Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkjkjkjkjkjkjk

Mam 16 lat, czy moge brac tabletki anty?

Polecane posty

Gość jkjkjkjkjkjkjk
MOWA JEST O "ODDANIU SIE Z MILOSCI" PUSTA STARA IDIOTKO! WIESZ CO TO ZNACZY ODDAC SIE Z MILOSCI? NIE WIESZ? TO WSPOLCZUJE ZJEBANEGO ZYCIA!

Gość wy patrzycie na
ale ja mam meza, jestem w pierwszymi miesiacu ciazy, skonczone studia i troche oleju w glowie. a przede wszystkim sie szanuje. i nie boje sie ze ktos z osiedla powie na mnie "kurwa"

Gość jkjkjkjkjkjkjk
A I JESZCZE JEDNO: NIE WIEM CO WY MIALYSCIE W GLOWACH W WIEKU 16 LAT ALE WIDOCZNIEJ TERAZ LIUDZIE RODZA SIE MADRZEJSI I SZYBCIEJ SIE ROZWIJAJA... A BRAKIEM ODPOWIEDZIALNOSCI NAZYWACIE CHEC SKUTECZNEJ ANTYKONCEPCJI? WY NAWET NIE UMIECIE SIE DOBRZE WYPOWIEDZIEC NA FORUM! A WASZE DZIECI, CORKI...WSPOLCZUJE, BO ZAPEWNE MLODO NIE JEDNA Z WAS BABCIA ZOSTANIE Z TAKIM PODEJSCIEM...Z DZIECKIEM TRZEBA O TYM ROZMAWIAC...OD NIE WIEM NAWET 12 ROKU ZYCIA...I DODAM COS JESZCZE...MOI RODZICE JUZ MYSLA ZE TO ROBIE, MAJA TYLKO NADZIEJE ZE DOBRZE SIE ZABEZPIECZAM....A JA TEGO JESZCZE NIE ROBIE, BO DOPIERO MAM ZAMIAR SIE ZDECYDOWAC...TO JEST DOJRZALY RODZIC, KTORY NIE DECYDUJE ZA MNIE, BO ZAKAZANY OWOC NAJLEPSZY IDIOTKI!

Gość jkjkjkjkjkjkjk
WY PATRZCIE NA---> CZY UWAZASZ, ZE DZIEWCZYNA BEDAC DLUGO Z CHLOPAKIEM I TYLKO Z NIM DECYDUJAC SIE NA WSPOLZYCIE , KOCHAJAC GO TO KURWA? CO Z TEGO ZE MASZ MEZA JAK NIE WIESZ NAWET CO ZNACZA OBRAZLIWE SLOWA,KTORYCH UZYWASZ? WSPOLCZYJE MEZOWI I DZIECKU !

Gość wy patrzycie na
a bierzecie pod uwage skutki uboczne? zatory mózgowe zasklepienie żył guzy wątroby migreny, mdłości nadmierne owłosienie zwiększona tusza stany zapalne narządu rodnego bóle brzucha przedłużające się krwawienia miesiączkowe

Gość wy patrzycie na
wspolczuj wspolczuj.bedziesz chciala miec dziecko po zakonczeniu stosowania tabsow to ja sie z ciebie posmieje :D

Gość jkjkjkjkjkjkjk
WY PATRZCIE NA----> I CO NIC NA TO NIE NAPISZESZ? LYSO SIE ZROBILO, BO ARGUMENTOW BRAK NA SWOJE WLASNE WYPISANE PRZEZ SIEBIE SLOWA? NAJPIERW OBRAZASZ A POTEM PISZESZ? NIE TRZEBA MI TAKI RAD JAK TWOJE...A SKUTKI UBOCZNE TO NAWET W APAPIE SA, I WIEM ZE LEKCEWAZYC SIE ICH NIE POWINNO TYLKO JAK LEKARZ NIE BEDZIE MIAL NIC PRZECIWKO, TZN ZE MOGE BRAC

Gość jkjkjkjkjkjkjk
ZNAM MASE DZIEWCZYN CO JE BIORA I JAKOS MAJA DZIDZIUSIE I CO? NIE MASZ POJECIA NA TEN TEMAT I SIE WYMADRZASZ...JA PRZYNAJMNIEJ PYTAM ... I JESZCZE JAKIES WSCIBSKIE KOMENTARZE....I NIE UBLIZAJ TAK NIKOMU WIECEJ BO JESTES PO PROSTU PUSTA SKORO UZYWASZ TAKICH SLOW BEZ ZNANIA ICH ZNACZENIA....

Gość wy patrzycie na
zalezy na jakiego lekarza trafisz.najczesciej im wisi co z toba bedie bo ich stosowaniu.taka prawda. nie jest mi lyso, bo w twoim wieku milosc to slowo na wyrost.mozesz byc zakochana, ale milosc to postawa, a nie tylko uczucia ktore sa w tym wieku zmienne.

to musi byc prowokacja ;] nie wierze zeby ta dziewczyna byla az tak glupia :)

Gość wy patrzycie na
a teraz cala prawda na moj temat - studiowalam nauki o rodzinie. i tak pewnie nie wiesz co to jest. tam wlasnie uczymy sie o antykoncepcji, z tego zdawalam egzaminy u profesorow z akademii medycznej i przesiedzialam wiecej w ksiazkach z ginekologii niz Ty na imprezach.i nie wyzywaj mnie od pustakow. bo mam troche wieksza wiedze niz Ty w tym zakresie.

Gość jkjkjkjkjkjkjk
GLUPIA? ZOBACZ NA WYPOWIEDZI "ZYCZLIWYCH" NIEKULTURALNE, ZAZARLYBY, BO KTOS MA INNE ZDANIE OD NICH;/ I TO CALE NASZE SPOLECZENSTWO;/ PRAWDA JEST TAKA ZE WIEKSZOSC NASTOLATEK OK 16-17 ROKU ZYCIA MA W TYCH LATACH ZA SOBA PIERWSZY RAZ...A WY JESTESCIE BEZNADZIEJNI.... LECZ TU NIE CHODZI O STATYSTYKI....TAK TYLKO PISZE ZEBYSCIE MIALY SWIADOMOSC SWOJEJ NIEZNAJOMOSCI I GLUPOTY! A DLACZEGO SADZISZ ZE NIE MA MILOSCI W WIEKU 16 LAT? NIEJEDNA 16LATKA POTRAFI KOHAC BARDZIEJ NIZ ZOLZY W WIEKU 30.TO ZE NIEKTORE Z WAS NIE BYLY W TYM WIEKU ZDOLNE DO MILOSCI NIE OZNACZA ZE INNE DZIEWCZYNY NIE SA...NIE UOGOLNIAJCIE BO POKAZUJECIE SWOJA GLUPOTE TYM SPOSOBEM;/

Gość wy patrzycie na
poczytaj troche ksiazek psychologicznych, wynikow badan na ten temat i bedziesz wiedziec dlaczego.a Ty bazujesz na wiedzy popularnej zaczerpnietej z Poradnika Domowego.

Gość jkjkjkjkjkjkjk
OK, PRZECZYTALAS DUZO KSIAZEK, TO POWINNO ISC NA TWOJA KORZYSC, CHYBA ZLE KSIAZKI PRZECZYTALAS... A I DLACZEGO UWAZASZ ZE JESTENM ZWOLENNICZAKA IMPREZ I NICZEGO INNEGO? WCALE NIE JESTEM, NIE JESTEM JEDNA Z PUSZCZALSKICH... A I DOBRA RADA NIE MOW GLOSNO ZE JESTES PO STUDIACH...BO TO RACZEJ NIE IDZIE NA TWOJA KORZYSC, ZE POMIMO WYKSZTALCENIA JETSES TAKA NIETOLERANCYJNA I UOGOLNIAJACA , UWAZAJACA SIE ZA NIEWIADOMO KOGO , BABA!

Gość asiulajg1
WY PATRZCIE NA juz od razu załozenie ze nie zajdzie w ciaze???skoro jestes taka oczytana to powinnas wiedziec ze moze tez miec ZWIEKSZONA OWOLUCJE po odstawieniu i zajdzie w ciaze w mgnieniu oka...

Gość wy patrzycie na
nie, wy zaczelyscie glosno atakowac, wyzywac.to co mam patrzec jak ktos mnie obraza?forum jest po to by sie czegos dowiedziec.ktos wam cos mowi, a wy go zaraz od moherow, dinozaurow zwyzywacie.i pojdziecie do gienia ktory wam zapisze tabsy i bedziecie sie truc.

Gość ONAAAAAAAAAAAAAAAAAA
a po co ci tabletki ANTY....????? Jak mialam 16 lat to niemal bawilam sie lalkami. Poprzedniczka dobrze napisala: Do nauki a nie za sex w twoim wieku!!!!!!!!! Wtydz sie!!!!!!!

Gość wy patrzycie na
to sie raczej rzadziej zdarza. mlody organizm nie nauczyl sie jeszcze dobrze radzic z co miesiecznymi cyklami, a 16stka nienaturalnie reguluje cykl hormonami.powrot do plodnosci u kobiet co mlodo zaczely brac tabsy znacznie sie wydluza.badalam wiele dziewczat i uwierz mi na slowo.

Gość wy patrzycie na
dziewczyna w wieku 16 lat dopiero staje sie kobieta, jeszcza nia nie jest.cycki jeszcze dobrze nie urosly. ja bym sie wstydzila w tym wieku rozebrac przed facetem, bo niby co mialabym do zaoferowania? seks jest fajny ale nie w ukryciu,z obawy ze ktos nas zlapie, albo ze strachem co jak bede w ciazy. a propos milosci w wieku 16 lat --> skoro ta milosc jest lepsza i wieksza niz milosc tych starszych to czemu polskie prawo zabrania slubu w tym wieku?

Gość wy patrzycie na
dobra spadam do ginekologa i spodziewam sie ze pod sala zobacze takie 16stki jak wy czekajace na recepte na tabsy.

Gość asiulajg1
WY PATRZCIE NA MASZ PRETENSJE O DINOZAURA A ZASTANAWIALAS SIE PISZAC COS NA TEMAT MOJEJ MATKI???MOIM ZDANIEM DZIEWCZYNA MA POUKLADANE W GLOWIE SKORO CHCE SIE ZABEZPIECZYC WIEC POWINNAS ODPOWIEDZIEC NA PYTANIE A NIE DOPIERDALAC SIE DO MNIE I MOJEJ RODZINY BO JA NIE NAZYWAM TWOJEJ MATKI IDIOTKA ANI TEZ NIE PISZE ZE MA MALO W GLOWIE

Gość anciacho
Uwazam ze jezeli jestes dojrzala do tego zeby wspolzyc, to powinnas byc tez na tyle dojrzala by porozmawaiac o tym z mama. Ja zaczelam brac tabletki w wieku 17 lat, ale uzgodnilam to z mama. Oczywiscie nie bronie Ci brac tabletek, uwazam to wrecz za sluszne, ale co wynika z Twoich wypowedzi na tym forum, psychicznie dojrzala nie jestes na pewno. I taka rada ktora kiedys uslyszalam : podejmujac wspolzycie, musisz byc gotowa na wychowanie dziecka.

eh ludzie, po co Wy sie tak klocicie ;)dziewczyna pyta o cos, to odpowiedzcie jej normalnie, nie jestescie chyba od tego, zeby prawic moraly... jesli chce zaczac brac tabletki zakladam ze wie, ze to nie sa cukierki, ze jest mloda i ze to moze roznie na nia wplynac. nie trzeba jej tego uswiadamiac ani wyzywac od dzieci. To oczywiscie moje zdanie. a do autorki - mozesz isc, recepte dostaniesz.

Gość jkjkjkjkjkjkjk
ALEZ MOJA MAMA DOBZE WIE ZE MAM ZAMIAR JE BRAC, ALE NIE WYMAGA ABYM Z NIA PO NIE SZLA, BO JEST NORMALNA I WIE ZE KREPUJACE BYLOBY DLA MNIE COS TAKIEGO.... DLACZEGO PRAWO ZABRANBIA SLUBU W TYM WIEKU? BO KOCHAC NIE JEST ROWNE Z DOJRZALOSCIA DO MALZENSTWA, POMYSL. A POZATYM TO TY " WY PATRZCIE NA" NAZWALAS MNIE BEZPODSTAWNIE MALA KURWA...PRZECZYTAJ SOBIE I POMYSL NAD SWOIM ZACHOWANIEM...ZACHOWALAS SIE CO NAJMNIEJ JAK GOWNIARA W STOSUNKU DO 16LATKI....WSTYDZ SIE...

Gość jkjkjkjkjkjkjk
* DOBRZE- CZASEM MOJA KLAWIATURA NIE ZALAPUJE JAK PISZE;)

Gość jkjkjkjkjkjkjk
ANIACHO---> DLACZEGO NIBY NIE JESTEM PSYCHICZNIE DOJRZALA? JA? JA NIE OBRAZAM JAK " DOROSLE " TU NA TYM FORUM...I W SWOIM TOWARZYSTWIE UCHODZE ZA DOJRZALA WIEC DARUJ SOBIE... I JESTEM W STANIE PONIESC WSZELKIE KONSEKWENCJE WSPOLZYCIA...ALE ABY ICH UNIKNAC CHCIALABYM BRAC TABLETKI...OCZYWISCIE PO BADANIU I ZA ZGODA LEKARZA

Gość wpisz swoj nick
Autorko---> nie pisz na tym forum bo tu same zgryzoty stare sa;/ a swoja droga jestes dojrzala jak na swoj wiek...az dziwne ze inni tego nie dostrzegaja;/Brawo:)

mozesz i przepisze ci bez problemu. Mama Ci nie jest do niczego potrzebna. Ja mialam 15 lat jak mi przepisal i nawet nie zapytal czy Mama jest, chociaz siedziala w poczekalni jakby co

Gość mkmk
Do nauki smarkaczu a nie w tym wieku seks w głowie :) ,a to żę dzieciaki teraz wcześniej zaczynają wcale nie świadczy o ich dojżałości , wręcz przeciwnie :P

i jeszcze jedno-polskie prawo zezwala na wspolzycie osób które skonczyly 15 lat i na slub tez,tyle tylko,ze musisz isc do sadu,powiedziec ze chcesz i dostajesz popierek ze zgoda na slub z ktorym idziesz do usc! Wiec nie pitolcie mi tu :p