Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oo wlasnie tak

KOSMEOTLOGIA !!! pomocyy...

Polecane posty

obecnie jestem w klasie maturalnej, chcialabym studiowac kosmetologie.. zaocznie gdyz nie chce byc na utrzymaniu rodzicow... i mam pytanie- czuy idac na ten kierunek beda patrzylki co zdawalam? bo do dzis myslalam o turystyce wiec uczylam sie geografi a to ni jak ma sie do kosmetlogii... potem chcialabym zrobic jakis kurs. . czy ktos moze mi pomoc i doradzic..?

Gość oliwia288903
Hej, musisz mieć biologię i chemię na maturze, w ogóle kosmetologia to nie jest łatwa rzecz to są ciężkie studia, ja coś wiem o tym, możesz też poczytać o kosmetologii czym się zajmuje na serwisie kosmetologicznym i się sama przekonasz o czym jest, to nie jest malowanie paznokci jak dużo osób myśli

Nie wiem skąd jesteś ale np u mnie w Lublinie w tym roku właśnie otwierają kosmetologie na uniwersytecie medycznym i wcale nie musisz zdawać chemii jedynie biologia jest obowiązkowa a drugi przedmiot jaki jest brany pod uwagę sama wybierasz z pośród : chemia, georgafia ( tak mi sie wydaje), fizyka i astronomia oraz j. obcy. Nie ma jeszcze zadnych progów punktowych podanych ponieważ bedzie to coś nowego i wszystko wyjaśni sie po maturach - progi beda zalezaly od tego jaki bedzie wynik matury.