Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

uoee

probleeem !!

Polecane posty

mam mały problem :/ jakoś wcześniej nie zwróciłam na to uwagi, ale to się ciągnie od kilku dni więc zaczęłam się martwić.. otóż od jakiegoś tygodnia z pochwy wydobywa mi sie \'płyn\'. na pewno to nie jest mocz.. ani też wydzielina, ponieważ nie jest wcale gęste. wodniste, półprzezroczyste \'coś\' :/ nie jest tego dużo. kilka razy w ciągu dnia. raz mniej raz więcej co to może być? pomóżcie :( :(

Gość umizgiwacz
omg.... do ginekologa z tym , a nie na kafeterie .

Gość uoee.
ten płyn jest żółtawy i pachnie jak na stacji benzynowej- mój chłopak stwierdził że to pewnie ropa naftowa

Gość akdfgdfshbg
nie chce Cie starszyc ale masz początki kiły wiem cos o tym bo jestesm ginekologiem

nie pozwól swojemu chlopakowi tam czasem platformy wiertniczej ustawiać...

Na pewno nic dobrego:/Z tego co wiem,leczenie takich przypadłości jest długotrwałe.Dostaniesz jakieś antybiotyki,globułki dopochwowe...A tak poza tym,coś ty robiła żeś to złapała?Aaaaaaaaaa,paskudna sprawa.

o jezu. :( już mam zawał. ;( a obejdzie się bez ginekologa ? mam 16 lat.. nie uprawiałam seksu, tylko zabawiałam się z chłopakiem

Gość Kafeteriowa odpowiadaczka
Pierwszym objawem kiły jest grudka, a później wrzód, pojawiający się do 3 miesięcy po zarażeniu (zwykle po 2-6 tygodniach). Z powodu bezbolesności takie owrzodzenie może pozostać niezauważone. Co więcej, może ono pojawić się nie tylko w okolicy narządów płciowych (prącie, pochwa), ale również na języku, wargach lub innych częściach ciała. Owrzodzenie znika po kilku tygodniach niezależnie od tego, czy osoba była leczona, czy też nie. U 1/3 osób nie poddanych terapii dochodzi do rozwoju dalszych stadiów choroby. Cechą charakterystyczną kiły wtórnej jest wysypka skórna pojawiająca się po 3-6 tygodniach od wystąpienia owrzodzenia pierwotnego. Ma postać drobnych plamek lub grudek i ustępuje w ciągu kilku tygodni bądź miesięcy. Wysypka może pojawić się na całym ciele. Najczęściej jest zlokalizowana na wewnętrznej części dłoni i dolnej powierzchni stóp. Te zmiany są zakaźne, a kontakt z uszkodzoną skórą (niekoniecznie seksualny) może doprowadzić do zarażenia. Wysypce może towarzyszyć gorączka (zwykle niezbyt wysoka), uczucie wyczerpania, bóle głowy i gardła, utrata włosów i powiększenie węzłów chłonnych. I ponownie, jak w przypadku owrzodzenia, objawy te znikają nawet bez leczenia. Symptomy mogą być bardzo słabo wyrażone, co doprowadza do kolejnego, tragicznego w skutkach przeoczenia. Wtedy choroba przechodzi w okres utajenia. Chory nie zaraża i nie skarży się na jakiekolwiek objawy. Podobnie jak w przypadku kiły pierwotnej, u 1/3 takich pacjentów rozwinie się jednak kiła późna - najgroźniejsza z postaci tej choroby. Zarażenie krętkiem i jego rozprzestrzenianie się jest wtedy przyczyną licznych uszkodzeń serca, oczu, mózgu i innych części układu nerwowego, kości, stawów i wielu innych narządów. Praktycznie każda część ciała może zostać zajęta. Ta postać może ciągnąć się latami, przy wolnym postępie zmian trwa nawet dziesięciolecia, doprowadzając do ślepoty, chorób psychicznych i zaburzeń neurologicznych oraz zaburzeń w pracy serca, a w rezultacie do zgonu.

Porównaj objawy może sie pod ziębiłaś i masz problemy w moczem.

uoee i tak możesz byc zarażona nawet jeśli nie uprawiałaś seksu ale moim zdaniem nie masz żadnej kiły!!! Twój objaw na to nie wskazuje. To twój jedyny objaw?

uff. chociaż jakieś pocieszenie.. tak to mój jedyny objaw. zwykle tak działo się w moją wydzieliną, kiedy miałam owulacje, tyle ze była ona gęsta, o konsystencji białka jajka kurzego. a teraz jakaś taka inna więc się zaniepokoiłam :/

najlepiej idź do lekarza jeśli nie do ginekologa to do rodzinnego on ci poradzi!

dzięki za odpowiedzi. może jeszcze ktoś coś napisze.. ;)