urodzeniu- grzeczne?

Ruchliwość dziecka w brzuchu nie przekłada się na temperament dziecka po porodzie. Mój syn w brzuchu szalał, po porodzie był grzeczny (do czasu aż dostał kolki ;) ). Z kolei córka ledwo się w brzuchu ruszała, leniwie się przesuwała, a teraz jest tak temperamentna, że nie raz przeklinam pod nosem bo ubrać jej nie mogę :) Nie martw się - przecież jak Ty chodzisz, to dziecko w brzuchu zazwyczaj śpi przez to kołysanie. Przed snem wypij szklankę czegoś albo zjedz lekki posiłek, to wtedy maluch może zacząć szaleć na dobre :)

Gość ruchliwosć brzuszka
:) dzieki nie wiem czy to ma wpływ ale w tej ciąży jestem bardzo spokojna i zrelaksowana może mały też to odbiera i taki jest :)