Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość la coop

Czy wam tez sie urwaly kontakty z kolezankami co nie maja dzieci?

Polecane posty

Gość la coop

zastanawiam sie czy to moze aby nie moja wina urodzilam dziecko i wiaomo caly czas jak nie kolki to to to tamto czasami katar u niemowlecia jest ciezki do przejscia .zapraszalam moje kolezanki do mnie ale caly czas bylam z dzieckiem na reku itp. po jakims czasie nasze rozmowy byly coraz bardziej mijajace sie bo wiadomo je srednio interesowaly moje probley i mojego dziecka a ja sie gubilam z ich problemami....

Gość miaaa...23
Mi niestety urwały się kontakty z koleżankami :( I nawet jak próbuję się z jakąś spotkać to zawsze mają jakąś wymówkę :( Smutne to jest :(

Gość no tak czesto bywa
bo mlode mamy caly czas mowia o dzieciach, a nie-matki nie lubia tego, bo to nudny a czasmi wstretny temat. standard.

Gość ogłaszamze zero
to normalne:).Ja w zasadzie to minęlam sie z moimi kolezankami,urodzilam na studiach i teraz gdy moje jest dorosle one maja 10letnie dzieci,na szczescie w dobie telefonow duzo rozmawiamy:),spotkania nadal rzadkie,bo teraz ja imprezuję,a one siedza w domach

Gość no tak czesto bywa
heheh dziwcie sie, ze nie chca sie spotykac? kto by chcial rozmawiac o kupkach i kolkach :o

Gość ogłaszamze zero
wcale mnie to nie dziwi,uwazam za najzupełniej normalne:)

Gość miaaa...23
Ja właśnie sama chętnie oderwałabym się od kupek i obiadków ... I na pewno nie mam zamiaru poruszać tego typu tematów podczas rozmowy z koleżanką :o

Gość manicpanic
o! odezwały się zdziwione mamuśki że bezdzietne koleżanki je olewają:O:O:O :D

Gość no tak czesto bywa
jeśli naprawdę nie poruszacie tych tematów, anie nie latac wtedy wokól dziecka, to powinno być z koleżankami ok. ale same skontrolujcie się, czy mimowolnie nie wchodzicie w te tematy.

Gość to ja może z drugiej strony
ja sama nie mam dzieci, większość moich koleżanek ma. I to nie chodzi już o to, że one z tymi dziećmi są w trakcie spotkań czy coś - ja lubię dzieci i generalnie nie mam nic przeciwko :) Ale, niestety, problemem są tematy rozmów. Większość z nich 99 % czasu mówi właśnie o swoich dzieciach. Tak jakby już nie potrafiły rozmawiać o niczym innym. I niestety, mimo najszczerszych chęci, całej sympatii i tak dalej... po prostu kontakty się urywają, bo to jeszcze "nie moja bajka" i czuję się po prostu niezręcznie.

Gość no tak czesto bywa
to ja z drugiej strony... prawde piszesz:)

Gość Oli_
ja też mam pourywane kontakty z bezdzietnymi.Chętnie bym sie z domu nie raz wyrwała na ploteczki a one może myśląże ja tylko o dzieciach chce gadać. Mam dużo do powiedzenia na wiele innych tematów, nie tylko kupki,kolki itp... Smutne, że nie rozumieją. Dlatego też mam kilka prawdziwych koleżanek, które też mają dzieci i wcale nasza rozmowa nie kręci się tylko wokół jednego tematu...

Gość ogłaszamze zero
do załozycielki Nie martw sie niczym,troche odchowasz i bedzie ok:),łatwiej wyjsc gdzies na wspolna impreze.Pomysl jak bedzie za kilka lat:),one w pieluchach,a ty na luzie:)

Gość no tak czesto bywa
a męża/faceta masz? nie moze sie wtedy zajac dzieckiem?

Gość do malalalallaall
po tojej stopce widac,ze prawdopodobnie tylko dzieci ci w glowie...

Gość manicpanic
z koleżanką, która ma dziecko nie mam już wspólnych tematów, nie ma pogaduch o facetach, wyjść na dyskotekę, do kina, pogadania na tematy kulturalne, obyczajowe, i o książkach - na których i tak nie macie czasu, o tym co ostatnio widziałaś w tv i w internecie, o życiu seksualnym i uczuciowym, o kosmetykach ..itp itd ot i cała tajemnica

Gość no tak czesto bywa
pracuje 24 na dobe? intereujace. no miedzy 19 a 21 nie moze czasu wygospodarowac raz na 2 tyg? jesli nie, to bym pociegowala takiemu juz wczesniej...

U mnie kontakty z kolezankami tez niestety sie pourywaly i tak na prawde ja nie wiem dlaczego... Nadal jestem ta sama dziewczyna, z tymi samymi zainteresowaniami z takim samym poczuciem humoru, mam tylko wiecej obowiazkow, co w niczym mi nie przeszkadza. Tez chetnie bym gdzies wyszla, nie mam zamiaru mowic z nimi o pieluszkach i kaszkach, bo wiem, ze to ich nie interesuje, no ale przeciez jest wiele innych tematow. Dziecko zawsze moge zostawic z mezem, tylko one jakos zawsze sie wykreca od spotkan, znajda jakas wymowke.... jakby baly sie, ze ich "zaraze dzieckiem" :o

Gość no tak czesto bywa
*podziękowała

Gość manicpanic
w dodatku wiecznie nie macie czasu i nie można z takimi na luzie przy piwsku czy kawce w klubie lub w kawiarni posiedzieć :P

Gość do malalalallaall
dobrze myślisz o swoich dzieciach, tylko szkoda że tylko o nich

Gość manicpanic
w dodatku jak spotykam się z dzieciatymi koleżankami, mam wrażenie że jak się ich zwierzam to gówno obchodzą ich moje problemy :O

Gość no tak czesto bywa
bo gowne je obchodza, nas tez ich nie obchodza. dlatego nasze swiaty sie rozminęły.

Gość to ja może z drugiej strony
oj tam, bez przesady. Niekoniecznie musi być od razu pub i piwsko żeby pogadać :O Liczy się to, o czym się rozmawia. jak się ma wspólne tematy, to można gadać byle gdzie - i przy dzieciach też. Choć bywa trudniej ;) Oli - szczerze mówiąc, jeśli faktycznie nie rozmawiasz tylko o dzieciach, ale też o "byle czym" ;) to się dziwię że kontakty aż tak się pourywały. Chyba że łączyły Was tylko imprezki...