Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uiejajajaaa

do historykow,pomozcie mi z pracą domową

Polecane posty

Gość uiejajajaaa

jesli budowniczy wybudowal komus dom a dzieła swego nie wykonał trwale i dom ktory wybudował ,zawali sie i zabije właciciela domu ,budowniczy ten poniesie kare smierci "--------kodeks Hammurabiego paragraf 209-------mam dac komentarz ,nie wiem co napisac,dodatkowo w 4 ech zdaniach napisac co ogolnie mozna powiedziec o prawach zawartych w kodeksie Hammurabiego ?

Gość bez komentarza....k
:-O nawet 4 zdań nie umiesz ułożyć?? Boże, co się dzieje z dzisiejszą młodzieżą???

Gość uiejajajaaa
to drugie napisałem,komentarza nie potrafię:o

napisz że kodeks był bardzo surowy i bezwzględny, ale bardzo sprawiedliwy.napisz jeszcze że wprowadzał on niesamowitą dyscyplinę i przydał by się w dzisiejszych czasach

Gość uiejajajaaa
Magnolia ,nie umiem tego pierwszego,tego kometarza,no nie wiem co napisać o tym paragrafie

no napisz że ten paragraf jest taki surowy i bezwzględny.albo napisz że nie powinien być taki. zależy z której strony na niego partzysz.

Gość naaaaaaaaaapisszz
Odpowiedzilnośc budowniczego uzależniona jest od wystąpienia takich przesłanek jak: brak trwałości budowli oraz wina manifestująca się w niezachowaniu staranności a w rezultacie w braku trwąłości domu. Kara opiera się na zasadzie talionu - czy w razie smierci właściciela domu na skutek katastrofy budowlanej, śmiercią karany jest budowniczy.

Gość uwagaaaaaaaaaaaaaaa
Napisz ze to prawo by się przydało teraz w Polsce, bo budowlańcy partaczą jak za czasów PRL :P

Gość bardzo Wam dziękuję
🌼