Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znajaca temat

mam 30 min odpowiem na pytania odnośnie antykoncepcji

Polecane posty

Gość znajaca temat

TYLKO poważne pytania

Gość znajaca temat
nikt nie ma pytan?

Witam. 3tygodnie temu poroniłam i już współżylam bez zabezpieczenia,czy jest mozliwa ciąża w tak krótkim czasie? Pozdrawiam

Gość znajaca temat
witam. oczywiście że ciąża jest możliwa. Powinnaś zachować wstrzemięźliwość co najmniej 6 tygodni. Teraz jesteś w okresie w którym najszybciej zajdziesz w ciążę, ponieważ twoja macica jest nadal przygotowana na przyjęcie zarodka. Lecz donoszenie tak poczętej ciąży jest cięższe. Bedziesz musiałą na siebie bardzo uważać jak zaszłaś w kolejną ciąże.

Problem jest w tym ,że nie zostało zachowane te 6 tygodni na pewno,a bardzo bym chciała tego dzieciatka i jeszcze bardziej bym chciala,zeby wszystko bylo z nim dobrze.

Gość znajaca temat
to zacznij łykać teraz kwas foliowy i odczekaj jeszcze 3 tyg i dopiero zacznij sie starac, a juz wiesz co bylo przyczyną poronienia? masz wyniki badania histopatologicznego?

Gość znajaca temat
i nie rob na razie testu ciazowego bo i tak moze wykazac ze jestes w ciazy nawet jakbys nie byla. po poronieniu nadal utrzymuje sie w organizmie bodwyzszony poziom bety

Jeszcze nie,ale ginekolog kazal mi zrobić badania na toksoplazme i cytomegalie.W środę ide z tymi wynikami do lekarza,ale próbowałam je porównać z podobnymi wynikami na internecie i powiem Ci,że wygląda na to,że prawdopodobnie i jedna i drugą chorobę przeszłam i to mogło być przyczyną poronienia.A napisalam do Ciebie bo jeszcze nie dostałam okresu po zabiegu ale mam bardzo podobne objawy jak przed ta pierwsza ciaza.

Gość znajaca temat
ja po poronieniu dostałam okres w 8 tyg. i co miesiac mialam obiawy kolejnej ciazy :/ ale to byly tylko urojenia po stracie. ja np poronilam przez tabletki antykoncepcyjne. nie mialam zrobionych badan hormonalnych bralam tabletki a sie okazalo ze nie moge brac i na mnie nie dzialaja

To przykro mi bardzo,że Ciebie tez to spotkało,wiem,że mogę mieć urojenia bo jedynym takim pocieszeniem byloby urodzenie zdrowego dzieciatka

Gość znajaca temat
a robilas sobie badania hormonalne?

Gość didini
hej, ja pisalam juz na tym forum dwa tematy wiec skopiuje to, moze jestes w stanie mi pomoc ! oba napisalam wczoraj!!! pierwsze pytanie : Dzisiaj kończe moje 3 opakowanie, jutro zaczyna sie tygodniowa przerwa. Dodam jeszcze, ze przy pierwszym opakowaniu tabletek mialam ok 29 dni okres i rowniez spuchłam. Chodzi mi o to że jutro zaczyna mi sie tydzien przerwy wiec powinnam nastepne opakowanie zacząc w czwartek w przyszlym tygodniu. Ale chyba mam źle dobrane te tabletki albo to normalne przy tym opakowaniu yasminelle i na poczatku ich brania? W kazdym razie poradźcie mi czy kupic nastepne opakowanie i wziac w czwartek czy poczekac do wizyty u ginekologa ktorą mam w piątek zeby on mi doradzil. tylko ze po pierwsze wtedy jakby omine 1 tabletke a po drugie czy to jest tak ze przez jakis czas sie jeszcze bierze stare? prosze o odpowiedzi bo juz nie wiem co robić drugie pytanie: jestem teraz bardzo zdenerwowana, ponieważ: dzisiaj koncze 3 opakowanie yasminelle, kiedy już myślałam, że wszystie dolegliwosci z nimi związane minęły nagle: - jestem ciągle zmęczona - spuchłam jak balon - czuje jak zbiera mi sie woda w organizmie - mam powiekszoną macice, podczas stosunku 'zlewam' sie na białko dsł i jest mi o wiele przyjemniej niz zwykle (jak to przed okresem niby jest) - mam koński apetyt i przez to tyję w oczach czasami zachcianki - często chce mi sie siusiu - mam wahania nastrojow, potrafie płakac bez powodu pol dnia i na zmiane cieszyc sie z byle czego.. - mam OGROMNE i obolałe piersi - spuchniete podbrzusze dodam ze jutro zaczyna sie moja tygodniowa przerwa ale teraz bardzo sie boje czy dostane okres! nie wierze, ze moge byc w ciąży bo tyle ludzi sie stara a ja biore tabletki wzorowo i moj kochany nawet we mnie nie konczy ale... zawsze jest to ale ;( dopisuję dzisiaj: nigdy nie mialam takiego brzuszka, pierwszy dzien przerwy takze na dniach powinine byc okres ale nie ma zadnej wydzieliny na to wskazujacej bardzo sie boje, a apetyt wciąż po prostu koński.

Gość znajaca temat
powinnas zrobic jeszcze badania hormonalne moze to one sa przyczyna,,, tez tak moze byc nie bedzie mnie pozniej zaraz wychodze z domu... bede jutro nie boj sie ze mozesz byc w ciazy... brzuch przewaznie sie powieksza przed okresem. jak sie zmienia tabletki z mniejszych dawek hormonow na wieksze to trzeba to robic stopniowo. wez kolejne opakowanie jasminelle idz do lekarza i poczekaj na to co on powie. moim zdaniem wszystko sie unormuje po ok 6 opakowaniu

Gość didini
a o ktorej jutro bedziesz? w razie czego jutro podniose temat.. tak tylko jak kupie yasminelle i wezme 1 tabletke i nastepnego dnia ginekolog mi powie ze zmieniamy to tak jakbym wyrzucila 40 zl i tez bez sensu tak marnowac pieniadze, a tak sie po nich czuje ze ich chyba nie chce brac chyba ze by sie to mialo unormowac, ale tego sie przeciez dopiero dowiem ;/

Gość 3rw4etertr
ale na pewno nie zaczniesz nowych tabletk w polowie tych co teraz masz. najpierw skonczysz te opakowanie pozniej dopiero nowe

Gość ppatrykowski
Chcialem Zapytac jak jest duze prawdopodobienstwo zajcia w ciaze podczas brania hormonow? Wiem, ze alkochol i ine czeyniki moga miec na to wplyw. Ale jestem ciekaw co mowia statystyki.

Gość lilililili
Witam,mam pytanie odnosnie tabletek anty Diane35,czytalam w necie,ze sa szkodliwe starej generacji,i czesto prowadza do pozniejszych powiklan oraz nierzadko sa przyczyna problemow z pozniejszym zajsciem w ciaze,tydzien temu bylam u ginekologa i ten stwierdzil,ze to istne glupoty,stwierdzil nawet zebym nie zmaieniala tabletek na inne gdyz moj organizm sie do nich przyzwyczail ponadto wyczytalam w interencie ze powinno sie zrobic przerwe w braniu diane35 raz na jakichs czas a ginekolog stwierdzil ze bez obaw mozna je przyjmowac przez dlugi okres czasu,bardzo prosze o odpowiedz,diane35 sa niebezpieczne ?