Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bawka

jak dobrać najlepsze dla mnie pigułki, skoro..

Polecane posty

Mam 19 lat, brałam przez lipiec i sierpień Microgynon 21 (z powodu operacji we wrześniu musiałam odstawić) Chcę pójść do gine i poprosić o przypisanie mi pigułek ALE -> gdy przypisała mi Micro miałam plamienia,bóle,trądzik-> wszstko minęło po miesiącu, po 3 tyg ale TRĄDZIK się nasilał, miałam go coraz więcej i coraz trudniej mi było go zwalczyć. Boję się że teraz będzie to samo -> a naprawdę było fatalnie z cerą:O Czytałam że dobrze zrobić jakieś badania i wtedy jak gine dobiera tabletki to nie ma skutków ubocznych?.. na hormony badania? gine moja mówi że trzeba wziąc 3 opakowania żeby widzieć czy to jest skutek uboczny czy przyzwyczajanie się organizmu no ale skoro inne objawy mi przeszły a trądzik się nasilał to powinnam zmienić. Jak radzicie postąpić na wizycie,przed wizytą? robić jakieś badania czy upierać się że Microgynonu nie chcę? (bo zapewne będzie jeszcze raz kazała mi go brać, a jak wcześniej prosiłam o zmianę to ona do mnie żebym skończyła 3 opakowania-> ps. chodzę prywatnie :O )

Gość bellergot
lepiej niech ci przepisze inne

Gość bellergot
zmien tez lekarza

kurcze troche mi zal jej zmieniac, bo jako podejscie do pacjenta ma swietne... ma mnostwo dyplomow, wyroznien, wciaz sie uczy... no ale kurcze.. takie lekcewazenie i na sile swoje zdanie postawic chce to mnie odrzuca..

Gość znajaca temat
zrob sobie badania progesteronu testosteronu estrogenu i prolaktyny

Gość znajaca temat
Przed rozpoczęciem stosowania tabletki należy: * określić fenotyp kobiety, pozwalający nam wnioskować o jej typie hormonalnym * przeprowadzić pełne badanie ginekologiczne wraz z badaniem sutków i pobraniem cytologii * zmierzyć ciśnienie tętnicze krwi * ocenić na podstawie badań laboratoryjnych funkcjonowanie układu krzepnięcia i wątroby * ocenić poziom cholesterolu wraz z jego frakcjami. Pozwoli to na wykluczenie przeciwwskazań bezwzględnych do stosowania doustnej złożonej antykoncepcji hormonalnej. Całą populację kobiet podzielono na trzy typy: 1. estrogenny 2. zrównoważony 3. gestagenny

dziekuje =) ale to mam pojsc do gine i powiedziec jej ze chce aby przypisala mi tabletki na podstawie badan ktore mam ? :> tzn ktore chce zrobic? czy od razu mam pojsc zrobic te badania? --> gdzie to sie robi? drogo sie placi za nie? =)

i jeszcze jedno: wyniki tych badan nie zmieniaja sie? to tak jak z grupa krwi -> nie zmienia sie? ;> przepraszam jezeli glupie pytanko ale nie mam pojecia o tym =)

Gość znajaca temat
musisz isc do ginekologa panstwowo bo jak pojdziesz prywatnie to zestaw badan kosztuje cos ok 100zl, a na nfz jest ferundowany. te wyniki zmieniaja sie wiec najlepiej je zrobic z 3 dni po okresie 3-7dni. bo sa one zalezne od dnia cyklu. powiedz ze chcesz takie badania i gin. musi ci je zrobic to jej zasrany obowiazek :>

ekhm... te badania to pobieranie krwi? ;> m. inn też? :D czy cos bardziej.. rzeklabym... krepujacego? :P

Gość znajaca temat
te badania robi sie tylko poprzez pobranie krwi

przeprowadzić pełne badanie ginekologiczne wraz z badaniem sutków i pobraniem cytologii --> to też w skład tych badan wchodzi...? KONIECZNY? .. te badania sa w tym celu abym ja nie szukala poprzez zmienianie pigulek dla siebie, a po to bym od razu mogladostac te ktore sa odpowiednie tak? i ginekolog bedzie wiedzial ktore sa dla mnie po tych badaniach? .. to ze odczuwam skutki uboczne to oznacza ze te pigulki sa malo skuteczne i ja zawieram sie w tym 1% na ktore one nie dzialaja i moge zajsc w ciaze? czy to nie o to chodzi? :) bo zastanawiam sie DLACZEGO kobiety ktore biora odpowiedzialnie (nie pomijaja dawek, nie wymiotuja,itp) ZACHODZA W CIAZE..

Gość znajaca temat
pyt 1. dokladnie tak sama sobie odpowiedizalas ja nie mialam zrobionych badan hormonalnych bralam tabletki a sie okazalo ze nie moge brac i na mnie nie dzialaja i zaszlam w ciaze. poronilam w 5tc. tabletki bralam regularnie, dlatego tak wazne sa badania hormonalne, teraz mam przez to wielki problem z zajsciem w ciaze np,

hmm.. powod zajscia w ciaze przy braniu tak jak sie powinno jest taki ze nie na podstawie badan byly przypisywanie tylko ot tak -> na chybil trafil ... kurcze :O ja watpie zeby w moim miescie byli ginekolodzy ktorzy by zlecali badania takie w celu wypisania potem tabletek :O _____________________________________ a zastrzyki/plastry --> jakbym je chciala? one mi daja 100% pewnosci ze nie zajde w ciaze? czy i tabletki mi daja 100% pewnosci jak zrobie badania a lekarz na ich podstawie mi przepisze je?

Gość znajaca temat
zastrzyki i plastry rowniez sa na zasadzie hormonow

jest dla mnie 100% pewna metoda ze nie zajde w ciaze? czy nawet przy tych badaniach gine przypisujac tabletki nie moze miec pewnosci ze one na pewno zadzialaja na mnie?..