Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oOmartynqaOo

Niezwykły roczek

Polecane posty

Zbliża się roczek mojej córeczki. Chciałbym aby ten dzień był dla niej niezwykły:) Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam:)*

Jeśli chcesz mogę Ci doradzić - ja przygotowałam niezwykły roczek dla mojego synka. Zaprosiłam gości, byli moi znajomi, niektórzy z dziećmi, był super fajny tort, miła atmosfera, balony, świeczki i super prezenty... ALE - drugie urodziny wyglądały inaczej. Byli tylko znajomi z dzieckiem - kumplem mojego syna, bez szaleństwa, posiedzieliśmy przy kawie i ciachu, był tort, normalny, bez szaleństw, ale oczywiście z dwoma swieczkami. Potem pojechaliśmy do lasu na plac zabaw. Takie różne urodziny, ale dużo fajniej synek przeżył te drugie - były dla niego naprawdę przyjemnością. Wady naszego roczku:- przyszło dużo dorosłych osób, które rzecz jasna trzeba było nakarmić i napoić- mały nie miał zbyt wiele przyjemności, tym bardziej, że byłam z nim sama, więc i tak większość imprezy spędziłam w kuchni, nawet porządnych fotek nie miałam mu kiedy trzasnąć- dzieci nie pamiętają takich imprez (ja pierwsze urodziny, które pamiętam to koło 4 roku życia - wtedy dostałam zajefajny rower ;) )Ponieważ na roczek poszło kupę kasy, a przyjemność z tego bbyła dla dziecka co najmniej wątpliwa, drugie urodziny obchodziliśmy kameralnie, ale za to w taki sposób, żeby ten dzień był dla synka miły.   Nie zrozum mnie źle, nie chodzi o to, żeby nie robić roczku, tylko żeby to dobrze przemyśleć. Ja właściwie naszego roczku nie przemyślałam do końca i nie była to jakaś super atrakcja dla synka. Liczy sie to, co spodoba się dziecku :)Na trzecie urodziny zabiorę go chyba do teatru :) Ciekawa jestem jakie inne dziewczyny mają doświadczenia :)

Zamówiłam tort, nie obyło się też bez przystrojenia balonikami i transparentami. Przyszli przyjaciele ze swoją 2 letnią córką, znajoma z synkiem, babcia z dziadkiem, rodzice, teściowie i siostry z mężami. Obiad, zdjęcia, szampan i koniec przyjęcia.

Pierwsze urodziny są niezwykłe tak naprawdę dla rodziców,ewentualnie dla gości :D Za dużo jest szumu i dziecko po prostu nie wie o co chodzi.Później z roku na rok to dopiero jest radość :D

Gość kikusia malutka
jestem tego samego zdania. dziecko nie bedzie zdawalo sobie sprawy, ze to taki wazny dzien, a nadmiar wrazen, goscie, moze je jedynie rozdraznic. moja mala cala sie poplakala na widok tortu urodzinowego ze swieczka:D i uciekala nawet od babci:Ppo prostu zbyt duzo bylo gosci. za to ma piekne zdjecia, gdyz specjalnie na ten dzien caly dom przystroilam mnostwem balonikow i papierowych ozdob:) bardzo jej sie to podobalo:)wlasciwie tylko te ozdoby byly dla niej najwieksza atrakcja;) drugie urodzinki zrobie bardziej kameralnie, za to postaram sie, aby znowu dom byl caly kolorowy:)

o tak, moja córka tak naprawdę dopiero teraz odkrywa sens tego dnia :) od samego rana jest super atmosfera, z mężem chowamy prezenty, dla młodej po całym mieszkaniu, a ona będzie węszyła dotąd aż nie znajdzie wszystkich ;) później wspólnie przygotowujemy przyjęcie, przychodzą koleżanki mojej córki, wspólnie się bawią, konkursy, zabawy, tort, prezenty no i na dobranoc moja młoda zawsze dla każdego ma jakiś upominek.

Martynka - ja teraz zauważyłam, że Ty spodziewasz się drugiego dziecka w okolicach roczku - tym bardziej odpuściłabym sobie wielki imprezy - w końcu nie wiadomo, czy jak zaplanujesz roczek, to nie skończysz na porodówce :) Życzę szczęsliwego rozwiązania :) A najpiękniejszy prezent urodzinowy córcia ma już zaplanowany ;)

hihih, no tak. Prezent moja córeczka ma już zapewniony jedyny w swoim rodzaju- braciszka:) Już będzie z Nami w ten dzień:) A jeśli chodzi o samo przyjęcie... to z mężem chcemy zrobić najpierw msze w kościele, a poźniej takie małe przyjęcie na salce z okazji roczku Naszej córci no i powitania Nowego członka rodziny:D A co Wasze dzieciaczki dostały na roczek? Co było rzeczywiście trafione, a co jednak nie bardzo...? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi:)

Nasz dostał to, o co poprosiliśmy gości, czyli basen, zabawkę wader - wodny świat, namiot, klocki i samochód, taki do pchania i jeżdżenia :) tylko, że to było lato, więc mielliśmy okazję zaraz korzystać i z zabawki i z baseniku. Tylko, że na zabawkę był za mały, a w baseniku nie chciał się kąpać, tylko podlewał kwiatki wodą z niego hihihi :) Zabawkę wodny świat eksploatował skutecznie tego lata :) Klockami, namiotem i samochodem bawi się od tamtej pory do dziś :) I jeszcze jakiś czas nam posłużą :) Nasi goście pytali co chcemy, więc ustalililśmy z nimi wcześniej. Woleliśmy dostać kilka sensownych prezentów, niż stertę nietrafionych :) Inicjatywa wyszła od gości - ja też z resztą zawsze wcześniej pytam. Córce koleżanki na roczek kupiłam taki wózeczek - spacerówkę fisher price, była niedroga, a małą bawi się nią do dziś (już ponad rok).

Roczek mojego synka odbyl sie na ogrodzie ,bylo cieplo(sierpien) przystroilismy balonami,serpentynami itp.Zamowilam super tort w ksztalcie pilki :) byla muzyka , duzo gosci z dziecmi. Wspominam ok ,troche zdjec mamy wiec maly kiedys zobaczy:) z prezentow dostal: jezdzik chicco,garnuszek fishera , zestaw majsterkowicza tez fishera .noi kase .Zabawkami bawi sie do dzis.

Fajnie jakoś symbolicznie zaznaczyć roczek w życiu dziecka, bo to ważne wydarzenie również dla rodziców, dlatego fajnie zaprosić swoich najbliższych i wspólnie cieszyć się tą chwilą :) Mnie podobają się takie świeczki na tort na roczek --> http://congee.pl/pol_m_ROCZEK-NARODZINY_SWIECZKI-JEDYNECZKI-1-658.html, a poza tym jakieś balony etc :)