Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PANI NADZIEJA

RAZEM damy rade !!

Polecane posty

Gość do Pani Nadzieja
i jeszcze jedno:ile gram chleba mozna zjesc by chudnąć bo wiadomo ze chleb tuczy

Gość Nati88
dzieki za te informacje! na pewno skorzystam przy wychodzeniu z diety:D

Gość PANI NADZIEJA
"Nati20" gratuluję.. :):) ja tez trzymam sie diety. ( w sumie głodówki) i nic nie jadłam oprocz jabłka no i duzo piję... Nie ma reguły na to ile mozesz zjeść chleba.. Zalzy to od wartości energetycznej pozostałych potraw.. Ja zawsze wchodziłam na stronę : http://zdrowie.onet.pl/1221268,2413,,,,kalkulator_kalorii,kalkulator.html i czesto układałam sobie jadłospis na nastepny dzień , nie przekraczajacy 1000 kcal. Jest to naprawde łatwe i mozna jesc co sie chce. Wazne zeby jadłospis w ciagu tyg. był urozmajcony i nie przekraczał 1000 kcal, chyba, ze ktos stosuje dietę np. 1500 kcal.. Polecam jest naprawde bardzo prosty w uzyciu :)

Gość PANI NADZIEJA
mała poprawka: "nie przekraczał 1000 kcal w ciagu dnia"

Gość PANI NADZIEJA
PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS: Dostarcza 1000 kcal. Przez miesiac mozna schudnąć do 6 kg (oczywiscie nalezy tez troche sie poruszac :) ) ŚNIADANIE: - 1 bułka pełnoziarnista z margaryną, - 2 cienkie plasterki wędliny drobiowej, - kilka plasterków świeżego ogórka, - herbata lub kawa bez cukru DRUGIE ŚNIADANIE: - 1 jabłko OBIAD: - 10 dag piersi kurczaka uduszonej na oliwie z warzywami, - 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko PODWIECZOREK: 2 biszkopty KOLACJA: sałatka z tuńczyka (120 g tuńczyka w sosie własnym wymieszaj z 2 łyżkami kukurydzy i 2 łyżkami gotowanego ryżu, dopraw do smaku solą i pieprzem), 1 szklanka soku owocowego

Gość PANI NADZIEJA
---1000 kcal --- ŚNIADANIE: 1 tost z odrobiną odtłuszczonej margaryny, dżemu lub marmolady o obniżonej zawartości cukru, herbata lub kawa bez cukru DRUGIE ŚNIADANIE: 1 nektarynka OBIAD: 1 kotlet schabowy - usuń tłuszcz z mięsa, posmaruj je 1 łyżeczką margaryny, posyp suszoną cebulą i drobno pokrojoną szałwią, grilluj ok. 8 minut z każdej strony PODWIECZOREK: 2 herbatniki KOLACJA: ziemniaki z fasolą - obierz 1 ziemniaka, nakłuj go widelcem, posyp przyprawą do grilla i piecz w piekarniku (190 stopni) 1 godzinę. Podgrzej 100 g fasoli z puszki. Ziemniaka z wierzchu natnij na krzyż i ściśnij boki, aby się otworzył. Nałóż na wierzch fasolę, posyp startym serem cheddar (10 g) i zapiecz, aż się roztopi.

Gość Nati20
mniam mniam co za pysznosci!:D niestety pozwole sobie na nie dopiero jak schudne... oby jak najszybciej:)

Gość PANI NADZIEJA
I jak dziewczyny ? Jak dieta/ glodówka ? :)) Ja przyznaje bez bicia.. przed wczoraj ładnie, wczoraj tez.. a dzis zjadłam bułkę z zółtym serem, kawa ze śmietanka... i cukierka toffi .. :(( ale nic wiecej .. i oby tak do wieczora ..

Gość Nati20
Pani Nadzieja - to jeszczenie tak strasznie duzo:) ja dzisiaj jade o 1 kefirku i 2 jablkach:)

Gość PANI NADZIEJA
-Nati20- idzie Ci swietnie gratuluje.. Pochwal sie ile schudłas :)) Pewnie juz widać pierwsze efekty :))) pozdrawiam :)

Gość teraz-sie-uda
haj :D ja tez przysepuje do hmmm...takiej prawie glodowki :D Tzn jutro i pojutrze mam zamiar jesc jajka (ok 10) bo bialko przyspiesza metabolizm a poza tym pozbede sie troche wody z organizmu...pozniej przechodze na 1000 kcal ale z 70g chleba pelnoziarnistego i owsainka na sniadanie (na wodzie - do 200 kcal)...pozostale posilki to bialko (mieso, jaja , ryby) plus duuuzo warzyw! Mam do pozbycia sie ok 10 kilosow (170cm i...? kg - musze sie zwazyc jutro :P) i chcialabym osiagnac moj cel pred sylwestrem bo od kiedy pamietam to zawsze w tym okresie zawsze mialam najwieksze kompleksy :/

Gość Nati20
Witaj - teraz-sie uda:)) nie wiem ile juz schudlam. postaram sie jak najdluzej nie wazyc bo wtedy zawsze moja dieta sie konczy...bo jak okazuje sie za malo schudlam to sie zalamuje i zaczynam jesc wszystko co popadnie a jak ważę juz troche mniej to sobie mysle, ze kawalek czekolady nie zaszkodzi. a potem leci cala tabliczka itd. dzis piaty dzien dietki kefirowo-jablkowej. czuje sie swietnie, troche lżej:D i w ogole nie mysle o innym jedzonku:)

Gość PANI NADZIEJA
Nati20 ciesze sie , ze dobrze Ci idzie.. Ja mam małe probolemy z zołądkiem, zjadłam pół jogurtu naturalnego i nabierkę zupy pomidorowej na rozgrzanie żołądka .. Nie mam ochoty na jedzenie wiec nie musze sie katować :)) do teraz-sie -uda.. Nie wiem xczy jedzenie miesa, i jaj to dobry pomysł.. Jajka a zwłaszcza zółtko jaj ma duzo tłuszczu, mieso podobnie (chyba, ze bedziesz jadła w małej ilosci i chude mieso najlepiej gotowane) Lepiej zebys jadła duzo warzyw i owoców (chociaz unikaj bananów, orzechów etc..)

Gość Nati20
dzisiaj jakis dziwny dzien:/ siedze caly czas w domu i wszystko co mialam zaplanowane na dzisiaj do zjedzenia juz prawie zjadlam... na szczescie jutro zabiegany dzien wiec nie bedzie problemu. czuje juz troche ze boczki zmalaly:D:D a Ty Pani Nadzieja ile zrzucilas?

Gość PANI NADZIEJA
nie wchodziłam jesczze na wagę :) ale czuje sie lezjsza, spodnie luzniejsze wiec efekty napewno sa i to duze :) Pomogła mi w tym tez troche grypa zółądkowa. Dosc ze mało co jadłam to podczas choroby nie miałam oochoty w ogole na cokolwiek patrzeć .... :) nie wiem..moze jutro skusze sie na wazenie.. napewno napiszę jak efekty :) Pozdrawiam :*

Gość Nati20
kurcze wczoraj nie dalam rady, tydzien wytrzymalam o samych kefirach i jablkach, a w 8 dzien dalam ciala:D dzisiaj znowu kefirki i jablka. u mnie tez ubranka luzniejsze:D:D