Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 h贸manistka

Wstyd byc przedszkolank膮?

Polecane posty

Go艣膰 h贸manistka

Co za kobiety zostaj膮 przedszkolankami? Dla mnie to bardzo infantylny zaw贸d.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 h贸manistka
Nikt nie sie wypowie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 musztarda
Ja si臋 wypowiem, je艣li mi wyt艂umaczysz dlaczego infantylny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Liliputki
Dla mnie wstyd to by膰 ku...膮 bad藕 z艂odziejem....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 h贸manistka
ale przedszkolanki s膮 infantylne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cvdfds
wez przestam marudzic dziewczyno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 musztarda
h贸manistka ale przedszkolanki s膮 infantylne Infantylna, to Jeste艣 Ty. Koniec, kropka, zdejmij gacie, id藕 do 偶艂obka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 motryka
moim zdaniem wstyd to zawod dla kobiet ktorym sie w zyciu nie powiodlo nie potrafia nic wiecej poza tym co kazda kobieta potrafi czyli zajac sie dzieckiem ktos kto co艣 u mnie nie zostaje przedszkolanka czy nie uczy wuefu, chocia偶 to ostatnie wymaga wiekszych umiejetnosci przedszkolanka cofa sie do poziomu dziecka, musi z nim robic ozdoby swiateczne, rysowac, infantylnie sie wypowiadac, nawet jak to jakies nowoczesne przedszkole z jakims autorskim programem to poza poziom dziecka nie wyjdzie wszystkie przedszkolanki jakie znam s膮 infantylne dlatego polecam wszystkim sie uczyc i zdobyc jakis inny zaw贸d poniewa偶 bycie niank膮 czy przedszkolank膮 jest bardzo infantylne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobrze, 偶e nie jeste艣 nauczycielk膮 w przedszkolu bo takiej idiotce jak Ty ba艂abym si臋 dziecko powierzy膰. Zajmuj si臋 grup膮 ok. 15 dzieci, tak 偶eby je czego艣 nauczy膰 i pilnowa膰 by by艂y bezpieczne, a potem wypowiadaj swoje zdanie na temat tych os贸b.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
moim zdaniem wstyd to zawod dla kobiet ktorym sie w zyciu nie powiodlo nie potrafia nic wiecej poza tym co kazda kobieta potrafi czyli zajac sie dzieckiem ktos kto co艣 u mnie nie zostaje przedszkolanka czy nie uczy wuefu, chocia偶 to ostatnie wymaga wiekszych umiejetnosci przedszkolanka cofa sie do poziomu dziecka, musi z nim robic ozdoby swiateczne, rysowac, infantylnie sie wypowiadac, nawet jak to jakies nowoczesne przedszkole z jakims autorskim programem to poza poziom dziecka nie wyjdzie wszystkie przedszkolanki jakie znam s膮 infantylne dlatego polecam wszystkim sie uczyc i zdobyc jakis inny zaw贸d poniewa偶 bycie niank膮 czy przedszkolank膮 jest bardzo infantylne :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najfajniejszy i najprzyjemniejszy zawod jaki moze byc. Zabawa z dzieciakami ,troche siedzisz troche stoisz . Co lepiej byc sprzedawca ??? (nie obrazajac ich ) albo siedziec przy kompie 8 h i miec glowe w papierkach . przedszkolanka fajny zawod i odpowiedzialny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wog贸le do przedszkola trzeba miec odpowiednie kfalifikacje byle kogo nie przyjma .wiec o czym wog贸le gadka?? wstyd to pic i konie krasc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bardzo fajny zaw贸d. Przychodz膮 bajtle do przedszkola ,dzikusy praktycznie, cz臋sto nie potrafi膮ce trzyma膰 艂y偶ki w r臋ku, a co dopiero o艂贸wek, a opuszczaj膮 przedszkole dzieciaki potrafi膮ce, czyta膰, liczy膰, wycina膰, skleja膰 itd. Wida膰 efekty pracy z ma艂ymi dzie膰mi. Na pewno du偶o satysfakcji jest z tej roboty. Gdybym mia艂a zosta膰 nauczycielk膮, to tylko przedszkoln膮 lub w liceum. To s膮 dwa etapy nauki moim zdaniem najciekawsze dla nauczyciela.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja przyjaci贸艂ka pracuje w przedszkolu, sama wybra艂a ten zaw贸d, powo艂anie, nie wiem. Ale nie jest to 艂atwa praca i nie polega tylko na zajmowaniu si臋 dzie膰mi. W pracy ma du偶o zaj臋膰, nie tylko pilnowanie dzieci, ale te偶 wymy艣lanie gier, zabaw, wykonywanie r贸偶nych 膰wicze艅, prac plastycznych, przekazywanie wzorc贸w, wychowywanie ich, pilnowanie by si臋 nie bily, by zjad艂y obiad, by si臋 poprawnie wyra偶a艂y... Mog艂abym wymienia膰. Do tego po pracy kumpela ci膮gle codziennie musi drukowa膰, pisa膰, rysowa膰, wymy艣la膰 coraz to inne zabawy, gry... Je藕dzi na zebrania rodzic贸w, zebrania rady pedagogicznej, musi umie膰 udzieli膰 pierwszej pomocy, by膰 zorganizowan膮 i cierpliw膮, bo dzieci w tych czasach s膮 na prawd臋 nie zno艣ne, nie reaguj膮 na polecenia, pro艣by... s膮 rozpieszczone, hamskie... Nie s膮dz臋, 偶e jest to 艂atwa praca, szczeg贸lnie, 偶e wymaga odpowiedniego wykszta艂cenia i preferencji. I nie s膮dz臋, 偶e jest to z艂a praca...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
z艂a mo偶e nie, ale niezbyt rozwijaj膮ca, uwsteczniaj膮ca... wymyslanie zabaw, gier, drukowanie to raczej czynnosci nie wymagajace zbytnio intelektu ;) 艣mieszy mnie walka przedszkolanek o nazywanie ich nauczycielkami przedszkolonymi, 偶e niby nazwa przedszkolanka jest obrazliwa. moim zdaniem nie ma co por贸wnywa膰 pracy nauczyciela konkretnego przedmiotu w liceum (gdzie trzeba wykazywac sie widz膮 na poziomie) z przedszkolank膮 kt贸ra 艣piewa z dzie膰mi infantylne piosenki co to za wiedza o ktorej ktos tu pisze - udzielac pierwszej pomocy - to powinien umie膰 ka偶dy cz艂owiek. ostatnio slyszalam jak przedszkolanka chwalila sie jakie to jajka z dziecmi robila, ja osobiscie bedac osob膮 z wy偶szym wykszta艂ceniem posiadajac specjalistyczne umiej臋tnosci, znaj膮c j臋zyki - gdyby kto艣 mi kaza艂 w pracy jajka ozdabia膰 poczu艂abym sie upokorzona... ale jak kto艣 sie nie uczy艂, albo nie dostal na inne studia niz pedagogika dla przedszkolanek to ma teraz 偶ywot cofaj膮cy w rozwoju wiedz nie gadajcie ze przedkoanki takie wykszta艂cone skoro jaja robi膮 w pracy :))) to jest znizanie sie do poziomu dziecka i to jest w tym zawodzie przykre fajnie prze偶ywa膰 rozw贸j dziecka kiedy ma sie swoje, ale dziesi膮tki obcych dzieci... to niezbyt przyjemne i w og贸le nierozwij膮ce... szczerze m贸wi膮c cieszy mnie, 偶e kto艣 niski poziom tej pracy por贸wna艂 do pracy w sklepie czy pracy biurowej - bo stopien trudnosci tych zawodow jest bardzo podobny pilnowanie by kto艣 zjad艂 obiad? naprawde cie偶ka praca.... smiechu warte. nie uwa偶am, 偶eby byla to praca zupelnie bezwartosciowa, ktos musi to robic, podobnie jak kto艣 musi sprz膮ta膰, ale 偶eby mia艂a ona jak膮艣 szczeg贸ln膮 warto艣膰 i by艂a por贸wnywana do pracy na poziomie liceum - to jakies 偶arty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przedszkolankaaaa
Jestem przedszkolank膮. Jestem z tego dumna,kocham swoj膮 prac臋,a dzieci potrafi膮 by膰 bardzo wdzi臋czne. Jest to trudna praca i widocznie zbyt skomplikowana dla Ciebie,bo nie potrafisz poj膮膰,偶e taki nauczyciel przedszkolny ma du偶o innych zaj臋膰 poza czuwaniem nad dzie膰mi. Nauczyciel przedszkola robi kolejno wszystkie stopnie od sta偶ysty,ja np, jestem obecnie mianowanym. Jest sporo nauki przy tym. Opr贸cz zabaw i nauki dzieci,ja sama musz臋 wype艂nia膰 dziennik ,pisa膰 plany miesi臋czne ,roczne itd. jest to ci臋偶ka praca papierkowa,kt贸ra zajmuje sporo czasu.(byle g艂upek bez poj臋cia tego nie zrobi) Przygotowywanie wszelkiego rodzaju imprez,uroczysto艣ci,nauka wierszy,piosenek,a nawet nauka,aby dzieci sta艂y w rz臋dzie jest 偶mudna i trudna(zw艂aszcza,偶e zdarzaj膮 si臋 r贸偶ne dzieci). Jednak TAK daje mi to satysfakcje. masz jeszcze jakie艣 pytania?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przedszkolankaaaa
P.S. widocznie masz jaki艣 kompleks,mo偶e jaka艣 przedszkolanka Ci odbi艂a faceta/me偶a? Bo zauwa偶y艂am,偶e wi臋kszo艣膰 przedszkolanek jest atrakcyjna :) poza tym faceci zawsze reaguj膮 pozytywnie jak dowiaduj膮 si臋,偶e jestem nauczycielem przedszkola. M贸j obecny ju偶 teraz m膮偶,jak dowiedzia艂 czym si臋 zajmuje-to ci膮gle dopytywa艂,jak sobie radz臋 z tak膮 ilo艣ci膮 dzieci i,偶e jestem bardzo odpowiedzialn膮 osob膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja wiem,czy infantylny?Ja tam si臋 ciesz臋,偶e zostawiam dziecko z odpowiedzialn膮 i fajn膮 babk膮(a taka jest wychowawczyni grupy mojego synka w przedszkolu). Nie zauwa偶y艂am,aby by艂a infantylna.Najwa偶niejsze jest dla mnie,偶e m贸j 3latek lubi swoj膮 pani膮 i,偶e widz臋 efekty jej pracy z nim.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja zauwa偶y艂am, 偶e s膮 niedojrza艂e i wi膮偶e to z wykonywanym zawodem znam tak膮 co sie przegl膮da w lustrze i m贸wi sama do siebie "jestem pi臋kna" to s膮 dopiero kompleksy, a偶 偶al ale wygl膮d akurat nie ma znaczenia moj znajomy powiedzia艂, 偶e nie um贸wi艂by sie z przedszkolank膮 bo to infantylny zaw贸d i 偶e nie mia艂by o czym z tak膮 lask膮 rozmawia膰, a 偶e nie jest pustakiem to pewnie wygl膮d by nawet takiej nie pomog艂 (zwlaszcza 偶e nie jest zbyt atrakcyjna) pewnie Twoj m膮偶 kt贸ry m贸wi, 偶e masz tak膮 odpowiedzialno艣膰 - zajmuje sie kopaniem row贸w, albo pracuje na zmywaku m贸j kumpel kt贸ry robi w艂asnie habilitacje z przedszkolank膮 by nie pogada艂:) kole偶anka przedszkolanka o kt贸rej m贸wie ma matke krawcow膮 i te偶 ma tak膮 gadk臋 o dumie jak Ty m贸wi "jestem dumna 偶e jestem c贸rk膮 pani x" rzeczywi艣cie w takim por贸wnaniu do matki to daleko zasz艂a, 偶e w og贸le jakie艣 studia sko艅czy艂a :D a z czego Tu by膰 dumnym... 偶e sie dzieci w rz臋dzie ustawi艂o, albo pomalowa艂o buzie na jajku... 偶a艂osne. przedszkolankaaa - to co m贸wisz, ze robisz to rutyna, wype艂nianie 艣wistk贸w, stopnie rozwoju zawodowego nauczaniu przedszkolnym to jakis absurd i traktowanie przedszkolanek na rowni z nauczycielami przedmiot贸w uwa偶am za poni偶aj膮ce nauczycieli normalnych przedmiot贸w "nauka 偶eby dzieci sta艂y r贸wno w rz臋dzie" to nie jest wymagaj膮ca intelektu, no chyba, 偶e dla ciebie to szczyt mo偶liwosci to wsp贸艂czuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szczur22
potwierdzam, to najbardziej infatylny zaw贸d 艣wiata nierozwijajacy, dlatego z narcystycznymi aspiracjami, takie przedszkolne g*** po akademiach pedagogicznych chc膮 by膰 logopedkami, zna艂am tak膮 jedn膮 co jej sie wydaje, 偶e b臋dzie logopedk膮 po bylejakiej podyplom贸wce. przykre to, bo logopeda to powa偶ny zaw贸d (powinien by膰 po 5-letnich studiach magisterskich z logopedii a nie z nauczania przedszkolnego) - praca z lud藕mi w szpitalach, po udarach - lecz niestety realia s膮 takie, 偶e bylejaka przedszkolanka po kursiku b臋dzie mog艂a przy odpowiednich plecach pracowa膰 z lud藕mi. Bardzo to przykre. Najbardziej szkoda mi dzieci. M贸wi臋 to na pewnym przyk艂adzie - kt贸rego nikomu nie 偶ycz臋. O zgrozo - ta osoba jest r贸wnie偶 nia艅k膮 - zostawi膰 dziecko z kim艣 takim to gorzej ni偶 zapomnie膰 w rozgrzanym samochodzie. Dlatego polecam rodzicom zrobi膰 porz膮dny casting, zw艂aszcza w Krakowie gdzie o zgrozo egzystuje taka przedszkolanka, kt贸ra jest totalnym zerem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ja jestem aptekarka (mgr farm) i wstydze sie swojego zawodu od momentu, jak slyszalam, jak facet, w ktorym sie kocham, smial sie ze mnie ze wykonuje taki zawod a nie inny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bawi膮 si臋 w piaskownicy dziewczynka i ch艂opczyk. Ch艂opczyk zaczyna rozmow臋: -Ja mam siusiaka a ty nie masz! Dziewczynka na to: -Dobrze ale jak b臋d臋 doros艂a to b臋d臋 mia艂a siusiak贸w ile b臋d臋 chcia艂a!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szczur22
a w jakim zawodzie pracowa艂 ten ch艂opak? prosz臋 si臋 tak nie poni偶a膰 do poziomu przedszkolanki, kt贸ra w odr贸偶nieniu od pani ma si臋 czego wstydzi膰! bycie farmaceutk膮 to zupe艂nie inna sytuacja, o wiele trudniejszy zaw贸d, nie ma nawet por贸wnania okre艣lanie przedszkolanki mianem nauczyciela jest poni偶aj膮ce ju偶 dla nauczycieli przedmiot贸w (no mo偶e z wyj膮tkiem w-f) co do dowcipu o siusiaku to zdaje si臋, 偶e autorstwa przedszkolanki, poziom m贸wi sam za siebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiesz co ja jestem prawnikiem-praktykuj膮cym adwokatem i ciesz臋 si臋 偶e nauczycielkami mojego dziecka w przedszkolu s膮 panie na poziomie, wiele ma uprawnienia do uczenia w klasach 1-3. Nie wiem jaki masz zaw贸d ale twoje posty 艣wiadcz膮 o ograniczeniu i kompleksach. Nie chcialabym 偶eby艣 uczy艂am moje dziecko bo tw贸j poziom jest zdrowy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ta co por贸wna艂a prac臋 przedszkolanki do pracy pani w sklepie, id藕 teraz i powiedz im obu co my艣lisz o ich robocie. Ta druga raczej ci臋 oleje bo ma zapie*dol poza tym chleb i tak ci musi sprzeda膰, cho膰by do niego naplu艂a wcze艣niej, ale z przedszkolank膮 mo偶e by膰 troch臋 gorzej, wszak oddajesz w r臋c臋 tej infantylnej, g艂upiej baby swoje dzieci臋... wiecie w og贸le co to znaczy infantylne? dziecinne. To, 偶e pracuje z dzie膰mi nie znaczy, 偶e po pracy te偶 uk艂ada klocki albo 艣piewa wyliczanki. Szkoda, 偶e macie do tego takie podejscie, ale c贸偶, taki kraj widocznie, zero szacunku. Dobra przedszkolanka do skarb bo kszta艂tuje m艂odych ludzi, kt贸rzy potem zostaj膮 lekarzami i naukowcami, je艣li przedszkolanka jest faktycznie g艂upia to d艂ugo nie popracuje bo do pracy w przedszkolu trzeba by膰 kreatywnym (w wymy艣laniu inteligentnych zabaw dla dzieci), bystrym i odpowiedzialnym (jak sie kt贸remu艣 dziecku co艣 stanie to mo偶e by膰 z ni膮 r贸偶nie, wi臋c musi maksymalnie pilnowa膰 dzieciak贸w), cierpliwym do dzieci i do ich rodzic贸w. Poza tym co to za kwalifikowanie cz艂owieka na podstawie jego pracy? nie zwi膮偶臋 sie z takim i takim bo nie b臋d臋 mia艂 o czym z nim gada膰. 艣mieszni jeste艣cie, za to pani w urz臋dzie ma mega rozwijaj膮c膮 prac臋, raczej schematyczn膮 i ma艂o obci膮偶aj膮c膮, ale przecie偶 "siedzi w biurze" wiec nale偶y jej si臋 szacunek wi臋kszy (?). Praca to nadal tylko praca i nie gloryfikujcie jej tak. Nie, nie jestem przedszkolank膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to jest informatyk programista, umys艂 艣cis艂y - 艣ci艣lejszy od mojego(ja w lo by艂am dobra z chemii, historii i j臋zyk贸w; matmy i fizy nie rozumia艂am; stara艂am si臋 wybra膰 w miar臋 praktyczne studia zwi膮zane z tym, co potrafi臋 - czyli z chemi膮)... co do przedszkolanek - moja kole偶anka jest przedszkolank膮, ka偶e m贸wi膰 o sobie, 偶e jest nauczycielk膮 w艂a艣nie - nie wiem, czy zgodnie z prawem jest "nauczycielk膮' czy nie jest, zastanawiam si臋, 偶e jesli jest - to nauczycielk膮 czego? zawsze myslalam, ze nauczyciele pracuja w szkole, a nie w przedszkolu, ale moze ja nie mam wystarczajacych informacji na ten temat... btw. ta dziewczyna nie dostala sie na zadne inne studia, a jakies chciala miec, a to, ze nigdy nie lubila dzieci to taki ma艂y szczeg贸艂 - dla niej wazne, ze jest po studiach i ponoc jest nauczycielk膮... mi sie zawsze nauczyciel kojarzyl z jakims konkretnym przedmiotem albo z tzw. nauczaniem poczatkowym - z tym ze w szkole a nie przedszkolu... chyba, ze pedagodzy z przedszkola to tez nauczyciele nauczania poczatkowego- czy si臋 myl臋? jesli pedagodzy z przedszkola tez sa nauczycielami to zwracam honor, nie wiem jak tam dokladnie jest w waszym srodowisku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak to s膮 nauczyciele wychowania przedszkolnego. Najpierw si臋 z kogo艣 na艣miewasz a potem pytasz. To 艣wiadczy tylko o tobie, cho膰 dobrze, ze umiesz przyzna膰 si臋 do b艂臋du.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szczur22
zdrowy poziom hahaha, adekwatne przej臋zyczenie nie ma czego艣 takiego jak nauczycielka w przedszkolu. nauczyciel to nauczyciel, a przedszkolanka to pani w przedszkolu. owszem gl贸wnie zajmuj膮ca si臋 zabawami z dzie膰mi i spacerami - 5 godzin dziennie i to jest ca艂y etat w pa艅stwowym szpitalu, za nasze podatki :) prawniku (cho膰 nie wiem czym si臋 chwalisz, nie ma powodu by gloryfikowa膰 ten zaw贸d) - wida膰 dobrze trafi艂e艣. Ja niestety mia艂am doczynienia z przedszkolank膮 bez-m贸zgu, kt贸ra tylko chodzi艂a i 艣piewa艂a "jad膮-misie" ale aspiracje mia艂a ogromne, daj bo偶e aby nigdy wiecej nie mia艂a nic wsp贸lnego z dzie膰mi. a co maj膮 wsp贸lnego z prac膮 przedszkolanki uprawnienia do nauczania w klasach 1-3... czasami uprawnienia niewiele m贸wi膮, a wr臋cz przeciwnie. Ta infantylna dziewucha, do kt贸rej si臋 odnosze chyba te偶 mo偶e teoretycznie uczy膰 w nauczaniu pocz膮tkowym, ale to by by艂a dopiero zgroza. Owszem dzieci s膮 dziecinne i infantylne jednak doros艂a osoba powiedzmy w wieku 26 lat m贸wi dziecinnym glosem i 艣piewa pod nosem jad膮 jad膮 misie, i jest dumna z siebie, 偶e zosta艂a kim艣 czyli przedszkolank膮 mimo, 偶e wywodzi si臋 z plebsu - jej matka jest krawcow膮 i sp艂odzi艂a sobie tr贸jk臋 b臋kart贸w z ojcem alkoholikiem. Biedne dzieci wyros艂y na nieprzystosowane doros艂e osoby z syndromem dda rozkr臋ci艂y si臋 narcystycznie... niestety wykorzystuj膮ce biedne najm艂odsze istoty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szczur22
zdrowy poziom hahaha, adekwatne przej臋zyczenie nie ma czego艣 takiego jak nauczycielka w przedszkolu. nauczyciel to nauczyciel, a przedszkolanka to pani w przedszkolu. owszem gl贸wnie zajmuj膮ca si臋 zabawami z dzie膰mi i spacerami - 5 godzin dziennie i to jest ca艂y etat w pa艅stwowym przedszkolu za nasze podatki :) prawniku (cho膰 nie wiem czym si臋 chwalisz, nie ma powodu by gloryfikowa膰 ten zaw贸d) - wida膰 dobrze trafi艂e艣. Ja niestety mia艂am doczynienia z przedszkolank膮 bez-m贸zgu, kt贸ra tylko chodzi艂a i 艣piewa艂a "jad膮-misie" ale aspiracje mia艂a ogromne, daj bo偶e aby nigdy wiecej nie mia艂a nic wsp贸lnego z dzie膰mi. a co maj膮 wsp贸lnego z prac膮 przedszkolanki uprawnienia do nauczania w klasach 1-3... czasami uprawnienia niewiele m贸wi膮, a wr臋cz przeciwnie. Ta infantylna dziewucha, do kt贸rej si臋 odnosze chyba te偶 mo偶e teoretycznie uczy膰 w nauczaniu pocz膮tkowym, ale to by by艂a dopiero zgroza. Owszem dzieci s膮 dziecinne i infantylne jednak doros艂a osoba powiedzmy w wieku 26 lat m贸wi dziecinnym glosem i 艣piewa pod nosem jad膮 jad膮 misie, i jest dumna z siebie, 偶e zosta艂a kim艣 czyli przedszkolank膮 mimo, 偶e wywodzi si臋 z plebsu - jej matka jest krawcow膮 i sp艂odzi艂a sobie tr贸jk臋 b臋kart贸w z ojcem alkoholikiem. Biedne dzieci wyros艂y na nieprzystosowane doros艂e osoby z syndromem dda rozkr臋ci艂y si臋 narcystycznie... niestety wykorzystuj膮ce biedne najm艂odsze istoty.

Udost臋pnij ten post