Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izz

Co zrobić, żeby mały kotek nie gryzł podczas zabawy?

Polecane posty

Jak w temacie. Proszę o rady doświadczonych :) Aha i przy okazji, co zrobić, żeby zaczęła jeść suchą karmę?

Gość vvvvv
Na gryzienie nic nie poradzisz, możesz tylko dać mu zabawkę żeby sobie gryzł. Suchą karmę trzeba podrobić na jak najmniejszą.

Gość w.w.w.
smaruj narazone czesci rąk czyms niesmacznym dla kota, np papryką albo mało wonnym pieprzem. ugryzie i sie oduczy. tylko nie moze to za bardzo smierdziec (bo nie podejdzie w ogole do zabawy) i oczywiscie nie moze zaszkodzic :) sprawdz czego Twoj kot nie lubi.

ja wzięłam kotka z ulicy, wsuwał wszystko, co sie ruszało i nie ruszało po miesiącu na moim garnuszku jeszcze je kulki, ale juz tak, jak nic nei ma innego, od niechcenia karma specjalna dla małych kotków jest mniejsza i trochę bardziej miękka, kupuj mu taka może jest w trakcie zmiany zębów i nie ma jej czym pogryźć, to druga sprawa co do gryzienia podczas zabawy - tak sie koty właśnie bawią jak nie chcesz mieć wiecznie podrapanych rąk, to się tak z nim nie baw, do gryzienia myszka na gumce, a jak w rękę - to palcem po nosie - oduczy się, mój już prawie nie gryzie. Wie, że tylko leciutko można, chociaż czasem sie jeszcze zapomina, to po nosie

Gość kociczkka
mozna go oduczyć gryzienia tak jak psa. czyli gdy gryzie wpychasz mu gleboko ręke w gardlo, dla niego to nie jest mile uczucie i wtedy przestaje gryźc.

Gość colobolo
od kiedy masz kotka?

Gość salamandrrra
co kropelka sklei, sklei ...........:D

gdzies kiedys przeczytałam, żeby krzyknąć głośno w momencie, gdy gryzie. TYlko nie imię kota, a po prostu\"aaaaaaaa\" ja głosno mówiłam , stanowczym tonem - \"boli\" . nauczył się szybko i teraz wystarczy, że mówię to spokojnie ale stanowczo i puszcza rękę:) tylko pod żadnym pozorem nie dawac mu klapsów. dziala.

Kotka ma 10 tygodni. To za wcześnie na suchą karmę?

A ja już nie wiem co mam zrobić. Próbowałam wszystkich ty sposobów i nadal mam całe ręce podrapane i twarz z resztą też ( drapie jak leżę w łóżku) czy mój kotek tak mnie lubi?? :-) rzucam mu czasem jakieś zabawki ale on kilka sekund wącha a potem wraca żeby mnie gryźć. Czasem mruczy i idzie się przytulić ale jak go biorę na ręce to mrucząc dalej mnie gryzie :-( Fakt, że jest jeszcze młodym kotkiem ( 5 miesięcy ) ale jakoś nie chce mu to przejść, do jakiego wieku koty że tak powiem dojrzewają??

Gość bez uzalania sie ale...
wybij mu zęby