Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłam wyszłam

będzie możliwość wykupić TBS? czy nie?

Polecane posty

Gość przyszłam wyszłam

jak w temacie. co myślicie??? kilka lat temu stalismy sie lokatorami tbs za smieszne pieniadze. teraz jednak nie wiem czy sie tak cieszyc, czynsz placimy duzy i ogrzewanie osobno... moze bardziej sie oplaca wziac kredyt mieszkaniowy i kupić małe ale własnościowe? ale jak będzie ten cholerny wykup to czy nie będziemy żałowali? może ktoś wie więcej niż ja na temat tych wykupów?

Gość ona234567987654
prawdopodobnie nie bedzie takiej mozliwosci ale dla upewnienia sie lepiej moze zapytaj zarzadu tbs,chyba ktos tam urzeduje... poza tym co ci da wykup jak i tak bedziesz miec wysokie oplaty

Gość przyszłam wyszłam
chodzi o to ze w czynszu jest ujęty kredyt, który tbs zaciągnął na budowe bloku. nie wiem czy szukać nowego czy przeczekać spółdzielcze mieszkania też nie były z założenia do wykupu, a tu proszę, za parę złotych okazało się można.

Gość ona234567987654
a na poczatku nie pytalas na jakich zasadach jest ten kredyt?? czy przypadkiem po splacie nie dostajesz aktu wlasnosci??

Gość ona234567987654
poza tym spoldzielcze mieszkania zawsze mozna bylo wykupic z ta jednak teraz roznica ze mozna to bylo zrobic za grosze

Gość przyszłam wyszłam
wiesz, w administracji nikt nie powie że mieszkania będzie można wykupić, bo to niezgodne z zasadami. teoretycznie. od jakiegoś czasu jest akcja "wykup tbs" i nic więc myslałam że moze ktos sie bardziej w tym orientuje niż ja

Gość z rok temu było wspomniane
w tv ze ktos szykuje ustawe ktora by umozliwaiala w przyszlosci wykup TBS ale czy to weszlo czy się planuje dalej to nie wiem, ale ten temat wraca czasami.

Gość czy ktos wie//
jak jest ze sprzedza mieszkania w TBS? czy ktos z was juz sprzedawal?