Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sonia180235

Czy wierzycie w duchy???

Polecane posty

Gość sonia180235

Mam pytanie czy wierzycie w duchy??? zna ktoś historie o duchach albo widział ducha??:)

Gość dziewczyna_dupka
Tak samo jak w wampiry, obietnice Tuska i to, że wygram w totka.

Gość anusiak18
ja wierzę...a nawet znam pewną historię bo sama ją przerzyłam...zdarzyło mi się to rok temu...byłam wtedy w szkole zadzwoniła do mnie babcia rozmawiałam z nią pytała się mnie kiedy ją odwiedzę i że bardzo za mną tęskni...powiedziałam babci ze wpadnę do niej w piątek i ze muszę kończyć.....a za chwilę miałam telefon od mamy że babcia nie żyje:(

Moj dziadek zawsze przed snem stawiał na stoliku przy łóżku szklanke wody dla ducha... :| Inaczej nie zasnął bo duch go budził ze snu i straszył. Chyba go sumienie gryzło...?

Gość zyzza
niektóre dusze nie wiedzą że umarły tak jak w pewnej miejscowości w lesie zawsze słychać echo jak kobieta woła swojego syna, niektórzy widzieli postać.W 1900 którymś roku kobieta wyszła z domu szukać synka bo rozszalała się burza i szukała go w lesie , przygniotło ją drzewo i zginęła na miejscu.Ona nie wie, że nie żyje, duchy nie mają rachuby czasu, cały czas go woła.Ja słyszałam ten głos jak hulał wiatr a jestem sceptyczna.

Gość lo.123
A ja mam historie z moja prababcia ale nie uwierzycie wiec..

Właśnie też z jakiegoś reportażu TV znam teorię, ze niektóre dusze nie wiedzą gdzie i jak odejść, tzn błąkają się tutaj i szukają chyba jakiejś pomocy. Tylko, że to jakieś strasznie dziwne jest, mam nadzieję, że to dotyczy tylko ludzi niewierzących, bo inaczej to mi się trochę światopogląd komplikuje ;-)

Gość anusiak1718
lo.123 opowiedz historie o prababci chętnie posłucham...

Gość diabelski marzyciel
podnosze bo fajny temacik ktos właśnie usunął "pakt z diabłem"

Gość ja to po pijaku widze
nawet biale myszki :O

Gość robertcbb
Dusza i duchy istnieją. Świadomość to nie mózg. Mózg jest kwantowym odbiornikiem duchowej świadomości. Teoria Penrose'a i Hameroff'a - jest prawdziwa. Neuronalna transmisja synaptyczna w mózgu - nie tworzy świadomości ani naszych myśli. Przeczytajcie i poznajcie prawdę: http://radioamator.elektroda.eu/swiadomosc.html

Gość ruchaj i rób co chcesz
tak wierze:) spalam w nawiedzonym domu, na wakacjach, a mimo przestrog poszlismy tam spac, o 3 rano zbudzil nas taki halas ze sie podniesłam i do czwartej nie spalam, chodzil tylko po tym zamknietym pokoju:) i kroki wokol domu tez byly prawdziwe, hm dom byl smutny jakby tam ktos umarl:( ie wiem kto to, bylismy pielgrzymami spalismy na kwaterze

Gość agnesssssss
duchy to wytwor wyobrazni czlowieka, ie wierze, ale jednak czuje respekt

Gość Ja nie wierzyłam, ale do czasu
Pooglądajcie trochę programów dokumentalnych, ale nie tych na Discovery, które są fabularyzowane i bez dowodów, tylko tych, w których ekipy naukowców chodzą z nowoczesnym sprzętem w środku nocy po miejscach uważanych za nawiedzone i nagrywają obrazy oraz głosy. Sami się przekonacie, że coś w tym jest. To, że czegoś nie rozumiemy, nie oznacza, że tego nie ma. Oczywiście są róznego typu programy i nie wszystkie muszą być prawdziwe, ja mam dośc analityczny umysł i zawsze staram się najpierw wykluczyć inne możliwe rozwiązania, które wyjaśnią dany fenomen w sposób racjonalny. Ale muszę przyznać, że zdarzają się takie rzeczy, których w żaden logiczny sposób nie da się wyjasnić. Polecam zwłaszcza lecący obecnie na kanale AXN Sci-fi program "Łowcy duchów", zwłaszcza "Łowcy duchów - wydział międzynarodowy", w których nawet ekipa ma problemy z "dogadaniem się" (za pośrednictwem nagrań dżwięków) z owymi bytami, bo nie zna ich języka, a one nie znają obcych języków. :-)

e tam ten program łowcy duchów nie jest fajny oglądałam kilka razy ja bardzo za to lubię oglądać programy Lisa Williams