Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dankaak

BRZUCH JAK BALON, PLAMIENIA POZAMIESIACZKOWE...DZIEWCZYNY POMOZCIE!!

Polecane posty

Gość dankaak

HEJ. Od jakiegos czasu moj brzuch wyglada jak balon (2, 3 tyg temu byl przeogromny, matka myslala ,ze w ciazy jestem). Jest on dalej duzy, dodatkowo mam plamienia, tzn takie nie czerwone ,ale brazowawe, (kreseczka na majtkach, nie "kropki") Miesiac temu mialam przeokorpny bol brzucha na dole ( czegos takiego NIGDY nie mialam) i to bylo w dzien dostania okresu. Zawsze mam problemy podczas pierwszego dnia, ale ostastnio to byla tragedia. Ginekolog dopiero za miesiac, mimo ze termin 3 tyygodnie tremu byl ustalany. Czy ktos mial moze podobnie??? Pomozcie dziewczyny!

Gość dankaak
Nikt nie wie???????????

Gość dankaak
podnosze

Gość netunia81
moze poronilas....

Gość temat na czasie
Musisz isc do lekarza na usg.Na co czekasz?Może tam sie cos dzieje.Jakies cysty, albo zapalenie.Moze rzeczywiscie jestes lub byłas w ciazy.Brzuch na pocztku ciazy tez troche puchnie od hormonów.Do ginka marsz, my tutaj Ci diagnozy nie postawimy.

Gość temat na czasie
Idz prywatnie do lekarza.Niestey czasem trzeba poswiecic troche kasy na zdrowie.

Gość dankaak
nie popronilam... sexu nie ma od roku. co do samego plamienia-jest tam tego malo, niewidoczne prawie, ale brazowe jest...

Gość dankaak
sorki, od lutego nie bylo:P (zapedzilam sie hehe) ale okres non stop byl...

Gość dankaak
w czerwcu bylam u ginekologa, mialam wykonany wymjaz w ramach tej akcji .Wyszla 2 grupa.

ja tez mam czesto spuchniety brzuch i zajebiscie boli jak mam okres... :-0 ale poza okresem nie ,ta opuchlizna i wzdecia mi same przechodza...ale i tak mi sie wydaje ze mam cos z jajnikami bo czasami mnie tak potwornie kuje w dole brzucha a jak mam okres to jest tragedia nic tylko plakac....musisz do gina isc moze jakies zapalenie jajnikow,albo jakis torbiel.....

Gość dankaak
kurcze, kiedys bylam u kilku ginekologow prywatnie, byli sprawdzeni, ale teraz oni sa za granica. U mnie w miescie, dziewczyna z osiedla w wieku 26 lat zmarla, bo miala zle prowadzona ciaze. Tamten jeden ginekolog m i sie ostal.

Gość dankaak
ja zawsze bralam ketonal forte na bole brzuca, ale ostatnio ,tzn 2 mies temu bylo okropne. -Obudzilam sie cala zlana potem, bol taki, ze nie umialam sie wyprostowac, nie mialam sil fizycznych nawet by sie ubrac, puls-35. Bol byl taki ze wylam... bylo to straszne~!!!!!!

Gość dankaak
nie mialam sil sie doczolgac do duzego pokoju, ledwo co wlozylam podpaske a koszulki juz wciagnac nie moglam i klapnelam na lozko.

ja mialam cos podobnego,ostatnio cala bylam blada z bolu ,mialam dreszcze po calym ciele a glowe myslalam ze mi rozsadzi bo taki czulam w niej gorac ,myslalam ze sie skoncze bo nie moglam dojsc od lazienki do pokoju z bolu tak mi brzuch nawalal...Daaaawno czegos takiego nie mialam :-/ zjadlam dwie no-spy i dwa ibupromy max i NIC mi nie pomoglo

Gość dankaak
dokladnie!!! i te dziwne dreszcze!!!!!!!!! Bylo mi okropnie goraco. Nawet wydalo m i sie dziwne, ale poczulam przez 5 min ,jakby jakies prady elektryczne przeszly mi przez rece...Nie moglam nic zrobic ... bylam tak slabaa... Jeju Gejsza, co to jest?:/

Gość dankaak
no i tez bylam blada. Jak trup podobno.Ale tato n ie wezwal karetki ,bo stwierdzil ,ze jeszcze daje oznaki zycia, to nie bedzie dzwonil ,bo nie chce placic.

Gość ja nie czuje jak dostaje okre

Gość Karolcia_Bytom
Ja tobie wspolczuje, bo ja takze nie odczuwam m,iedy nawet dostaje okres. Moje kolezanki znowu biora pelno tabletek, jakies Ibupromy maxy... ja jedynie herbetke lipowa.Bardzo ci wspolczxuje/.

Gość Karolcia_Bytom
aha a z tymi waszymi slabnieciami i bolem to mozecie miec problem z nadnerczami. Moja ciocia tak miala podobnie jak wy,.

to chyba mamy cos podobnego jak nie to samo :-( Sama sie martwie...musimy isc sie zbadac bo to niebezpieczne jest ...... az sie boje nastepnej miesiaczki :-0

Gość dankaak
a moze to jajniki?

moze.....sama nie wiem :-( ....A dzialo ci sie tak wczesniej? ja np nie mam tych plamiem o ktorych pisalas,ale ten bol ,te dreszcze to ze cala blada bylam to mi sie zdazylo juz nie pierwszy raz......

Gość dankaak
a mnie te okropne objawy zdarzyly sie pierwszy raz wlasnie. a plamienie jakby prawie nie bylo ..ale widac.. na bieliznie niestety..

Gość do lekarza ....
wiesz co nie chce straszyc ( nie bierz od razu tego do siebie) bo nawet nie wiem w jakim wieku jesteś jakie jeszcze objawy itp, ale idź lepiej do lekarza chociazby rodzinnego żeby dał skierowanie np na usg, bo wiem że jak jest np taki napuchnięty brzuch to może byc oznaka raka jajnika, ale jak mówiłam nie chce straszyc bo nie wiem np jak ten twój brzuch jest napuchnięty itp, ale lepiej idź szybko do lekarza żeby chociaz wyjasnic....

Gość dankaak
mam 26 lat. Wiecie co? ja pojde do jakiegos prywatnego gina jutro, zobaczymy co mi powie. Jestem zalamana, bo brzuch wielki jak u murzynka, taki twardy jak pileczka, no teraz juz to zeszlo.

Gość xxxxxxxxxxxxxxcc

jezu sie wystraszylam........mi ta opuchlizna zaraz schodzi ,mam ja przez pierwsze 2-3 dni okresu...ale mimo wszystko sie boje ze mam tam cos....... te bole...to nie jest normalne....boje sie az do gina isc :-0 :-0

Gość zmiana pola
to dobrze ze idziesz , jutro bedziesz widziała co i jak.Pewnie dostaniesz jakies leki, co jest lepsze niz stres.

Gość a czy ty sie czasem
nie objadasz pokatnie?

Gość zmiana pola
to by nie plamiła