Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość financial

W Polsce lepiej się ludziom zyje niż w USA

Polecane posty

Gość financial

Pracownik fizyczny na podobnym stanowisku (np spawacz) ma lepszy komfort zycia i realnie wyższą (pod względem siły nabywczej) pensje niz jego odpowiednik w stanach Tak samo wśród kadry zarządzającej, wyprzedzamy nie tylko USA ale i wiekszość krajów UE w tym wielka Brytanię W USA jest bardzo wąska grupa multimilionerów i coraz wiekszy obszar ubustwa który dotyka już nawet kurczącą się tzw kalse średnią. W Nowym Jorku 30% mieszkańców korzysta z pomocy społeczniej. To sa fakty, możecie być dumni że mieszkacie w Polsce

Gość jklkj
to sa bzdury a nie fakty. Zycie w USA jest tansze a zarobki 3 razy wieksze.

Gość jklkj
MOzna sie zgodzic co do jednego , do USa juz nie oplaca sie jechac , bo Polska nie jest juz krajem biednym .

Gość jklkj
Fakty sa takie ze Polska od jakiegos roku moze dwoch nie jest krajem biednym , ale sredniozamoznym . CO nie zmienia faktu ze jeszcze nie bogatym.

Gość jklkj
wiem co mówię jestem wysokiej klasy specjalistką od spraw wszelakich w spółdzielni mleczarskiej Krowi Dyndulec S.A. zajmuję tam się dojeniem byków co upoważnia mnie do takich osądów :classic_cool:

Gość jklkj
to samo audi w Polsce kosztuje 100 tys zl , a w USa 70 tys zl . Zycie tam jest tansze .

Gość jklkj
Szefowie mają u nas lepsze pensje niż w USA i w wielu krajach UE . To tylko artykul zeby zarobic jakis balwan napisal stek bzdur. Poza tym piszesz o jakis niszowych szefach ktorych moze byc 0,05 populacji . NOrmlany Polak zarabia duzo mniej .

Gość jklkj
Szefowie mają u nas lepsze pensje niż w USA i w wielu krajach UE bo to jest wlasnie dysproporcja . W UE pracownik fizyczny zarabia 60 % sredniej krajowej , a w Polsce tylko 35 % . JEstesmy pod tym wzgledem daleko za Europa . Blizej nam do Azji , do Rosji gdzie miliony ludzi zyje w biedzie , a taki Abramowicz okrada rodakow z ropy.

Gość jklkj
na dodatek wam powiem ,że tam wszyscy są bogaci , widziałam na filmach :classic_cool:

Gość jklkj
to artykul pisany na zamowienie. JAkies pierdoly zeby zwrocic uwage , tania propaganda i glupi lud to kupi . ZA komuny tez pieprzono , ze w USa jest bieda , a Polska jest bogata. Oni maja teraz kryzys finansowy , ale sa jakies 20 lat przed nami jesli chodzi o gospodarke .

Gość jklkj
na dodatek wam powiem ,że tam wszyscy są bogaci , widziałam na filmach prosty podszyw . Wierzysz w te bzdury? TAm tez sa biedni . TYlko Polska bieda to taka ze nie ma co do gara wlozyc . CHce taka biede jaka maja w USA.

Gość jklkj
wierzę w uczciwość Macierewicza :classic_cool:

Gość jklkj
bez przesady z tym 45 . To tez zalezy od wzrostu gospodarczego . MOze to nawet potrwac sporo jesli bedziemy sie wolno rozwijac .

Gość jklkj
wierzę w uczciwość Macierewicza no bo jestes fanem Pisu . Widzisz podszywie ja nie ufam zadnym politykom nawet z PO

Gość Ameryka na krawędzi
Kryzys dociera do realnej gospodarki "W ostatnim tygodniu sytuacja na rynku pracy w USA znacznie się pogorszyła. Przybyło 493 tys. "nowych" http://biznes.interia.pl/gieldy/news/kryzys-dociera-do-realnej-gospodarki,1184370 Pieprzenie "ile nam do Ameryki brakuje" jest pieprzeniem bo chodzi o to ile ty masz w kieszeni i na jakim poziomie żyjesz, a ile ma osoba na podobnym stanowisku w USA i na jakim poziomie zyje Ameryka się kończy!

Gość kajshe
taaaa a kaczynski jest wysokim blondynem :)

Gość jklkj
wszędzie węszę szatanów ,ale po 11 pielęgniarka przyniesie mi leki :)

Gość jklkj
JEzeli nie bedzie zadnych zawirowan , to w Polsce bedzie sie zylo jak na przyklad w Irlandii za jakies 20 lat - a wiec w 2028-2030 roku to nastapi

Gość jklkj
wszędzie węszę szatanów ,ale po 11 pielęgniarka przyniesie mi leki w twoim stanie podszywie to nawet papiez nie pomoze.

Gość jklkj
Ameryka się kończy! komunistyczna propaganda! .

Gość jklkj
czlowiekui Polak spawacz zarabia 1200 zl w USA spawacz zarabia 2000 ale dolarow slownie dolarow . CZyli okolo 4 tys zl . ROznica ? Jakies watpliwosci?

Gość jklkj
co wy wiecie o świcie leszczyki ja wiem najlepiej :classic_cool: ps. za chwilę kończy mi się informatyka w gimnazjum

Gość jklkj
45 lat bo mmuwili na tvn 24 to jest mozliwe gdyby gospodarka sie bardzo wolno rozwijala .

Gość jklkj
za chwilę kończy mi się informatyka w gimnazjum no to biegiem do szkoly .

Gość co ty wiesz o spawaczach
:D :D mój ojciec jest spawaczem i zarabia 3700 netto , widać jaki "ekspert" się odezwał :D :D

Gość jklkj
mój ojciec jest spawaczem i zarabia 3700 netto , widać jaki "ekspert" się odezwał fizol zarabia 3700 netto? Super . Gdzie ? spawa f 16 ?

Gość jklkj
a moze spawa twoja glowe ?

Gość co ty wiesz o spawaczach
spawacz TIG w jednej z największych polskich firm produkujących urządzenia górnicze 🖐️ jak gówno wiesz to się nie wypowiadaj "ekspercie" :D

Gość jklkj
spawacz TIG w jednej z największych polskich firm produkujących urządzenia górnicze jak gówno wiesz to się nie wypowiadaj "ekspercie" ja mam prawo glosu , a ty jestes gimnazjalista . JAk wiadomo dzieci i ryby glosu nie maja