Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Isis Bee

Czy to możan reklamować?

Polecane posty

Gość Isis Bee

Kupiłąm sobie kurtkę w trollu tydzień temu.No i jak zwykle mam pecha - dzisiaj rano zasuwam suwak i trach - odpadł...absolutnie nie da się go naprawić - wkurzyłam się ,takie badziewie a dałąm za nie 259,90 i założyłąm 4 razy! Czy można to reklamować i na jakich zasadach? Jak udownić ,ze suwak sam odpał ,a nie zepsuł sie z mojej winy?

Gość iiii masz babo placek
mierna jakosc kupa szmalu

Gość Isis Bee
co robić? Reklamował ktoś kiedyś kurtkę?Ja w sumie nie chce wymieniać na nową tylko najchęniej bym ją oddała...

każdy sprzedawca ma obowiązek przyjąć od Ciebie reklamację, choćby nie wiem jak była nieuzasadniona;) wiem z doświadczenia, bo pracowałam w sklepie z odzieżą i obuwiem . sprzedawca oddaje przedmiot do rzeczoznawcy producenta i ten dopiero wyraża opinie cy dany produkt był wadliwie wykonany czy zepsuł sie z twojej winy

a jakby panny w trollu nie chciały ci przyjąć tej kurtki to powołaj się na prawo handlowe, od razu Ci przyjmą;)

Gość nieziemska kobieta
koniecznie gnaj do trolla!

Gość Isis Bee
nie wiem czy nie chciały przyjąc bo dopiero jutro się tam wybieram....A długo trzeba czekać na decyzję "rzeczoznawcy" trzeba czekać? Bo ja będę marznąć w cienkiej kurtce...:(

ale może być tez tak że mają rzeczoznawce na miejscu i będzie to trwało krócej, chociaż nie wiem czy poinformują cię o tym, bo ustawowo jest to 14 dni... możesz się ewentualnie dogadywać czy nie da rady wcześniej ze względu na porę roku

Gość Isis Bee
aha...A czy jeśli uznają mi reklamację to wymienią mi kurtkę czy oddadzą pieniądze? Bo prawdę mówić zraziłam się już do trolla i nie chcę ich badziewniej kurtki ,kupiłabym sobie z innej firmy...

jeżeli uznają ci reklamację to różnie bywa,bo najczęściej sprzedawcy zachęcają do wybrania sobie nowego modelu w tej samej cenie lub z dopłata ale z tego co wiem to możesz kategorycznie zażądać zwrotu kasy ... może być też tak ze jeżeli wadę da się naprawiić, to krawiec wszyje nowy zamek. bo teraz weszła jakaś poprawka ze producent moze na własny koszt naprawić wadliwy produkt. to zalezy jak się sytuacja potoczy, wszystko zależy też od rzeczooznawcy...

Gość Isis Bee
ale ja nie chce innego suwaka bo to będzie brzydkow yglądało ten był idelanie dobrany do kurtki!buuuu...nie chce mieć naprawianej....

no przecież nie wszyją ci niepasującego suwaka, przeciez w interesie producenta lezy twoje zadowolenie z towaru. suwak będziesz miała prawdopodobnie identyczny. acha, oni nie zaniosą tego do zwykłego krawca na rogu, tam mają swoich ludzi... z resztą nie sądzę, żeby taki sklep sieciowy jak troll bawił się w naprawianie...myślę ze reklamację ci odrzucą ( taka brutalna rzeczywistosć)...albo w najlepszym przypadku oddadzą kasę...

hmm...a jeszce mi się przypomniało... czy dostałaś metkę do tej kurtki? jeżeli jej nie wyrzuciłaś to przeczytaj czy nie jest tam napisane, że takie częsci ubrań jak guziki i suwaki nie podlegają reklamacji...z tego co pamiętam z pracy to u nas na niektórych metkach była taka informacja... ale to nie znaczy ze nie możesz oddać tej kurtki do reklamacji, kwestia tego ze trzeba się liczyć z odrzuceniem...

chodzi mi o taką metkę z informacją m.in. jak prasować, prać daną rzecz, taką metkę z informacją o rozmiarach...