Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajrisss

moja corcia ma 5 tygodni i uwielbia gapic sie na tv - pozwalac?

Polecane posty

Gość ajrisss

czy odwracac ja od telewizora? ona potrafi przez 2 godziny sie patrzec na tv, przypuszczam ze podoba jej sie migajace swiatlo. uspokaja sie przy tym. gdy probuje ja odwrocic w inna strone wierci sie, kreci i probuje odwrocic glowe spowrotem w strone tv. boje sie ze to moze miec jakis zly wplyw np na jej oczka. co myslicie???

Gość truttuttuttu
Nie wiem jaki to ma wpływ,ale mój też był straszny kinoman,jak mu ktoś zasłonił ekran to sie naciągał byle tylko kuknąć :D

mój sie tak gapi na lampke. mam taką z ikei ktora swieci na niebiesko. lezy w wozku to tylko odwraca glowke w kierunku tej lapmki :D

Gość
moje dziecko ma 2 latka i dopiero jak zaczela rozumować to nie mogę jej od bajek oderwać. Ale takie malutkie... Ja bym zainwestowała w taki bujany fotelik z karuzelka i migajacymi światełkami. TV zbyt szybko zmienia obraz, światło jest za ostre... pozdrawiam.

Gość ajrisss
z jednej strony mam czas dla siebie, wolne rece. tylko sie zastanawiam czy aby to dobre dla niej. one nawet jak juz zasypia to jeszcze jednym okiem juz na pol zamknietym zerka :-D lampki tez lubi i okno. w dzien koniecznie musi lezec kolo okna zeby moc sobie lukac, w lozeczku sie drze w nieboglosy. jednak tv zdecydowanie przoduje w jej rankingu uprzyjemniaczy czasu;P

moze kup jej taki projektor co wyswietla rozne ksztalty na suficie :) jesli to taka tv manka to ten projektor jej sie spodoba :)

Gość ajrisss
ona ma karuzele, taka ze swiatelkami - interesuje ja na chwile. kupilem tez lezaczek - bujaczek. klade ja do tego lezaczka, ale ona na wiszace zabawki nawet spojrzec nie chce, tylko sie odwraca w strone tv. jak ja ustawiam tylem to sie strasznie denerwuje. interesuje mnie czy to moze miec jakikolwiek negatywny wplyw na jej rozwoj?

Gość ajrisss
mamani - no wlasnie ta karuzela tak ma. fisher price z projektorem. tv wygrywa ;P

ja specjalistą nie ejstem ale myśle ze ma negatywny wplyw na oczy takiego maluszka. my tez mamy lezaczek i karuzele i maly sie nimi nie interesuje.... bo jest jeszcze za maly. corcka zaczela dostrzegac zabawki jak skonczyla 2 miesiące. wczesniej wogole jej nie interesowaly. poczekaj jeszcze troszkę to twoja mala zainteresuje sie zabaweczkami.

I ja zaopatrzylam sie w karuzelkę z Fisher Price, taką z projektorem, oraz w huśtawkę tej samej firmy - niestety. Małą interesuje to chwilkę, za to TV - rewelacja. Ale nie pozwalam jej gapic sie w tv, teraz jeszcze nie mam takiej mozliwosci ale za miesiac sie przeprowadzam i TV nie bedzie w jej pokoju (czyli naszej sypialni)