Twoja_królewna 0 Napisano Wrzesień 23, 2008 Od ponad pół roku biorę Novynette i nigdy jeszcze nie przytrafiło mi się to co w ten weekend. W zeszłym mies. mój chłopak się uparł, że wykupi mi receptę, no więc się zgodziłam. Była późna godz. kiedy sobie o niej przypomniał, więc postanowił wykupić ją w szpitalu w czasie dyżuru nocnego. Następnego dnia oddał mi książeczkę razem z opakowaniem tabletek. W tą sb. wybrałam się do apteki po kolejne opakowanie, podaję książeczkę i się okazuje, że nie mam recepty, a akurat tego dnia miałam przyjąć tabletkę gdyż był to 8 dzień przerwy :/ Pierwszy raz mi się takie coś przytrafiło, że w którejkolwiek aptece wyrwali mi receptę na której były jeszcze 2 opakowania tabletek do wykupienia, w dodatku bez poinformowania mnie o tym. Zawsze w każdej aptece odnotowywano, że np. z 3 opakowań wykupiłam jedno, stawiono pieczątkę i tyle- mogłam w każdej chwili zgłosić się po kolejne, a ta baba wyrwała mi receptę :/ A najgorsze było to, że w niedz. apteka była nieczynna i mogłam zakupić kolejne opakowanie dopiero wczoraj. I teraz mam problem... Nie wiem czy po 12-dniowej przerwie mogę rozpocząć kolejne opakowanie. Jeżeli tak to czy skuteczność tabletek zostanie zachowana? Czy będę musiała np. przez tydz. używać dodatkowego zabezpieczenia? Nie ma o tym żadnej informacji w ulotce, dlatego zwracam się do Was :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach