Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamawdomu

jaki towar??

Polecane posty

Gość mamawdomu

witam, jestem mama 3 latka,poki co siedze w domu i robie za tzw kure domowa,mam kilka powodow dla ktorch nie moge isc do pracy zawodowej,aczkolwiek jak maly mial 1,5 roku troszke popracowalam,niestety mam tate chorego na raka i jemu teraz poswiecam najwiecej czasu,nie mniej jednak chcialabym zarobic troszke pieniazkow bo zauwazylam ze moj maz zaczyna ze mnie robic dziada przez to ze ja nie zarabiam,zajmuje sie calym domem,zawsze ma uprane,ugotowane,posprzatane,zakupy zrobione,dziecko czyste zadbane nakarmione i wybawione do tego dzien w dzien latam do taty by albo z nim pobyc albo cos kolo niego zrobic....zastanawialam sie nad jakims sklepem internetowym,jednak nie wiem z jakim asortymentem by chociaz jakiegos grosza zarobic,chcialabym chociaz troszke stac sie niezalezna a bynajmniej by nikt juz nie mowil mi ze ja nie robie nic zawodowo,ale niestety inaczej poki co nie bedzie

Gość aaagggaaa
Ok, spróbuję pomóc. Jeżeli chodzi o wybór towaru, wszystko zależy od tego, ile chcesz i możesz zainwestować. Jeżeli nie masz zbyt dużo środków, proponuję poszukać kontaktu z jakimś hurtownikiem lub przedstawicielem handlowym, od którego mogłabyś kupić pojedyńcze sztuki towaru w celu zrobienia zdjęć i opisów. Resztę towaru mogłabyś kupować na podstawie zamówień. W dobrych hurtowniach trudno załatwić taki układ, tym bardziej, że na początku ilości będą niewielkie. Ogólnie odradzam towar bardzo tani (taki, którego koszt np. podwoi się po doliczeniu kosztów przesyłki), towar duży gabarytowo lub bardzo ciężki (problem z wysyłką), artykuły, które łatwo zniszczyć podczas transportu (szkło itp.), produkty z krótkim terminem ważności. Może jakieś drobiazgi typu portfele, torebki, piersiówki, breloczki? A może ciuszki? Sklepów z ciuchami jest co prawda mnóstwo, ale brakuje ubrań w nietypowych rozmiarach. Dobrym pomysłem mogą być ciuszki dziecięce (ludzie nie żałują kasy) czy buty (sezon 4 x w roku). Porównaj sobie cenę za którą możesz nabyć dany towar ze średnią ceną na Allegro, sprawdzając przy okazji, jak się dany towar sprzedaje. Jeszcze kilka dobrych rad: Zeby handlować w sieci koniecznie musisz założyć działalność gospodarczą i płacić podatki, bez tego nawet nie próbuj. Jeżeli jesteś na urlopie wychowawczym, może warto zarejestrować firmę na kogoś z rodziny - jeżeli będzie to osoba pracująca, zaoszczęzisz też na ZUSie (nie wiem, jak jest w tej chwili z rencistami, bo coś się miało zmienić). Jeżeli nie znasz się na prowadzeniu księgowości, powinnaś zainwestować w szybki kurs lub zatrudnić księgową. Przed wyborem formy opodatkowania koniecznie porozmawiaj z księgową, bo od tego wyboru dużo zależy. Sklep internetowy powinien być dobrze zrobiony. Nawet jeżeli zdecydujesz się na sklep bezpłatny (są takie), przygotowanie grafiki powinnaś zlecić grafikowi. Ważne (jeżeli nie najważniejsze) jest pozycjonowanie - to też powinnaś zlecić profesjonaliście. MAm nadzieję, że Cię nie zniechęciłam :)