Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anżela stracona

CZY TO MOŻLIWE ??? -pytanie do doświadczonych kobiet

Polecane posty

Gość anżela stracona

WItam ;) mam pewne, dziwne pytanie czy hormony płciowe, a dokładnie ich zaburzenia mogą mieć wpływ [ jakikolwiek ] na złe samopoczucie ? otóż od jakiś 3 mscy czuję się dziwnie w czasie @ i jakiś tydzień, póltora po @ czuję się rewelacyjnie dobrze (tzn normalnie tak jak kiedyś ale teraz takie samopoczucie jest dla mnie nadzwyczajne przez to co mnie spotyka potem :O ) no a od dnia owulacji (tak mniej więcej) zaczynam sie czuć coraz bardziej fatalnie :O robi mi się słabo, kręci mi się w głowie, nic mi sie nie chce, dostaję dziwnych ataków słabości [ nagłe zawroty głowy, oblewanie potem, drżenie rąk i uczucie że zaraz padnę na glebę i się nie podniosę - raz w życiu zemdlalam więc pamiętam jakie to uczucie tuż przed - i tak właśnie mam ale nie zemdlałam ani raz od 3 mscy ] i ogólnie najchętniej to bym z łóżka nie wstawała bo dodatkowo jestem cały czas śpiąca :/ nie wiem czy to właśnie może mieć związek z tą sferą organizmu ale podejrzewam, bo prawie wszystko inne zostało wykluczone miałam RTG szyi, badanie neurologiczne, laryngologiczne - łącznie z RTG zatok, badanie krwi i wiele innych badań jedyne co wyszło nie idealnie to TSH tarczycy bo mimo że w normie to ponoć ciut za wysokie ( 3,58) przy bardzo niskich fT3 i fT4 - ale też w normie nie skonsultowałam tych wyników jeszcze z endokrynologiem bo niedawno je odebrałam na zawroty głowy neurolog przepisal mi Betaserc + magnez i Persen na uspokojenie bo wg niego to na tle nerwowym ale nie wydaje mi sie, bo nerwowa nie jestem a właśnie zauważam, że moje samopoczucie ma duży związek z określonymi fazami cyklu dodam jeszcze, że przez 2 lata brałam tabletki anty potem odstawiłam na 1,5 roku i zaczęłam brać w kwietniu tego roku, przy czym ostawiłam na poczatku sierpnia bo myśłałam , że to może przez nie ale dalej mam to samo więc chyba to nie była ich wina mam zamiar udac sie do ginekologa ale zanim to zrobię chciałabym poznać jakieś inne opinie może ktoś miał podobnie i sie okazało, że to wina hormonów ? prosze o odpowiedzi ewentualnie o jakieś namiary na udzielających przez internet odpowiedzi ginekologów [ bo słyszałam o takich stronach] czekam na jakiekolwiek wypowiedzi i z góry dziękuje 😘 .

Gość anżela stracona
mam również nadzieję, że nikt się nie wścieknie o to , że będę podnosić żeby ktoś zauważył ;) 😘

Gość fioletowe kolczyki.
masz takie objawy jak moja mam nie wiem ile masz lat ona ma wlasnie problemy ztarczyna ma chyba niedoczynnosc, ma tez tak bo wkracza juz w okres menopauzy a le nie wiem ile mas zlat, ale napewno na to maja wplyw hormony. Ja biore anty przed samym okresem z ostawienia mam zaraz zle dni, deneruje sie jestem nerowa, albo odwrotnie placze. i tak sie stresuje az dostane okres

Gość anżela stracona
dzięki za odp ja raczej menopauzy nie zaczynam bo mam 25 lat dopiero a co do tej niedoczynności - gdybym ją miała to czemu połowę cyklu czuję sie dobrze a drugą połowę źle ? to nie jest tak, że cały czas powinno mi coś dolegać ? :(

Gość anżela stracona
aha i jeszcze coś - to nie jest ten typowy PMS bo miewałam je i wiem czym to pachnie ja sie po prostu źle czuję, jest mi słabo, mam zawroty głowy i takie tam inne :O a PMS to co innego, pozatym nie dwa tygodnie przed @ i nie aż z tak silnymi objawami :(

Gość fioletowe kolczyki.
dokladnie jak moja mama, a boli cie czasem glowa, mozesz miec faktycznie cos ztarczyca wiele kobiet ma w mlodym wieku, moja kolezanka pamietam brala tabletki zawsze z rana, mama tez przyjmuje i lepiej sie czuje. Moze masz za nisko jakis hormon i stad te dolegliwosci, robilas badania na hormony. Moze podczas Twojego cyklu jakies chormony sa zaniksie i stad te problemy

Gość anżela stracona
no czasami głowa boli :( hmm hormonów nie badałam bo własnie mam zamiar iść do ginekologa tylko tak myślałam, czy jest sens iść i znowu kasę wydawać na badania [ jużi tak sporo wydałam bo chodzę prywatnie - na normalne wizyty to bym sie przez pół roku nie doczekała :O :O :O ] bo nie wiem czy to wogóle może mieć związek tym bardziej, że zaczęło sie wtedy jak brałam tabletki anty a wtedy niby z hormonami powinno byc wszystko ok kurde zaluje że zaczełam je znowu brac bo może to faktycznie one mi namieszały a teraz to są skutki uboczne bo mi sie jakiś hormon poprzestawiał :O kurde no !! 😠

Gość anżela stracona
aha jeszcze a'propo tarczycy parę lat temu nagle mi się powiększyła [ nie jakoś drastycznie ale minimalne wole mam - do tej pory] rodzinna od razu kazala zbadac hormony, wtedy wyszla niedoczynnosc, wiec dostalam skierowanie na USG z USG wyszlo, że wszystko ok i tarczyca jest elegancka i na tym stanęło - zadnych leków, żadnej obserwacji, nic a tarczyce od tego czasu mam lekko powiększoną, do tego stopnia że każdy nowy lekarz pierwsze o co pyta to czy sie leczę na tarczycę :O hmm może to faktycznie jej wina a jako, że to też hormony to wpływa na poszczególne fazy cyklu WŁAŚNIE MAM PYTANIE - CZY HORMONY TARCZYCY MAJĄ WPŁYW NA CYKL KOBIETY ?? może to jakaś wskazówka !! :D .

Gość jolcia65
DO anżeta stracona bo TSH JEST PRODUKOWANE PRZEZ PRZYSADKĘ, a jakie miałaś wynik z tego TSH

Gość z-oz-
powtórzże badania :> przecież nie można się tak męczyć.

Gość jolcia65
HORMONY TARCZYCY WPŁYWAJĄ NA NA CYLK KOBIETY

Gość anżela stracona
Jolcia - TSH miałam 3,58 więc w normie, bo norma bodajże do 4,02 ale u zdrowego człowieka TSH powinno być ok 1 więc tak jakby mam 3 razy za wysokie a w jakim stopniu hormony tarczycy wpływają na cykl ? tzn głównei chodzi mi o to, że w pierwszej połowie cyklu czuje sie dobrze a dopiero druga połowa jest prze...... :O i próbuje to jakoś wszystko ze sobą powiązać

Gość anżela stracona
hop ;)

Gość anżela stracona
aha i jeszcze dodam, że w tej II fazie cyklu jak sie zaczynam gorzej czuc to zaczynam sie też strasznie pocić :O :O :O i co mi się nigdy nie zdarzało - ten pot ma dość brzydki zapach i myję sie kilka razy dziennie 😭 czy to też od hormonów coś może być ?

Gość jolcia65
przpraszam że cię zapytam o coś tj. czy przypadkiem nie bolą piersi albo czy ci nie cieknie z nich jakby siara inaczej pokarm

Gość jolcia65
a ile ty masz lat

Gość jolcia65
te tsh masz w normie a najlepiej to skonsultuj się z lekarzem rodzinnym

Gość anżela stracona
mam 25 lat cycki nie bolą i nic z nich nie cieknie także to chyba nic z przysadką a co do TSH - niby w normie ale na stronach "tarczycowych" wszędzie pisze , że TSH powinno u zdrowego człowieka wynosić około 1 a ja mam 3,58 i ludzie chorzy na tarczycę mi napisali że nie jest całkiem dobry ten wynik

Gość anżela stracona
hop ;)

Gość anżela stracona
hop ;)

Gość anżela stracona
hop ;)

Gość anżela stracona
hop ;)

Gość anżela stracona
hop ;)

Gość anżela stracona
hop ? :(

Gość gabiiii
mozesz miec raka. jaki masz stolec? masz katar/ kichasz rano?

Gość gabiiii
z tarczyca tez mozesz miec problem. masz wole?

Gość anżela stracona
gabii ale raka czego jak wyniki wszystkie mam ok ? :O no wole mam, niewielkie ale mam i TSH 3,58 gdzie podobno powinno być ok 1 stolec mam normalny :P :P kataru nie mam, rano nie kicham :P .

Gość anżela stracona
hop ;)

Gość anżela stracona
hop ;)

Gość anżela stracona
hop