majka15181 0 Napisano Wrzesień 25, 2008 Mam do was być może nietypowe pytanie,3.09.2008 poroniłam w 7 tyg ciąży.Nadal nie pojawił się u mnie @,ale już współżyłam,od paru dni mam takie same objawy jak przed 1 ciążą.Czy jest możliwe bym zaszła w ciążę tak szybko i czy jeśli wykonam teraz test ciążowy ,to czy będzie on zakłamany?Z góry dziękuje za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Psycholog Anna K. Napisano Wrzesień 25, 2008 Mogłas zajśż znów w ciążę!Ale to jeszcze za szybko niestety na ciążę byłoby!Po poronieniu powinnaś odczekać 6 miesięcy od poprzedniego poronienia.Nie chcę nastraszać ale jest większe prawdopodobieństwo,że znów poronisz :( Pozdrawiam i życzę dużo dużo szczęścia!Anna K. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka15181 0 Napisano Wrzesień 25, 2008 Dziękuję bardzo, obawy już zawsze będę miała gdy tylko zajdę w ciążę ,lęk już pozostaje do końca życia,mam nadzieję,że będzie dobrze.Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amebameba 0 Napisano Wrzesień 25, 2008 a miałas zabieg czy nie? boto znaczna różnica.i nie bierz do głowy wypowiedzi \"psycholog\". jesli miałas zabieg, to trzeba poczekac min. 3 miesiące- błona w macicy ( wyskrobana podczas zabiegu) musimiec czas zeby się zregenerowac. jesli jednak zabie3gu nie miałas, to nie ma wielkich przeszkód zeby zachodzic w ciąże szybciej. poronienie jest wtedy przez organizm traktowane jak spozniony okres po prostu. nie mam pojęcia jak w takiej sytuacji wychodzi zwykły test ciążowy, ale myslę ze skoro podejrzewasz ze mozesz być w ciązy,to powinnas zrobic test ciążowy z krwi,w laboratorium, i powtórzyc go po 48 godz. jesli beta bedzie przyrastac to wtedy bedziesz miała 100% pewności ze jestes w ciąży. nie wiem w jakim tempie spada beta hcg po poronieniu,ale słyszałam ze powoli, więc być moze test sikany pokazałby jeszcze 2 kreski, mimo ze nie byłabyś w ciąży. test z krwi (podwójny) da ci pewnosc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka15181 0 Napisano Wrzesień 25, 2008 Poroniłam samoistnie w szpitalu,ale dla pewności,że wszystko jest ok miałam zabieg robiony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach