Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iska_33

kodeks pracy - nadgodziny

Polecane posty

Gość iska_33

w moim miejscu pracy jest system zmianowy, polegajacy na tym że zmiana wynosi 6h. umowy pracy mamy tak skonstruowane żę dodoatkowo jesteśmy zobowiazani w skali m-ca przepracowac dwa dni po 12h i jedna sobotę na 14, ale za nia jest do odbioru wolny poniedziałek. czesto bywa tak ze tych dni po 12 h w m-cu jest o wielew wiecej niz 2, a płacone mamy normalnie.czy w ogóle mozemy tutaj, w tym przypadku mówic o nadgodzinach??????

Gość bleeeeeeeeeellll
jesli pracujesz powyżej 160 h (średnio w każdym miesiącu jest inaczej) w miesiącu to są to nadgodziny

Gość iska_33
ok. w związku z tym powinnam napisać jakieś pismo do pracodawcy? jak sformuowane? jakie stawki za nadgodziny

Gość zgłoś do PIP
Państwowa Inspekcja Pracy im to wyreguluje.

Gość iska_33
Kochani, mój pracodawca ma takie układy z PIP że szkoda gadać. troche mi szkoda tej kasy co ucieka, czytałam , ze roszczenia odnośnie nadgodzin mozna dochodzic w sądzie , do 3 lat. czy to prawda? jakie dokumenty powinnam zebrac?

Gość salamandrrra
To prawda. Z jaka jest rejestracja czasu pracy w firmie? Bo w sadzie będziesz musiała udowodnić, że pracowałaś więcej a zapłacone miałaś tylko za część